Penzijní připojištění je čím dál větší habaďůra

Za dobu spoření klesá hodnota peněz šílenou rychlostí. Potom zaplatíte daň a vláda si plánuje mluvit do toho, co uděláte s tím zbytkem? Povinná renta? Přilepšení k důchodu? Lidi si dovolují peníze vybrat jednorázově? A proč ne?

Je to ohromná vládní drzost. Co je komu do toho, za co uspořené peníze utratím? Co mi zlepší (no zlepší) životní úroveň v důchodě? Desetiletá renta??? Jakože přilepšení???!!! Hahaha.

Platila jsem si připojištění celou dobu. Nejdřív mi cca deset let přispíval zaměstnavatel, pak sama podle momentálních možností, se státním příspěvkem. Vybrala jsem celou částku najednou. Byla mi stržena daň a co se zbytkem? Zaplatila jsem si v domě nové topení a pár drobností. Za tu dlouhou dobu se hodnota naspořených peněz ohromně změnila, neuvěřitelně klesla a vlastně klesá dál.

Je to špatně milá vládo? Co bych asi tak dělala s pár korunami měsíčně? Koupila jedno máslo navíc? Proč vám leží v žaludku, jestli si někdo dá peníze na auto nebo něco jiného, co by si z důchodu pořídit nemohl a s čím si obohatí život? Proč by nemohl ty peníze použít na cokoliv, klidně na dovolené, nákup opotřebovaných věcí v domácnosti, nová okna, podlahy.

Tohle mi hlava nebere, jak se z penzijního připojištění klube čím dál větší nesmysl. Proč si ho zřizovat, když jediný profit z něho má zase jen banka nebo jiný zřizovatel. Má léta letoucí k dispozici peníze lidí, s nejistým budoucím výsledkem, klesající hodnotou naspořených peněz, ze kterých si nakonec ještě ukrojí stát v podobě daní, aby byl nakonec výsledný efekt o ničem? V čem spočívá to kouzlo? Že strkáte celý život peníze do takové verze státního "letadla"?

Že už se ta naše vláda nestydí za ty nápady proti vlastním tzv. běžným občanům.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pátek 28.7.2023 7:10 | karma článku: 36,45 | přečteno: 1070x