Komu věřit - toť otázka!

Při čtení různých diskusí je vidět jak obrovský vliv má na lidi propaganda, nebo, současná politická linie, chcete-li. Někteří jsou od přírody nenávistní a nepřijímají argumenty. Mnozí o ně ani nestojí. A tak je velice těžké, přesvědčovat přesvědčeného, jak se říká! A tak místo argumentů bývá obvyklé pro tyto lidi, že začnou zesměšňovat, urážet, nebo kádrovat – jsi komunista, jsi bolševik, odstěhuj se do KLDR, nebo na Kubu atd. Proč? No protože chybí argumenty a snaha o normální dialog. Je to těžké – já myslím, že není, ale je to jednodušší. Nemusí se u toho tolik přemýšlet, nebo něco sledovat. Mnohé příspěvky mají svoje chyby, nebo i záměrné drobné lži, ale na diskutujících je, aby tyto nedostatky odhalili a dokázali svojí pravdu, to, že autor blogu v tom, či onom nenapsal fakt, ale že si onu část jen vycucal z prstu. No a potom jsou ti, kteří píší svoje úvahy, na tom není nic špatného a každý má prostě na věci svůj názor.

To však není důvodem pro to, aby se z řady diskutérů ozývalo: „jsi rusomil, odjeď si do toho svého Ruska, když už toho Putlera tak miluješ „ apod. Je to maximálně hloupé a opět to ukazuje na to, že diskutující, jen proto, že má jiný názor, autora uráží. Někteří začnou rozebírat Putinův životopis, někteří argumentují zaostalostí Ruska, protože o tom slyšeli někdy před dvaceti lety. To, že někdo svojí nenávist, nebo nepřekročitelnou zlobu vůči Rusku uplatňuje všude, kde se objeví nějaké hodnocení ať už Ruska nebo Putina, není správné. Pocity by do diskuse neměly zasahovat a měla by zůstat diskusí s argumenty podloženými nějakým důkazem. Potom je tady další skupina, milovníků Ameriky – bezesporu zajímavá země s mnoha plusy ale i mínusy. Kdo tam byl a vyprávěl, hodnotí celkem dost podobně. U nás by tomu řekli „policejní stát“. Sice svoboda, ale pod kontrolou. Prioritou jsou děti, které mohou všechno. Kdo si přijde pro zbraň a vyloženě nemá pěnu kolem úst vztekem, tak jí dostane. Střílí každý, celé rodiny a od malička. Nezkoušejte dělat co je zakázané, nedopadnete dobře. I snaha o vyžádání sklenky alkoholu po 23.oo hod. může skončit pár dny za mřížemi. Napít se z lahve piva na veřejnosti – nedělejte to!  Zahodit nedopalek v Národním parku – vás může stát částku, kterou u nás mnoho let šetříte. A podobných příkladů by se našlo daleko víc. Jsou mistři v propagandě a ovlivňování veřejného mínění a ve šmírování! Každý kdo ve zdejších diskusí vystupuje, by si měl v první řadě uvědomit, že alespoň 98% lidi nemá zájem o nějaké války, o střety, útoky na jiné, o provokace atd. Chce žít v zemi, kde bude mít svá práva, kde bude vychovávat své děti, kde pro něj bude ono…“Tady jsem doma“!

Je těžké říci – Rusko je lepší, nežli….. Amerika,   nebo naopak.  Obě tyto země si prošly svým temným obdobím. Amerika se zbavila původních obyvatel tím, že je nastrkala do rezervací a mnoho z nich pozabíjeli. V podstatě se dá říci, že je to země dobyvatelů, kteří dnešní Ameriku ukradli původnímu obyvatelstvu, které potlačili. Otázka otroctví také není neznámá a jejich občanská válka, rovněž. Pro moderní historii je od války a rozdělení světa vítěznými mocnostmi, příznačné, že si hájila své zájmy pomocí válek od Koreje, přes Vietnam až do současnosti po Afganistan. Nedá se říci, že by kdy zvítězila, ale důsledky byly vždy pro tu kterou zemi katastrofální. Po 11. září a útoku na WTC si sama Amerika otevřela „dveře“ svých vojenských akcí, do celého světa, stačila legenda – tam jsou teroristi, jdeme na ně, hájíme své národní zájmy, svojí bezpečnost. Co na tom, že bezpečnost lidí v oněch zemích značně utrpěla, prostě když se kácí les, lítají třísky. A to je jen ta viditelná část činnosti této země, ta která je skryta za akcemi CIA při placených převratech, únosech lidí kteří jsou údajnou hrozbou národní bezpečnosti USA, nebo i zjištění toho, že odposlouchávají v podstatě všechny světové špičky vlád aj. to už je příliš silná káva pro každého. Pochopitelně vše se dá nějak zdůvodnit a je tady těch pár zaklínadel – ohrožení národní bezpečnosti USA, terorismus, a zájmy USA. Od toho všeho se odvíjejí i akce „obranného“ paktu NATO. Napadení několika zemí, bez toho, aby byl bráněn zájem, nebo bezpečnost, některého jiného státu nežli Ameriky. Ukazování „ramen“ tak jsme silní tak buďte hodní – NEBO!!!! K čemu to vede -  jen eskalace násilí a zvyšování nebezpečí daleko většího konfliktu, nežli by si kdo přál.

Ani Rusko není beránkem a určitě se najde mnoho negativ počínaje Stalinem a trestáním vlastních obyvatel Sibiří a Gulagy, tvrdá ruka i směrem k satelitům, které získali po poválečných jednáních s GB  a USA. Tvrdá akce v Maďarsku a  podobně i okupace naší země v r. 1968, i když je nutné dodat ze to byli všichni účastníci paktu WS kteří do naší země vtrhli aby zamezili rozvoji demokracie. Jejich války se sousedy také nejsou neznámé a výsledkem byla v podstatě obdoba Amerických nájezdů – zničená země, mnoho mrtvých ale ani pirohy ani hamburgery nezvítězily.

Takže až příště budete některou s těchto zemí hodnotit, zkuste k tomu přistupovat s tím, že ani jedna z nich nemá žádnou krásnou minulost a snažte se o to, aby jste pochopili důvody toho co která činí a důsledky. Protože věci se většinou nedějí sami o sobě a vše mívá svůj skrytý účel.

Važte si své země, važte si naší kultury, važte si toho, že tady žijeme už téměř 70 let bez války.

Děkuji za pozornost a přeji všem krásný den!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 25.6.2014 12:39 | karma článku: 22,68 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69