Pozitivníček aneb tři pondělní pozitivní zprávy z našich krajů II.

Ach jo. To jsem si na sebe upletla bič. Na pozitivní zprávy bych potřebovala snad rovnou křišťálovou lupu! Našla jsem pár smutně vtipných, jako tu, když prezidentu Zemanovi napsala část senátorů rozhorčený paskvil s výkřiky typu: vzdalujete se lidem svým jazykem, myšlením, činy! Nemůžu souhlasit. Za prvé máme opravdu lidu velmi blízkého prezidenta a za druhé neznám víc lidem vzdálenější spolek než je Senát. No zpět k pozitivismu.

První z ubohé sbírky zpráv je velmi potěšující. Transparency International zveřejnila čerstvou tabulku zabývající se vnímáním korupce ve veřejném prostoru. A ta dobrá zpráva? Polepšili jsme si o 4 příčky!!! Mezi 175 hodnocenými jsme už na 53 a šlapeme na paty Samoa, Malajsii a Gruzii. Pojďme si pogratulovat!

Ano vím, vnímání ještě neznamená potírání, ale 4 příčky nahoru jsou sice malý krůček pro lidstvo, ale velký skok pro náš absurdistán.

Co dál? V politice by to bylo jen vaření z vody nebo smutná ironie a sliby se mají plnit nejen o Vánocích. Takže: aukce unikátních designových pivních lahví Pilsner Urquell vynesla 720 tisíc na konto centra Paraple. 

No vida a pak, že pití piva nemá spoustu pozitiv! A to možná ještě nevíte co všechno obsahuje (dle Pivovary.info)! Nejen staré známé vitamíny B a hořké chmelové látky, ale i draslík, hořčík, sodík, fosfor, měď, bílkoviny, vlákninu (!) a jiné zdravé látky, které byste jinak museli pracně dolovat třeba z brokolice. Koukáte, jak je vlastně zdravé zajít si "na jedno" (dvě, tři), viďte? 

A borec na konec. V Číně nám vyhrála soutěž Elite Model Look krásná slečna Barbora Podzimková a její mužský kolega získal třetí místo v kategorii krasavců. Gratulujeme.

Já si jdu umýt vlasy, byť jim k těm Barbořiným hodně chybí, možná škočím dolů na malou krušovickou dvanáctku a budu se kochat dobrým pocitem, jak osobně pomáhám k posunu naší země na žebříčku TI. Tedy jen tím vnímáním neboť se mě nikdo nepokouší korumpovat (taky nemá proč, no...).

Víc už se ze zpráv opravdu vyždímat nedalo. Hezký den.

Autor: Milena Zelenková | pondělí 8.12.2014 11:35 | karma článku: 16,19 | přečteno: 597x