Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bobošíková na Hrad? Proč ne

Ve včerejším rozhovoru pro čtenáře časopisu Týden uvedla Jana Bobošíková v odpovědi na jednu z otázek, že hodlá kandidovat v roce 2013 na prezidentku České republiky. Není první, kdo tuto svou ambici zveřejnil, tím byl šéf senátu Přemysl Sobotka, spekulace o svých kandidaturách neodmítli ani Jiří Paroubek nebo Jan Švejnar. Jak patrno již z názvu článku, pro mne je představa Jany Bobošíkové coby nově zvolené prezidentky vcelku přijatelná, zvláště vezmu-li v úvahu ostatní pretendenty. Ona se od nich totiž v jedné zásadní věci liší, a to tím, že stejně jako stávající prezident Václav Klaus nevyje s vlky. Kdo si přečte již výše zmíněný rozhovor, mi musí dát zapravdu. Havlističtí manipulátoři našeho politického prostředí, v němž není primární úlohou médií informovat a výzkumníků veřejného mínění zkoumat, z něj zajisté neměli radost.

Není to ovšem poprvé, statečný postoj vůči mediálnímu běsnění ukázala J. Bobošíková již v době tzv. vánoční krize v ČT, kdy na ni prakticky tytéž kruhy, kterérozhodují o tom, kdo bude v televizi a tiskovinách hlavního proudu dodnes, pořádaly hon. Vzpomeňme na některé nejznámější protagonisty této ostudné štvanice pod hesly o veřejnoprávnosti, nezávislosti a vyváženosti – např. Jiřina Šiklová, Jan Ruml, páter Halík, Václav Havel a samozřejmě téměř všichni novináři, lhostejno z jakých médií. V jednom šiku se Škromachem, Grosem, C.Svobodou, Zielencem. Tehdy se lámal chléb. Tam jsou kořeny pozdější i dnešní mediální stádnosti. Ono totiž opravdu šlo o veřejnoprávnost a vyváženost, jenomže hájit ji skutečně chtěla pouhá hrstka okolo V. Klause, V.Železného a právě J,Bobošíkové. Všimněte si také, Vážení čtenáři těchto řádek, že dnes se k tomuto ,,vítězství“ nikdo v médiích nehlásí a spíše je snaha na tyto tak bouřlivé události, kdy u nás byly naposledy davy v ulicích, nevzpomínat. Přitom právě v oné době byli tehdejší i dnešní netransparentní manipulátoři nejvíce odkopaní. I to je jeden z nejpádnějších důkazů teho, že se šeredně mýlí všichni ti, kdo podceňují netransparentní vlivy u nás, bagatelizujíc je plky o teoriích spiknutí.

Svou zásadovost J.Bobošíková osvědčila i v Bruselu a v době ratifikace Lisabonské smlouvy, kdy patřila k jejím největším kritikům a neváhala ani tento svůj postoj vyjádřit na akcích iniciativy D.O.S.T.. Jediné, co se jí dá v této souvislosti vytknout, je její tvrzení, že pan prezident nikdy neměl většího zastánce, než ji. Zcela při tom pominula právě iniciativu D.O.S.T., nebo třeba Svobodné Petra Macha, kteří na veřejných akcích podporujících V. Klause v jeho odmítání ratifikace LS měli mezi přítomnými očividnou většinu. Berme to jako předvolební pokus získat hlasy stoupenců velice populárního prezidenta.

Ne že by byla J.Bobošíková bez chyby. Mnozí ji jistě neodpustí, že při minulé prezidentské volbě kandidovala za KSČM, zejména pak její rudý kostýmek byl na pováženou. Její zastánci ji obhajují taktikou odebrat paroubko-bursíkovskému bloku hlasy pro poručíka Berana české politiky – J.Švejnara, což se patrně povedlo. Kandidování za KSČM téměř 20.let po roce 1989 však odpustit ve světle všech zvěrstev, co zde komunisté napáchali, půjde asi těžko. Stejně tak alespoň na mne velice pochybně působí účelové spojenectví s J.Volfovou nebo nedostatek vděčnosti k člověku, který se jí ve své době jako jeden z mála zastal a pomohl jí zpět do pozornosti veřejnosti – V.Železnému.

I přes výše popsané vážné výhrady a navzdory tomu, že si myslím, že J.Bobošíková není nejlepším kandidátem na post našeho prezidenta po V. Klausovi(tím je pro mne L.Jakl), jsem přesvědčen, že ze stávajících možností by právě ona byla nejvhodnější variantou. Kromě jiného mě o tom utvrzuje i její projev na programové konferenci Suverenity, jenž je k vidění a slyšení zde: http://www.youtube.com/watch?v=-yys96BFznI a jeho druhá část zde: http://www.youtube.com/watch?v=9wqkilCGecA .

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Červenka | úterý 4.5.2010 10:28 | karma článku: 15,28 | přečteno: 1269x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

V Česku mizí vesnické obchody. Změní trend chytré prodejny bez prodavaček?

27. května 2024

Premium Za poslední čtyři roky zmizelo téměř čtyři sta vesnických obchodů. Jejich aktuální počet je 11 701,...

Radši Okamura než Fiala, říká Konečná a hájí, proč schovala KSČM do koalice

27. května 2024

„Když se mě zeptáte, jestli Fiala, nebo Babiš, tak prostě Babiš,“ uvedla v rozhovoru pro iDNES.cz...

Nejen Batman zklamal, Bulhaři znovu volí. Hledají mesiáše, tvrdí analytici

27. května 2024

Premium Bulhaři chodí k volbám každou chvíli a pořád žádný výsledek. Na začátku června se v Bulharsku budou...

Hoši, děkujem! Jsme nesmírně hrdí! Pavel a další politici gratulují hokejistům

26. května 2024  23:51

K vítězství českého týmu na mistrovství světa v hokeji gratulují na sociálních sítích také čeští...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky