Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

iwaver

8. 9. 2010 20:33
České,,hovado" ????

No, jsou lidé,kteří jezdí podle vyhlášky,na horách zdraví všechny kolem jdoucí,nenavštěvují garážové hospody,nedělají chemický poplach,trávu kosí v době kdy to nezakazuje obecní vyhláška,ale pokosenou trávu sypou za plot na sousedův pozemek.No nikdo nejsme dokonalý!Život na vesnici má svá specifika a ne každý městský přistěhovalec se jim dokáže přizpůsobit.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 8. 2010 13:17
na jednu stranu máte pravdu

část těchto hovadích vlastností asi máme v rozsahu větším než okolí (i když obecná prohlášení národ = soubor jedinců nelze brát moc vážně - jsou jedinci, pro které to neplatí)

Na druhou stranu máme zase plusy, které nevidíte jinde. Nadprůměrnou schopnost "poradit si", z které jsou paf leckteré nabubřelé zahraniční koncerny, které tu zřídí dcerku. A také např. nevěřit kdejakému bludu. Ale ani tyto vlastnosti nelze přiřadit všem zástupcům stáda.;-)

Na karmu to nevidím, za tu generalizaci, ale jinak dík za článek.;-)

0 0
možnosti

majrek

24. 8. 2010 20:42
VŠEM

Všem, kdo pochopili a vyjádřili podporu děkuji.:-)

Nechci nikoho omezovat,ale taky nechci, aby někdo omezoval mě.

Pro některé, kteří nepochopili, chci připomenout, že zákony a vyhlášky jsou pravidla, která usměrňují tu či onu činnost, povinnost, právo. Jejich porušení se většinou trestá. Jestli někomu vadí slušnost a ohleduplnost, není s ním asi něco v pořádku. 

Na shledanou zase někdy

Miroslav Ševčík

0 0
možnosti
MB

Angra

24. 8. 2010 23:08
Re: VŠEM

Můžu poprosit o mail? Děkuji.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

24. 8. 2010 19:32
Slušnost a ohleduplnost...

Nedávno jsem v Kanadě hostila český pěvecký sbor (věk 10-21 let). Už druhý den se mi děcka svěřovala, jak je (příjemně) překvapilo, že se tu lidi usmívají, pozdraví je, případně s nimi přátelsky pohovoří, jak ohleduplní jsou řidiči, jak hezky se k nim i k sobě navzájem chovají rodiny, u kterých bydlí. Po zhlédnutí krás západního pobřeží včetně hor, oceánu, zvířat a Vancouveru jsem se jich ptala, co se jim tu nejvíc líbilo. Odpověděli "Lidi".

http://kulhankova.blog.idnes.cz/r/21074/Deti-ze-Slavonic-v-Kanade.html

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

24. 8. 2010 18:19
Naše volby

Celkem jednoduché. Bez respektování zásady: co sám nechceš nečiň druhému budeme naříkat čímdálvíc. Ať  v silničním provozu, v sídlištích i každodenním životě. Prostě důsledná degradace člověka a jeho degenerace jako hrom. Sem také patří  zdravení jako projev úcty, přátelství, dobrých mezilidských vztahů a úmyslů. Takže raději zpět do dávné minulosti kde každý jiný je našim nepřítelem nebo alespoň dotěrným hmyzem?  To je teda pěkná perspektiva, na této cestě jak ukazují některé komentáře jsme ušli už pořádný kus.    8-o

0 0
možnosti
MB

Angra

24. 8. 2010 23:02
Re: Naše volby

TakR^

0 0
možnosti
MF

falm

24. 8. 2010 16:33
A ještě k té "pracovní" neděli.

Když máte plná ústa řečí o svatém klidu, kdy cece v klidu říhat po nědělním obědě, pak jděte od těch nedělňáků vybrat klíče s tím, že zatímco oni budou makat ve velkoměstě, aby se přijeli na vesnici o víkendu zrekreovat - mají na to právo stejěn jako Vy - nuže tak Vy jim během týdne popílíte cirkulárkou dříví, sekačkou posekáte zahradu, popálíte spadané listí a jánevím co ještě, co vám na nich o víkendu vadí.

Bude-li klid nařízen vyhlášou, pak by měla tato vyhláška Vám rovněž nařídit výše zmíněné aktivity. Pochopitelně zadarmo, oněm rekreantům za to také nikdo nic nedá.

Pak nebude problém, abyste si všichni v neděli o obědě zdřímli a nedělňáci nebudou muset dohánět za 2 víkendové dny to, na co vy máte celý pracovní týden. :-P

0 0
možnosti
MB

Angra

24. 8. 2010 23:00
Re: A ještě k té "pracovní" neděli.

Nic jste nepochopil a patříte bohužel k těm bezohledným... A teď do mě!

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

24. 8. 2010 16:16
zdravit na procházce/tůře/v lese

cizí lidi mi přijde docela ulítlý... navíc - co když jim je to nepříjemný, že je zdravíte první?

já osobně cizím lidem ani dětem neodpovídám...

0 0
možnosti
.

.palič_

24. 8. 2010 15:59
-

třistapadesátá variace na pana Fajsta.

0 0
možnosti
AH

nyny.

24. 8. 2010 15:03
no

v zásadě s vámi souhlasím, zdravení neposoudím, ale zdá se mi to logické. Je smutné, že jsou lidé takoví ignoranti, že aby se člověk mohl v neděli vyspat, musí se udělat obecní vyhláška.Čmoudění bych brala s rezervou, pokud se nejdná o spalování hnusů, ale jinak to patří k venkovu, grilování, buřtíky, pálení listí (škoda že se to nesmí a štěstí, že se to dělá, páč to by vůně venkova  a rřeba podzimu už nebyla to, co má být). Ale hluk je peklo, puštěná hudba a rádia, to je na vraždu. Nicméně tady bych to spíš víděla jako otázku vkusu a preference ticho/zvuková kulisa. Lidé, kteří mají potřebu zvukové kulisy to nepochopí a hlavně je to ani nenapadne, že by to někomu mohlo vadit.

0 0
možnosti
P

proost

24. 8. 2010 11:35
Slušnost

Mám krátký příspěvek. Nevadí mi pozdravit turistu na horách, když občas někoho potkám. Co mi však lezlo na nervy bylo to, když jsem v Dolomitech musel každých 50metrů odpovídat na pozdrav, protože tam se prostě zdraví jak o duši. Když jdete, proti vám se valí štrůdl lidí a každý z nich ten výlet bere jako společenskou událost, tak po hodině jste z té slušnosti na mrtvici. Přeju hezký den. Jirka

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
...na světě je krásně, i když...

Seznam rubrik