Pozitivníček aneb tři pondělní pozitivní zprávy z našich krajů I.

Jeden moudrý člověk prohlásil, že ve spoustě našich televizních stanic chybí jedna veledůležitá. A to ta, která by vysílala jen samé pozitivní zprávy. Je to pravda, určitě by získala spoustu diváků, zvláště těch, co se na denní zprávy, stejně jako já, přestala dívat z důvodů plynulého proudu negace, hnusu a neštěstí, z televize se valícího. Proto jsem si sama dala těžký úkol najít v našich médiích za minulý týden alespoň tři pozitivní zprávy. Byla to dřina. Nikoliv vybrat jen tři pozitivní, spíš najít alespoň ty tři. Tady je první pokus.

Naše kontroverzní politička Kristýna Kočí po svém neslavném odchodu z politiky prozřela a pochopila, že její sen byl vlastně založit rodinu, vdala se a začíná nový život. Vrhla se do nového podnikání, tentokrát v oboru seznamování. 

V této zprávě bych vyzdvihla pozitivní příklad pro mnoho dalších našich politických "osobností", kteří by mohli také prozřít a naopak jako vizi pro jiné, skutečné osobnosti, které by svou přítomností mohli kalné politické vody víc pročistit a dát jim jiný směr a energii. Jen houšť!

Z jiného soudku: škola Bedřicha Hrozného v Lysé nad Labem zavedla nové vyučovací metody v matematice. Žáci pracují s flétnami, školními tablety a kolektivním zpracováním matematických úloh ve skupinkách. Výsledky pak prezentuje vybraný zástupce skupinky, včetně hodnocení, jak se řešení dařilo, co šlo nebo nešlo atd.

Zpráva se mi líbí z více důvodů. Matika mě osobně za normálních okolností nešla a nebavila, takže by se mi v této škole mohlo líbit a třeba bych si k ní našla pozitivnější vztah. Školní tablety zase víc zrovnoprávňují žáky (i rodiče) ve smyslu "máme na to, nemáme na to". Tento systém učí děti mluvit, vyjadřovat se, hledat slova, což v dnešní době zírání do počítače není k zahození. Taky by se hodilo sem tam i něco předvést s písemnou prezentací na tabuli. Slyšela jsem od několika učitelů, že psát na klávesnici žáci nižších ročníků docela zvládají, ovšem když přijde na psaní rukou, tak nastává problém. 

Na závěr místo zachráněných zvířátek (napočítala jsem dvě skoro utopená!) by se hodila pochvala, tentokrát odvážnému lékaři Petru Mackovi, který se vrátil, jako jeden ze zástupců Lékařů bez hranic, ze zásahu (tentokrát aspoň nikoliv vojenského), z boje s ebolou.

No vidíte a máme to za sebou. Když se chce, možná se těch zpráv časem najde víc a víc. Nějak se přece začít musí!!!

Máte nějaké další typy ze zpráv na iDNESu? Sem s nimi!

Autor: Milena Zelenková | pondělí 1.12.2014 11:25 | karma článku: 8,12 | přečteno: 417x