Uprchlíci jen procházejí?

Je naivní si myslet, že imigranti budou stále jen procházet do Německa. Ani bohatá země není zařízená možná ani zvědavá na hordy stovek tisíc cizích přistěhovalců. Ano, někteří zůstanou, ale co ti odmítnutí, kam se vrátí, domů?

Odpovím si sama: ti co se nedostanou do svých vysněných zemí se budou snažit alespoň usadit kdekoliv v Evropě pod heslem "Lepší vrabec v hrsti..." a najednou se i další země stanou atraktivnější a problém teprve nabude pořádné grády. 

Nechápu různé organizace, které se rozčilují nad tím, jak jsou lidé zlí a jak je nutno všechny imigranty vítat s otevřenou náručí. Zajímalo by mě, co budou dělat až jim ty nekonečně proudící záplavy příchozích přerostou přes hlavu a začnou si pomoc vynucovat jako svoje právo a naši povinnost se o ně postarat. Lidi v krizi a pod tlakem jsou schopni dělat zoufalé činy, zvlášť když dojdou k názoru, že my jim něco dlužíme, když žijeme v jiných, lepších podmínkách než oni. Ano, žijeme, ale většina z nás taky nedostává nic zadarmo a potýká se s mnoha problémy. Vím, jsme dost "rozežraná" generace a možná tohle je takový trest, abychom se konečně probudili a začali měnit způsob života. Pak je tu samozřejmě i veliká vrstva obyvatelstva, která umí jen natahovat ruku, brát a nic za to nedávat a je mi jasné, že rozšíření o další tisíce takových, navíc dotovaných EU a státem, by určité podnikatelské kruhy jen uvítaly (viz dotované bydlení na ubytovnách - zajímavé bylo, že sice tam ubytovaní nadávali na podmínky, ale když jim bylo nabídnuto jiné, pro nás běžné, bydlení, tak tam nechtěli). Mohla by to být dobrá výdělečná příležitost: spousta nových lidí, co se tu absolutně neorientují, nerozumí jazyku, nechápou a ani nechtějí chápat naši kulturu a jsou výborně manipulovatelní.

Místo vykřikování hesel o rasismu a xenofóbii by se mohli všichni ti aktivisté i zodpovědní "vládní činitelé" podívat na věc zdravým selským rozumem a něco udělat, než bude pozdě.

Autor: Milena Zelenková | čtvrtek 13.8.2015 11:00 | karma článku: 37,94 | přečteno: 1379x