Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

7. dubna na Václaváku - o co vlastně půjde?

Na 7. dubna se něco chystá. Naše média mlčí, takže pořádně nikdo nic neví. Možná někdo ví o speciálním vlaku Ostrava - Praha - Ostrava. Možná někdo četl na netu o koncertu. Ale o co vlastně jde? Jen další demonstrace?  Nikoliv. Poprvé se lidé spojují. Řadu dnů, týdnů a měsíců spolu jednají desítky, možná stovky lidí. Navzájem se známe málo. Spojují nás ale základní myšlenky.  Toto je moje vidění situace a můj návrh kroků, vedoucích z naší slepé ulice. Můžete si udělat vlastní názor.

Prohlášení OBČANSKÉHO SNĚMU ČESKO-MORAVSKO-SLEZSKÝCH OBČANŮ České republiky.

 

My, občané shromáždění zde, na Václavském náměstí v Praze, dne 7. dubna roku 2013, jakož i níže podepsaní, prohlašujeme:

Právní systém, existující dnes v České republice, pokládáme za protiústavní a v rozporu s Listinou základních práv a svobod.

Zákony, přijaté nelegitimními zákonodárnými sbory, považujeme za neplatné.

Toto tvrzení opíráme zejména o Článek 22 Listiny základních práv a svobod:

Zákonná úprava všech politických práv a svobod a její výklad a používání musí umožňovat a ochraňovat svobodnou soutěž politických sil v demokratické společnosti.

Za nelegitimní považujeme už samotnou existenci státem regulovaných a dotovaných SUBJEKTŮ, tedy stran a hnutí. Je to evidentně v rozporu s definicí svobodné soutěže SIL.

Zákonodárci zúžili soutěž SIL na soutěž SUBJEKTŮ.

Jinými slovy, kdo není SUBJEKTEM, je z části soutěže vyloučen nebo je v ní diskriminován.

Dotace, kvóty a petiční archy tento rozpor evidentně prohlubují.

Textace paragrafu klade důraz na to, aby v případě možnosti různého výkladu vždy převážilo hledisko svobody, tedy žádných omezení.

Ustanovení mluví výslovně o všech politických právech – být volen, a svobodách – volit své zástupce.

 

Požadujeme okamžité sjednání nápravy, tedy přijetí mimořádného volebního zákona následujícího znění:

 

  1. Dne 14., 15. a 16. června 2013 se konají společné volby do obou komor Parlamentu ČR.
  2. Poslanecká sněmovna, vzešlá z těchto voleb, bude mít 99 členů. Senát, vzešlý z těchto voleb, bude mít 55 členů.
  3. Volby jsou jednookrskové, volebním okrskem je celé území České republiky.
  4. Kandidovat může kterýkoliv občan České republiky, který ke dni 16. června 2013 dosáhne věku 18ti let. Svou kandidaturu oznámí notářsky ověřeným Prohlášením o kandidatuře Volební komisi. Občan si vybere jen jednu z komor – buď Poslaneckou sněmovnu, nebo Senát, rozhodnutí musí být jednoznačné. Do Prohlášení o kandidatuře uvede své plné jméno, datum narození a místo trvalého pobytu.
  5. Volit je oprávněn každý občan, který dosáhl nejpozději ke dni 16. června 2013 věku 18ti let. Každý volič má právo vybrat ze všech kandidátů na členy Poslanecké sněmovny libovolný počet preferovaných kandidátů, maximálně však 99 a těm dát hlas. Každý volič obdobně v případě kandidátů na členy Senátu vybere libovolný počet preferovaných kandidátů, maximálně však 55 a těm dá hlas.
  6. Váha každého uděleného, respektive obdrženého hlasu je stejná, nijak se nedělí s ohledem na to, kolik z celkového maximálního počtu hlasů volič odevzdal. Po ukončení hlasování se provede prostý součet všech hlasů pro jednotlivé kandidáty a sestaví se pořadí kandidátů podle celkového počtu hlasů.
  7. Prvních 99 kandidátů s nejvyšším počtem hlasů ve volbách do Poslanecké sněmovny se stává členy Poslanecké sněmovny. Prvních 55 kandidátů s nejvyšším počtem hlasů ve volbách do Senátu se stává členy Senátu.
  8. Shodnost hlasů. V případě naprosto shodného počtu na pozicích 99 a 100, případně dalších, stávají se v tomto volebním období členy Poslanecké sněmovny kandidáti na všech pozicích, jež obdrželi shodný počet hlasů jako kandidát na pozici 99. Pokud bude výsledný počet členů Poslanecké sněmovny sudý, stane se členem Poslanecké sněmovny ještě další kandidát, který z hlediska počtu hlasů následuje po kandidátech se shodným počtem hlasů jako kandidát na pozici 99. Obdobně se postupuje i v případě shodnosti hlasů na pozici 55 u Senátu

K tomuto zákonu se připojí podrobný prováděcí zákon.

Je faktem, ačkoliv k tomu česká státní média mlčí, že podobné procesy probíhají napříč Evropou. Problém má všude stejnou podstatu. Vládnoucí elita ovládá za pomocí neplatných zákonů většinu a okrádá ji.

Je faktem, že v řadě zemí probíhají stejné procesy, jako v České republice. Občané legitimně vystupují proti špatným vládám a požadují zásadní změny.

Naší vůlí je vyřešit stávající situaci co nejklidněji, ale zároveň důsledně a rychle.

 

Je evidentní, že národ sdílí kromě historie i hodnoty.

My, zde shromáždění, prohlašujeme, že se nepovažujeme za součást národa zlodějů a podvodníků.

Článek 1 Mezinárodního paktu o občanských a politických právech deklaruje právo každého národa na sebeurčení. V souladu s tímto právem máme právo na svůj politický status, tedy správu.

V souladu s tímto právem  a k zajištění našeho práva na demokratické politické uspořádání podle Listiny základních práv a svobod ustanovujeme dnes na tomto OBČANSKÉM SNĚMU prozatímní RADU, která nás bude zastupovat v jednání s představiteli stávajících složek zákonodárné a výkonné moci s cílem přijmout navržený zákon a dohodnout se na dalších opatřeních k zajištění chodu státu do předčasných voleb.

 

RADA OBČANSKÉHO SNĚMU ČESKO-MORAVSKO-SLEZSKÝCH OBČANŮ má tyto členy:

/v zásadě kdokoli, kdo požádá/

Předsedou Rady je:

 /volí nadpoloviční většina členů Rady/

 

Cílem Rady je prosadit konání předčasných voleb podle zákona v souladu s Ústavou České republiky. 

 

Požadujeme:

  1. Možnost informovat o našich myšlenkách veřejnost prostřednictvím státních sdělovacích prostředků.

Požadujeme prostor 20 minut v hlavním zpravodajství na ČT1 dne 7. dubna 2013 v 19 hodin. Do studia se dostaví naši zástupci.

Požadujeme další prostor v obdobném objemu vysílacího času napříč médii veřejné služby i v dalších dnech.

 2. Požadujeme setkání s představiteli zákonodárné a výkonné moci a jednání o dalších krocích.

Na jednání se dostavíme dne 10. dubna ve 12.00 do prostor Poslanecké sněmovny. Požadujeme přímý přenos na prvním kanále České televize a Českého rozhlasu.

K jednání zveme zástupce odborů a dalších skupin občanů – politických SIL.

 Předmětem jednání bude okamžité odstoupení vlády, jmenování přechodné vlády a fungování zákonodárných sborů do mimořádných voleb.

 Požadujeme okamžité projednání všech našich požadavků za účasti pověřených členů Rady, v přímém přenosu hlavního kanálu České televize a Českého rozhlasu.

Požadujeme závazné vyjádření Ústavního soudu k rozporu mezi jednoznačně vyjádřeným úmyslem vyšší normy – Ústavy a stávajícími nižšími zákonnými normami.

Požadujeme vyjádření Ústavního soudu k našemu návrhu volebního zákona.

Požadujeme jednoznačné vyjádření Ústavního soudu, zda je nečinnost osob, pověřených mandátem občanů k tvorbě zákonných norem, porušením práva.

Požadujeme vyjádření Ústavního soudu ke konstatování Občanského sněmu, že občané vyčerpali všechny možnosti sjednat nápravu a mají právo postavit se na odpor.

Pokud podle Ústavního soudu existuje možnost,  jak přimět jediné osoby, kvalifikované k odstranění protiústavní normy a její nahrazení novou normou, v souladu s Ústavou, žádáme Ústavní soud, ať iniciuje uplatnění této normy.

 

Pokud nám budou představitelé zákonodárné, výkonné nebo soudní moci naše práva, garantovaná Ústavou České republiky, Listinou základních práv a svobod, Mezinárodním paktem o občanských a lidských právech a dalšími normami odepírat, uplatníme ustanovení Článku 23 Listiny základních práv a svobod:

 

Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

 

Uvedení nižší zákonné normy do souladu s vyšší zákonnou normou, pokud jsou v rozporu, je POVINNOSTÍ ZÁKONODÁRCŮ v souladu s jejich Slibem.

Opačné jednání je porušení Slibu a protizákonné jednání.

Protizákonné jednání opravňuje v případě osob evidentně porušujících zákon k provedení občanského zatčení s následným přivoláním Policie ČR a předáním Policii.

 

Pokud to dnešní zákonodárci neudělají okamžitě, považujeme za fakt, že nám nezůstává žádný jiný účinný zákonný prostředek ke sjednání nápravy.

 

Jednání občanů v odporu má v takovém případě plnou oporu v Ústavě České republiky, pokud vede k nápravě nezákonného stavu.

 

Autor: Mirek Pifka | středa 3.4.2013 0:50 | karma článku: 22,26 | přečteno: 1536x
  • Další články autora

Mirek Pifka

Komunismus

Měli jsme tady prezidenta "komunistické" Číny. To je dobrá příležitost na pořádnou ránu do palice. Tak si jednu veřejně dopřeju. Velkýma písmenkama. KOMUNISMUS JE RACIONÁLNÍ MYŠLENKA, KTERÁ BYLA ŠPATNĚ REALIZOVANÁ. BUM.

30.3.2016 v 22:56 | Karma: 18,00 | Přečteno: 904x | Diskuse| Ekonomika

Mirek Pifka

Kdo chce být na straně vítězů přístí války je idiot

Svět je plný konfliktů. V každém konfliktu můžeme vidět dvě strany, které prosazují své zájmy. Ale pokud se díváme na situaci touto optikou a vybíráme si stranu, "která má pravdu", je to zásadní chyba.

24.9.2015 v 13:51 | Karma: 18,61 | Přečteno: 1313x | Diskuse| Ostatní

Mirek Pifka

Proč se válčí?

Nechápete, proč je v poslední době tolik konfliktů? Nechápete, proč je ve všech válkách USA? Nechápete, proč s nimi drží basu GB, Německo a některé další země? Víte, co mají tyto země společné?

19.6.2015 v 13:33 | Karma: 31,94 | Přečteno: 1361x | Diskuse| Ostatní

Mirek Pifka

O zachraňování světa

Mezi námi jsou lidé, kteří hluboko uvnitř cítí, že s dnešním světem je něco hrozně špatně. A když svět kolabuje, jsou to oni, kteří každý den přemýšlejí, co dělat. Píšou články, organizují akce. Tenhle článek je právě pro tyto, pro většinu ostatních neviditelné hrdiny dnešních dnů.

31.3.2015 v 16:40 | Karma: 15,46 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostatní

Mirek Pifka

Máte obavy z budoucnosti? Není důvod.

Obavy z budoucnosti má větší část populace. Pravděpodobně jste jedním z nich. Tento článek vás může obav z budoucnosti zbavit. Blbost?

28.3.2015 v 20:20 | Karma: 21,31 | Přečteno: 2286x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Kdo vlastní české firmy. Zahraniční kapitál roste, počet Rusů v čele klesá

5. května 2024  18:22

Ruský kapitál v českých firmách od invaze na Ukrajinu a s ní spojenými sankcemi klesá, některé...

Měření lebek či nucená převýchova. Sámové podávají svědectví o křivdách

5. května 2024  18:20

Krádeže území, odebírání dětí na převýchovu nebo pseudovědecké experimenty. To je pouze část...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  17:53

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik