Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komu věřit - toť otázka!

Při čtení různých diskusí je vidět jak obrovský vliv má na lidi propaganda, nebo, současná politická linie, chcete-li. Někteří jsou od přírody nenávistní a nepřijímají argumenty. Mnozí o ně ani nestojí. A tak je velice těžké, přesvědčovat přesvědčeného, jak se říká! A tak místo argumentů bývá obvyklé pro tyto lidi, že začnou zesměšňovat, urážet, nebo kádrovat – jsi komunista, jsi bolševik, odstěhuj se do KLDR, nebo na Kubu atd. Proč? No protože chybí argumenty a snaha o normální dialog. Je to těžké – já myslím, že není, ale je to jednodušší. Nemusí se u toho tolik přemýšlet, nebo něco sledovat. Mnohé příspěvky mají svoje chyby, nebo i záměrné drobné lži, ale na diskutujících je, aby tyto nedostatky odhalili a dokázali svojí pravdu, to, že autor blogu v tom, či onom nenapsal fakt, ale že si onu část jen vycucal z prstu. No a potom jsou ti, kteří píší svoje úvahy, na tom není nic špatného a každý má prostě na věci svůj názor.

To však není důvodem pro to, aby se z řady diskutérů ozývalo: „jsi rusomil, odjeď si do toho svého Ruska, když už toho Putlera tak miluješ „ apod. Je to maximálně hloupé a opět to ukazuje na to, že diskutující, jen proto, že má jiný názor, autora uráží. Někteří začnou rozebírat Putinův životopis, někteří argumentují zaostalostí Ruska, protože o tom slyšeli někdy před dvaceti lety. To, že někdo svojí nenávist, nebo nepřekročitelnou zlobu vůči Rusku uplatňuje všude, kde se objeví nějaké hodnocení ať už Ruska nebo Putina, není správné. Pocity by do diskuse neměly zasahovat a měla by zůstat diskusí s argumenty podloženými nějakým důkazem. Potom je tady další skupina, milovníků Ameriky – bezesporu zajímavá země s mnoha plusy ale i mínusy. Kdo tam byl a vyprávěl, hodnotí celkem dost podobně. U nás by tomu řekli „policejní stát“. Sice svoboda, ale pod kontrolou. Prioritou jsou děti, které mohou všechno. Kdo si přijde pro zbraň a vyloženě nemá pěnu kolem úst vztekem, tak jí dostane. Střílí každý, celé rodiny a od malička. Nezkoušejte dělat co je zakázané, nedopadnete dobře. I snaha o vyžádání sklenky alkoholu po 23.oo hod. může skončit pár dny za mřížemi. Napít se z lahve piva na veřejnosti – nedělejte to!  Zahodit nedopalek v Národním parku – vás může stát částku, kterou u nás mnoho let šetříte. A podobných příkladů by se našlo daleko víc. Jsou mistři v propagandě a ovlivňování veřejného mínění a ve šmírování! Každý kdo ve zdejších diskusí vystupuje, by si měl v první řadě uvědomit, že alespoň 98% lidi nemá zájem o nějaké války, o střety, útoky na jiné, o provokace atd. Chce žít v zemi, kde bude mít svá práva, kde bude vychovávat své děti, kde pro něj bude ono…“Tady jsem doma“!

Je těžké říci – Rusko je lepší, nežli….. Amerika,   nebo naopak.  Obě tyto země si prošly svým temným obdobím. Amerika se zbavila původních obyvatel tím, že je nastrkala do rezervací a mnoho z nich pozabíjeli. V podstatě se dá říci, že je to země dobyvatelů, kteří dnešní Ameriku ukradli původnímu obyvatelstvu, které potlačili. Otázka otroctví také není neznámá a jejich občanská válka, rovněž. Pro moderní historii je od války a rozdělení světa vítěznými mocnostmi, příznačné, že si hájila své zájmy pomocí válek od Koreje, přes Vietnam až do současnosti po Afganistan. Nedá se říci, že by kdy zvítězila, ale důsledky byly vždy pro tu kterou zemi katastrofální. Po 11. září a útoku na WTC si sama Amerika otevřela „dveře“ svých vojenských akcí, do celého světa, stačila legenda – tam jsou teroristi, jdeme na ně, hájíme své národní zájmy, svojí bezpečnost. Co na tom, že bezpečnost lidí v oněch zemích značně utrpěla, prostě když se kácí les, lítají třísky. A to je jen ta viditelná část činnosti této země, ta která je skryta za akcemi CIA při placených převratech, únosech lidí kteří jsou údajnou hrozbou národní bezpečnosti USA, nebo i zjištění toho, že odposlouchávají v podstatě všechny světové špičky vlád aj. to už je příliš silná káva pro každého. Pochopitelně vše se dá nějak zdůvodnit a je tady těch pár zaklínadel – ohrožení národní bezpečnosti USA, terorismus, a zájmy USA. Od toho všeho se odvíjejí i akce „obranného“ paktu NATO. Napadení několika zemí, bez toho, aby byl bráněn zájem, nebo bezpečnost, některého jiného státu nežli Ameriky. Ukazování „ramen“ tak jsme silní tak buďte hodní – NEBO!!!! K čemu to vede -  jen eskalace násilí a zvyšování nebezpečí daleko většího konfliktu, nežli by si kdo přál.

Ani Rusko není beránkem a určitě se najde mnoho negativ počínaje Stalinem a trestáním vlastních obyvatel Sibiří a Gulagy, tvrdá ruka i směrem k satelitům, které získali po poválečných jednáních s GB  a USA. Tvrdá akce v Maďarsku a  podobně i okupace naší země v r. 1968, i když je nutné dodat ze to byli všichni účastníci paktu WS kteří do naší země vtrhli aby zamezili rozvoji demokracie. Jejich války se sousedy také nejsou neznámé a výsledkem byla v podstatě obdoba Amerických nájezdů – zničená země, mnoho mrtvých ale ani pirohy ani hamburgery nezvítězily.

Takže až příště budete některou s těchto zemí hodnotit, zkuste k tomu přistupovat s tím, že ani jedna z nich nemá žádnou krásnou minulost a snažte se o to, aby jste pochopili důvody toho co která činí a důsledky. Protože věci se většinou nedějí sami o sobě a vše mívá svůj skrytý účel.

Važte si své země, važte si naší kultury, važte si toho, že tady žijeme už téměř 70 let bez války.

Děkuji za pozornost a přeji všem krásný den!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 25.6.2014 12:39 | karma článku: 22,68 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik