Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kouzlo nechtěného

Hned dvakrát mi v posledních dnech přišlo na mysl právě tohle slovní spojení pro označení některých až pitoreskních detailů vrcholící předvolební kampaně. Upoutali mne zejména některé souvislosti nápadu již více než dva roky zrušené Romské demokratické sociální strany, která hodlá po celé zemi prostřednictvím 180 delegátů distribuovat 80 000 letáků s textem: ,,Romové, zachraňte Romský národ - volte ČSSD".

To je na fakticky neexistující stranu docela slušný výkon, předpokládající solidní zázemí. Přiznám se, že bych tuze rád znal nějaké detaily. Chtěl bych proto poprosit naše investigativce, kteří tak briskně informace o chystané propagandistické smršti RDSS zveřejnili, aby přinesli reportáž o organizačním zajištění akce. Mně při pouhém vyčíslení počtu plakátů počtem delegátů vyšlo 444 na jednoho. To jich každý do začátku voleb musí denně rozdat zhruba 100. A co teprve, kdyby nějaký delegát vypadl, to by se ostatní museli teprve ohánět.
V této souvislosti by mna také zajímala legálnost celého tak široce medializovaného projektu. Tisk 80 000 plakátů přece něco stojí a jejich distribuce rovněž. Kde na to strana, která nemá ani funkční web, vzala a proč to vlastně dělá? Ony totiž mohou vzniknout mnohé spekulace, zvláště uvážíme-li, že předsedou RDSS je eufemicky řečeno kontroverzní Miroslav Tancoš z Nového Boru. Zajímavé čtení o jeho osobě se nachází zde:
http://www.romanohangos.cekit.cz/clanek.php?id_clanek=1947 . Pro ty, kteří se nechtějí prokousávat textem z webu ,,Romano hangos", vyjímám některé perly:  Během těchto řízených provokací vedených panem Miroslavem Tancošem pod heslem Divide et imperia (Rozděl a panuj) bylo rodině Gorolových vyhrožováno fyzickou likvidací jejich rodiny a v rámci takto rozpoutaného psychického nátlaku ze strany rodiny Tancošových, kterého se zúčastnilo z této strany cca 50 osob, proběhl v rámci zastrašení i útok fyzický, při kterém byly na rodinu Gorolových házeny kameny a mačety, pan Miroslav Tancoš hodil vidle po Petrovi Tancošovi, které se mu zabodly do zad a Robert Tancoš s Janem Tancošem v rámci této zastrašovací kampaně mířili pistolí a pan Robert Tancoš doslovně za přítomnosti pana Miroslava Bořila, příslušníka policie z Nového Boru uvedl: „Dnes vyletíte do vzduchu, my máme zbraně u sebe a všechny vás postřílíme.“ Této akce se zúčastnili též Martin a Alexandr Holubovi z Varnsdorfu, osoby s Tancošovými sešvagřené
Pikantní na celé věci rovněž je i minulost novoborských Táncošových. Byli to právě oni, kdo 9. května 1998 napadli na mítinku v Novém Boru Miroslava Sládka. Bude zajímavé sledovat, jak ČSSD zareaguje na ,,pomocníky" s podobnými móresy, jako jistý p. Luboš Dvořák, který se proslavil knokautováním Bohuslava Sobotky.
Vážný problém vidím také v neoprávněném použití fotografie Natálky z Vítkova. Zajímalo by mne, zda se již tímto případem začal zabývat Úřad pro ochranu osobních údajů, který byl tak aktivní kvůli šíření fotografií zbitého chlapce v okolí Krupky a novináři v této souvislosti spekulovali až o pětiletém trestu odnětí svobody.
 Nebo že by to bylo všechno jinak a za celou akcí stál nějaký sociálně-demokratický aktivista? Nebylo by to poprvé, stačí vzpomenout manipulaci volebními lístky v Chánově při volbách v roce 2002 -  http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?c=A020613_222328_zpr_volby_nad.
Ať se věci mají, jak chtějí, panu Táncošovi se, myslel-li svou akci vážně, povedlo něco, co asi neměl tak úplně v plánu, spojit svou velkohubost s velkohubostí ing. Paroubka ve stylu ,,svůj k svému". ČSSD teď má problém, jak si se vzniklou situací poradit a neurazit přitom z jedné straně Romy, ani si z druhé strany nepohněvat voliče, z nichž většina při příjezdu delegátů-agitátorů do místa jejich bydliště příliš nadšena nebude(alespoń dle výzkumů vztahu občanů k menšinám).
Tím se dostávám k druhému příkladu kouzla nechtěného, který je spíše obecnější a jeho stálou přítomnost si den ode dne více a více uvědomuji při čtení článků politickou korektností nezglajchšaltovaných blogerů věnovaných romskému etniku. Manipulátorům veřejného mínění se dle mého povedlo něco, co věru nechtěli: udělat ze způsobu informování o soužití majoritní společnosti s Romy lakmusový papírek určující míru svobody slova a rovnosti před zákonem v zemi. Sledovat, jak se s tím v tomto konkrétním případě manipulátoři v médiích vypořádají, bude patrně ještě zajímavější, než totéž v případě ČSSD.

Autor: Miroslav Červenka | pondělí 24.5.2010 16:16 | karma článku: 17,16 | přečteno: 976x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky