Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mediální mýty kolem kýženého vstupu Chorvatska do Evropského svazu

  V uplynulých dnech mne kromě jiných manipulací našich závislých mainstreamových médií, pokoušejících se vydávat cílené dezinformace za nezávislé informování, zaujal i způsob, jakým je čtenářům/voličům traktován vstup Chorvatska do Evropského svazu. Je totiž velice podobný onomu stylu agitace, kterou my starší pamatujeme z dob, na které bychom raději zapomněli(některým se to i povedlo, a tak volají po jejich návratu).  Mám na mysli análně-alpinistické pojetí novinářské práce, ve kterém jsou byť jen záměry vládců vydávány za úžasné úspěchy a dílčí úspěchy za převraty v dějinách.

Např. České noviny, publikující zprávy ČTK,  vydaly včera 24.6. zprávu:http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/chorvatsko-od-summitu-dostalo-darek-k-vyroci-vstup-do-eu/655579, že Chorvatsko dostalo od summitu v Bruselu dárek k dvacátému výročí nezávislosti – vstup do EU.  Ačkoliv mě při  prvním přečtení zaujala již paradoxnost „dárku“, kdy je k výročí nezávislosti darována její ztráta – přišlo mi to podobné jako dát někomu k narozeninám rakev či cyankáli, ihned první dojem přebily asociace s dalšími okolnostmi tohoto podivného obdarovávání.

Tou první byla vzpomínka na to, jak nám byla kdysi idea evropské unifikace předkládána. Jako jakýsi elitní klub, kam se lze dostat pouze vynikajícími výkony, podobně jako druhdy kluby NHL. Srovnat lze snad i s Ligou mistrů, ale obojí již dávno není pravda. Kdysi „elitní klub“ již tolik netáhne, neboť je jasné, že mnohé ze své přitažlivosti ztratil a pomalu ale jistě se ukazuje, že ona „přitažlivost“ byl jenom make-up sociálních inženýrů z Brusele, pod kterým se neskrývá nic jiného než socialistické plánování a nesvoboda tak dobře známé z dob RVHP(došlo i na internacionální pomoc, pravda zatím nikoliv vojenskou), ba v některých ohledech ještě horší. Zcela jasně se v tomto směru vyjádřilo Turecko, jež zcela bez servítků sdělilo že „Ankara nebude brát v potaz rady EU, které se týkají vnitřních reforem země - http://zpravy.idnes.cz/horka-pachut-v-ustech-turku-ve-vstup-do-unie-uz-moc-nedoufaji-p58-/zahranicni.aspx?c=A110620_202755_zahranicni_btw .

Podobně je tomu i s Chorvatskem. Pryč jsou doby, kdy byly vyhledávány stále další a další záminky, které musí Záhřeb splnit, aby se Bruseli zalíbil. Nyní, kdy již pomalu nezbyl nikdo, kdo by do bankrotujícího spolku s žlutými hvězdami v modrém poli spěchal, se situace, jak mávnutím kouzelného proutku, změnila. Chorvatsko je vítáno v unii a ve všech médiích hlavního proudu bez výjimky při slavnostních fanfárách chybí to nejpodstatnější – informace o tom, zda Chorvaté skutečně do Evropského svazu chtějí. Schválně jsem si zadal do prohlížeče zprávy všech hlavních médií k danému tématu, abych se ujistil, že jsem se nepřeslechl. Nikde se nepíše ani neříká o tom, že Chorvaté budou hlasovat o vstupu v referendu a kýžené „pro“ zdaleka není jisté. I chorvatští manipulátoři výzkumů veřejného mínění předpokládají vyrovnané skóre. Vzhledem k tomu, že předpokládám, že fungují na stejném základě jako obdobní naši manipulátoři, odvážím se předpovědět, že Chorvaté pro vstup Evropského svazu nebudou. Moc jim budu při tom držet palce, mám je totiž pro jejich hrdost a nepoddajnost kombinovanou s pracovitostí a úctou k tradicím velice rád a nepřál bych jim tak rychlou ztrátu svobody, jejíž získání zaplatili tolika životy.

Autor: Miroslav Červenka | sobota 25.6.2011 15:12 | karma článku: 21,38 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky