Proč (ne)zakazovat dělnickou stranu

V pondělí startuje proces, který má rozhodnout o zákazu DS(rozuměj Dělnická strana). Napadlo mě pár slov, se kterými by jsem se rád s Vámi podělil.

Myslím si, že pokud bude DS zakázaná, nic moc se nezmění, možná ba naopak to bude znamenat posílení DS. DS se založí znovu pod trochu jiným, pravděpodobně hodně podobným názvem (česká dělnická strana, národní dělnická strana etc) a vše může začít nanovo. Vždyť založit si novou politickou stranu je dost lehké.

Dále bude zákaz platit jako určité lákadlo pro další omezené jedince, kteří budou chtít právě podporovat něco co ta ošklivá společnost zakázala. Vždyť přeci ten Vandas má pravdu, řekne si, on jediný to myslí dobře.Z DS se stane jakoby mučedník, jež bude poukazovat na omezování svobody slova, svobody sdružování, svobody projevu... celá věc bude samozřejmě řádně zmedializována a tím bude DS zadarmo dělána reklama.

Nejlepší věcí co bychom mohli proti DS dělat, je celospolečensky ji odsoudit, poukazovat na prázdné řeči v jejich volebním programu, otevřeně diskutovat a přeargumentovat je. Vyjadřovat více nahlas svůj nesouhlas s jejich pochody za svobodu, za bílé vánoce... Prokázat jejich spojení na neonazi scénu a s tím i spojenou kriminalitu. Dostat DS do stádia, že se sama zruší pro nezájem. Že vlastní členové z ní odejdou. Vím, že je to prozatím utopie, ale přeci jenom...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Horký | sobota 9.1.2010 13:06 | karma článku: 8,81 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Miroslav Horký

Co komu ty stromy udělaly?

3.2.2009 v 0:28 | Karma: 8,46