Bůh žehnej Irsku!

Tak je to tady! V Irsku se bude rozhodovat o Lisabonské smlouvě podruhé. Nehledě na to, že Lisabonská smlouva je už dávno mrtvá, jak i před nedávnem několikrát prohlásil tehdejší předseda vlády Mirek Topolánek, bude se o ní hlasovat znovu. Eventuelně znovu a znovu…

Proč brát v potaz fakt, že musí být schválena ve všech členských zemích EU a přitom v jedné již byla odmítnuta? A je tedy NEPLATNÁ! Jednoduchá odpověď – na výběr jsou totiž dvě možnosti: schválit LS, nebo ANO.  

Proč neuspořádat ve všech státech referendum o jejím přijetí? To by lidem pachtícím se po ,,moudrém“ vedení celé EU vůbec nepomohlo a k moci by se nedostali. Většina států by ji odmítla, stejně jako Irsko.

,,Neomylní“ úředníci v Bruselu už teď ,,velmi správně“ rozhodli o zrušení žárovek, mají starost i o náš sluch (abychom dobře slyšeli jejich příkazy) a budou nám regulovat i hlasitost přehrávačů MP3. (Sami ovšem problémy se sluchem už mají – slyší pouze na souhlasné přitakávání.) Také neustále bojují proti CO2. Co na tom, že momentálně vše nasvědčuje tomu, že oteplování se zastavilo. Co na tom, že množství CO2, které člověk vypouští (v poměru k celkovému objemu) je zcela zanedbatelné? Co na tom, že je mnoho vědců je jiného názoru? Tyto názory EU nechce slyšet, zcela stejně – jako NE Lisabonské smlouvě.

Nejvíce mě ovšem nyní zklamal pan Topolánek. Svůj výše uvedený názor dost rychle změnil. A po nedávné schůzce s Barrosem srazil podpatky a ještě přitlačil na schválení LS. Asi i s vidinou křesla eurokomisaře. Pokud by křeslo v Bruselu zrušili, neměl by kam jít. Kdybych použil předlistopadovou terminologii – zklamal důvěru pracujícího lidu.

Některé citáty pana Topolánka, pro názornost změn jeho postojům:

09.08.2008 - Premiér Mirek Topolánek si nedovede představit, že by parlamentem neprošla smlouva o umístění protiraketové základny v Česku a zároveň byla schválena Lisabonská smlouva, která reformuje instituce Evropské unie. Řekl to v diskusním pořadu Studio Česko, který ve středu vysílalo Rádio Česko.

30.05.2009 - Varšava - Bez ohledu na to, zda Lisabonská smlouva o reformě Evropské unie bude ratifikována, nebo ne, je to podle Mirka Topolánka už mrtvý dokument. Šéf Občanské demokratické strany to dnes prohlásil ve Varšavě na předvolebním sjezdu polské konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS).

29.09.2009 - Mirek Topolánek chce spojit svou politickou kariéru s osudem Lisabonské smlouvy o reformě EU. Podle něj ČR hrozí, že přijde o komisaře, pokud prezident Václav Klaus dokument nepodepíše a čeští senátoři si na něj budou stěžovat u ústavního soudu. Novinářům to dnes Topolánek řekl v Bruselu po jednání s předsedou Evropské komise José Barrosem.

Pokud se může v Irsku opakovat referendum, které zamítlo LS, proč by se  v ostatních státech nemělo také rozhodovat ještě jednou? Asi proto, že je opravdu přípustné pouze povinné ano.

Autor: Miroslav Moravec | středa 30.9.2009 18:27 | karma článku: 40,74 | přečteno: 4984x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55