Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Amerika hájí své zájmy a my jí při tom sloužíme.

A tak se naskýtá otázka, máme být hrdí např. na to, že jsme členy NATO? Teď jistě ta řada těch, kteří si neumí představit naší zemi bez nějaké té velké vojenské sukně, pod kterou se lze schovat, vyprskla vzteky. Jen se zkuste  zamyslet. Generálové US army nás chválí ..."máme úžasné spojence" no jistě, aby neměli radost, když běžíme tam, kam nám řeknou. Naší jednotku v Afganistánu přesunuli na nejnebezpečnější místo, které sami opustili a to je jeden z příkladů. Ano můžeme být hrdí na naše vojáky. Můžeme být hrdí na ty, kteří v polní nemocnici v Iráku zachraňovali životy, ať už vojáků nebo civilistů. Na to jistě bude hrdý každý obyvatel naší země.  Ale co jsme vlastně v tom Iráku dělali? Vždyť tato válečná akce nebyla schválena RB OSN, bylo to jen Americké dobrodružství, jen USA tady hájily své zájmy.Byli jsme snad Irákem ohrožováni, nebo byla ohrožována Velká Británie? Nikoli! Přesto jsme se na území této země nacházeli - PROČ? Ohrožoval snad Irák partnera z NATO - USA? Neohrožoval, vše byl jen výmysl a sólo akce Ameriky. Vzpomínáte si na ten bezpočet demonstrací proti této válce po celém světě? Ale od té doby se nic nezměnilo. No a pokračování bylo s Afganistánem. V těchto dnech tam zahynuli naši čtyři vojáci. Vojáci, kteří byli do této mise posláni naším parlamentem, naší vládou. Proč? Válka v Afganistánu začala, tím, že v USA byla zničena "dvojčata"  WTC. USA a Británie si to jeli vyřídit s Al Kajdou, která údajně sídlí v této zemi. Al Kajda a potom radikální hnutí Talibán. Takže v r. 2001 sem vnikla vojska těchto dvou států a po dvou letech sem bylo naveleno celé NATO. Už proto, že jak jsem psal, vojenskou část ovlivňují Spojené státy, které si z NATO udělali svého ochránce i pomocníka zároveň.  V podstatě se tedy dá říci, že naši chlapci tam jeli hájit zájmy těch zemí, které tam začaly bojovat jako první. Zničili jste nám WTC, tak vás rozprášíme. A tohle trvá už 13 roků. Do konce příštího roku však mají Americké jednotky opustit Afganistán, takže jejich akce byla jako obvykle téměř s nulovým výsledkem. Teroristi se jim odstěhovali do hor v Pakistánu a z mnoha Afgánců si udělali další protivníky tím, že jim zabili nějakého příbuzného. Tohle se bude dít donekonečna, pokud si neuvědomí, že kdo seje vítr sklízí bouři. Jen pro Ameriku je i válka byznys a potom, mají spousty pomocníků, včetně nás, kdo půjde s nimi i do těchto ztracených bitev. Vždyť máme závazky, pomáhat těm, kteří o to požádají. A ještě snad upozornění pro ty, kteří tvrdí, že tam vylepšujeme situaci a že nás mají rádi. Není to pravda, děti si sice vezmou žvýkačky od našich vojáků, ale jejich tátové a dědové nás vnímají jako okupanty! Je třeba se zeptat našich politiků, kteří kondolovali rodinám těch zabitých vojáků:  Co jste udělali pro to, aby se snižovalo napětí ve světě, co jste udělali pro to, aby naši hoši nemuseli jezdit do ciziny umírat?

USA ovládají vojenskou část NATO. Ovládají už i EU - jinak nelze nazvat ono poslušné udělování sankcí Rusku i kdyby to mělo samotnou EU stát ekonomický propad. Spojené státy ovládají i ekonomiku - viz poslední příklad největší francouzské banky BNP Paribas, která se bude USA omlouvat a platit 178 miliard za to, že porušila embargo vyhlášené proti Kubě, Íránu a Súdánu. USA stála za pozastavením výstavby plynovodu South Stream, který obcházel Ukrajinu. EU nařídila Bulharsku, aby výstavbu zastavila. Ještě že Rakousko mělo tolik rozumu, že si vzalo tuto stavbu za své, takže se bude pokračovat.  Amerika ovládá i celé země, má svá vojska, nebo alespoň jejich většinu, rozmístěna po celém světě, tuším že více nežli ve stovce států. Spojené státy ovládají i politiky, nakonec mají na ně dost kompromitujícího materiálu z odposlechů, které provozují po celém světě. Je jedno jestli je někdo jejich partner, oni potřebují ovládat. Jen v tom Rusku jim to pořád nějak nejde a teď je jedinečná příležitost, kterou chytili za pačesy a snaží se z Ukrajinské situace vytřískat co nejvíce jde.  Co bude dál, umí na to někdo odpovědět. Ano, jistě jsou někteří, co by podobně jako Tymošenková všechny rusy bombardovali jaderným zbraněmi, jsou tu šílenci, kteří se domnívají, že válku by Rusko jednoznačně prohrálo, protože je to "zaostalá" země, která nedosahuje ani po kotníky Spojeným státům, které už nějaké ty bojové zkušenosti mají, v podstatě od druhé sv. války nepřestaly zabíjet v různých částech světa.Nutno dodat, že ve většině případů nebyli do těch zemí pozváni k jakékoli ochraně, ani se nejednalo o ochranu svých partnerův NATO.

Doufám že je jen otázkou času, až ty země, které v tomto paktu jsou, si uvědomí, že dělají v podstatě ochránce zájmů USA. Nebo snad někdo dokáže říci příklad, kdy šla někam americká armáda ochraňovat jinou zemi a to nezištně? Vždy tam byl nějaký skrytý záměr. Vás, kteří horujete pro tuto zemi bych požádal, aby jste mně nebrali jako nějakého antiamerikanistu. Běžní Američani jsou úplně stejní lidé jako našinci, jako jiní lidé ve světě, se svými radostmi a starostmi. Jen mají od malička naléván do mysli onen nacionalismus (někdo by třeba řekl patriotismus). Proto je taková i jejich politika. Oni musí být ti nejlepší, nejchytřejší, nejsilnější. Ostatně znáte to z jejich filmů. Ano hezky se na to kouká, takové pohádky pro dospělé. Technické prostředky, která jsou na úrovni mimozemšťanů tedy o stovky let před ostatním světem. No a krom toho, že v podstatě každý týden nějaký jejich Rambo, nebo Mc.Lane zachraňuje svět ať už od zlých komunistů, nebo od vychytralých a nebezpečných teroristů, ale i ti nejobyčejnější lidé dokáží zahnat nebezpečí invaze mimozemšťanů, to všechno je v jejich myslích předurčuje k vládnutí a ovládání světa. Jenže ten reálný svět je sakra jiný i jejich síla není nekonečná. To jen jejich velikášství je reálné. Oni mohou vše, jiní už ne. Jeden příklad za všechny. Když řekne Putin, že budou bránit své občany všude ve světě, podrobí jej velké kritice. Když pošle Obama do Iráku 700 vojáků na ochranu tam žijících Američanů – je tichoučko! Zdá se, že těch metrů je už vážně nějak moc.

Stojí za to přečíst si tento článek - není v něm skryt pravý důvod všech těch válečných výpadů? Všimněte si, to hodnocení není z úst žádného Ruského ekonoma.

http://www.novinky.cz/ekonomika/341131-miliardar-trump-vzkazal-americanum-pripravte-se-na-krach.html

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 2.7.2014 13:07 | karma článku: 39,90 | přečteno: 13863x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  11:59

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  11:53

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik