Parádně načasovaná historka o zlých ruských špionech

Pohřeb prince Philipa měl obrovskou sledovanost. Napadá vás vhodnější doba na mimořádné zpravodajství kolem údajného odhalení útoku ruských špionů?  Záhadné titulky na obrazovce, emotivní prohlášení politiků, vyhazov diplomatů?

Sláva! Máme nového nepřítele, ke kterému můžeme nasměrovat naštvanost a zlobu. Vždyť tito ruští supermani dokázali věci!  Zabili dva (!!! kolik je dnes obětí doby?) nevinné, nic netušící otce od rodin při výbuchu skladu před 6 lety. Jak s dojetím v hlase říkal premiér. Rozvraceli naše vlády, tuším trávili nepřátele a kdo ví co všechno ještě stihli. A dostali za to medaile (jak praví jedna ze spousty konspiračních teorií). 

Cituji nedělní ranní zpravodajství:  "Od sovětské invaze v roce 1968 by šlo o nejrozsáhlejší útok Ruska na českou zemi. Je to historická chvíle a my musíme reagovat,“ řekl Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Konec citátu.

A už to jede. Kečup na ambasádu. Jakože demonstrace. Vyhoštění diplomatů. Rozhořčená a velice emotivní prohlášení všech možný lidí, kteří si chtějí nebo potřebují ohřát svoji polívčičku než ta děsivá kauza vychladne. Nevím, kdo a proč zavinil výbuch munice, ale tohle divadlo už začíná být parodie na bondovky.  Ukažme prstem na ty darebáky, to jsou ti praví nepřátelé!

Prostě odvrátit pozornost od toho důležitého - současné reality. Ale myslím, že to fungovat nebude. Všichni máme plné zuby blábolů a naopak moře svých vlastních starostí od finančních přes existenční až po psychické. Potřebujeme být v realitě a dát si zase do pořádku svůj vlastní život. A nenechat si ho od nikoho vzít. Myšleno jak teoreticky, tak prakticky.

Agenti všech zemí, dejte nám pokoj (upraveno pro otištění podle pravidel)!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milena Zelenková | pondělí 19.4.2021 7:08 | karma článku: 37,25 | přečteno: 1324x