Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Budeme vždy měnit historii podle toho kam vítr fouká?

Také jste si toho všimli? Né,že by ty názory vyzrávaly, jako je tomu třeba u vína, ale prostě se mění a dostávají takové rozměry,že jen těžko člověk poslouchá, co se dnes děti učí o naší historii, jak jsou vedeny k autoritám apod.

Zároveň s tím, jak se objeví někdo s novou hláškou a média to potvrdí jako dobrý postřeh.Přidá se k tomu někdo z umělců, nebo těch neustále zobrazovaných politiků, ale i těch bývalých, kteří už s politikou aktivně nemají nic společného, ale o to více jsou bojovní, už jim o nic nejde, tak se mohou strefovat do svých ideových nepřátel!A tak se během relativně krátké doby stalo Rusko nepřítelem. Proč? Že si údajně ukradlo kus cizího území.

A najednou tady máme spousty expertů, kteří vám na tuti potvrdí, že to bylo násilné, že to nemělo právní podklad, že to bylo porušení memoranda atd. Nikdo se nezeptal obyvatel Krymu samotného – oni jsou druzí. Prostě USA řekly – tohle se nedělá a to, co děláme my, nepřísluší dělat vám. To, že když jdeme hájit své národní zájmy, tak umírají desetitisíce lidí – to je správné, protože my můžeme, jsme silní a vládneme světu! Kdo jim k tomu dal právo – no přece jejich vlastní síla. Rusko řeklo – víte co, i my máme své národní zájmy a nebude to jen Amerika, která si je bude hájit, ale my také! Tak dobře, když nechcete ustoupit, domluvíme svým vazalům a vyhlásíme sankce. Že nejsou podpořeny RB OSN --- a koho to zajímá? Jenže ouha – sankce nefungují tak jak bylo naplánováno. Účel byl jednoduchý – snížit ekonomiku země, tím popudit lidi proti prezidentovi a další Majdan je na Rudém náměstí. Ouha – Rusové jsou ale jiní, oni se kolem svého prezidenta semkli ještě víc. A sankce – nepřijde vám to směšné – obchod USA s Ruskem se za rok zvýšil – podivné není-liž pravda? A potom rozhlédněte se kolem sebe, kterého zboží je tady nejvíc? Ano máte pravdu, Čína. Takže to co nepůjde z jiných zemí, vyrovná obchod s Čínou. Jaká auta tu jezdí, jaké televize tady vévodí, jaké mobilní telefony konkurují nejvíce oněm drahým „jablkovým“ – čínské, korejské …

Tyhle změny trvaly jeden rok, snaha vtáhnout Rusko do válečného konfliktu stále nevychází i když v době, kdy naši novináři psali o monstrózní vojenské přehlídce v Moskvě, byla zvýšena o stupeň bojová pohotovost na USA vojenských základnách.

Necelé čtvrtstoletí trvalo, že se najednou vyrojili  zvěsti o tom, že naše země nebyla osvobozena, ale dobyta. Stačil na to jeden Klvaňa a opět se našla spousta kývačů a podporovatelů, této hloupé myšlenky. Tomuhle pánovi nestačí očití svědci a účastníci války, on má prostě svojí pravdu. Čtvrt století trvalo, nežli někdo „chytrý“ přišel s tím, že vlastně Prahu neosvobodila Rudá armáda, ale že přijela do osvobozeného města, které si osvobodili pražáci sami. V tom případě, ale neměly smysl slavnosti v Plzni, protože Americká armáda přijela do osvobozené Plzně, neboť těch pár incidentů bylo v ještě menší míře, nežli v Praze. Někomu to trvalo tak dlouho až na tohle přišel. Každý rok se mohlo slavit a uctít památka všech, kteří nás osvobodili, ale letos to alespoň z mediálního světa vypadalo tak, že v téhle zemi, byla osvobozena jen Plzeň, protože ji osvobodili Američani. Jak pěkně funguje propaganda. Takže jediné pravdivé a svobodné vyjádření díků za osvobození bylo v roce 1990,1991… Lidé si připomenuli všechny, kteří za naší zem položili život. Ať už to byl Rus, Američan, Belgičan, Brit, Francouz ale i tisíce našich lidí.

Možná že by bylo vhodnější, neměnit historii jen podle toho, jak zrovna vítr fouká, nebo jak někdo diktuje. Zůstaňme sami sebou. A uvědomme si, že je pořád lepší, když budou jezdit tanky na přehlídkách, nežli v ulicích měst a stejně tak že na obloze budou létat jen dopravní letadla a né rakety a bombardéry. Nedopusťme, aby zase šli lidi zabíjet lidi! Pro koho to vlastně dělají? Jeden z blogerů tady před nedávnem napsal blog s názvem, Nestyďme se za to, že jsme váleční štváči! Já s tímto názorem hrubě nesouhlasím! Proč, protože já jsem přesvědčen, že lidský život je posvátný a vyjímečný a že nikdo nemá právo, posílat někoho zabíjet a plnit tak vůli těch, kteří sedí v teplíčku svého příbytku, popíjejíce svůj drink a sledujíc na velkoplošné obrazovce situaci na válečném poli!   Na toto, ale i na jiná témata můžete přijít diskutovat na internetové rádio – ZDE

Jinak bych chtěl poděkovat Idnes za zprostředkování vojenské přehlídky z Moskvy a skvělý komentář, který byl čistě profesní z hlediska výzbroje a nebylo do něho vkládáno ono politikaření jako to dělal moderátor na ČT24.

Děkuji za pozornost a přeji všem příjemné májové dny s dobrou náladou a úsměvem v duši!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 10.5.2015 11:46 | karma článku: 38,12 | přečteno: 1248x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:13

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři. Vyplývá...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  11:09

Aktualizujeme Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

V Tatrách zemřel turista. Nebyl to Čech, ale Slovák, upřesnila horská služba

21. května 2024  22:37,  aktualizováno  22.5 11:01

Při úterním pádu ve Vysokých Tatrách na Slovensku nezemřel český turista, ale Slovák. Svou původní...

Feri obdrží od soudu výzvu k nástupu do vězení, rozsudek je vykonatelný

22. května 2024  10:59

Rozsudek, který poslal bývalého poslance Dominika Feriho na tři roky do vězení za znásilnění dívek,...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik