Milionové platy na Hradě

Nechápu smysl jakéhosi popichování obyvatelstva občasným zveřejňováním nadstandardních příjmů lidí na vedoucích místech od úřadů po poslance, firmy nebo nekalé úplatkářské kanály. K čemu je nám to dobré?

Normální člověk už to ani nečte. Co s takovou informací má jako dělat? Zvýší mu to jeho příjem? Má vliv na schvalování těchto exkluzivních příjmů? Může s tím nějak naložit? Je mu to k něčemu? Má mu to přidělat vrásky na čele a další vřed do žaludku? 

Na to je jediná odpověď: NE.

I kdyby brali všichni úředníci, každý po třech milionech, tak to nic nezmění na tom, jestli mi náborář obyčejné firmy nabídne nástupní plat 11.200 (vloni, možná už letos přidávali) nebo kolik, jaký budu mít nájem nebo kolik bude dneska chtít Billa za kostku másla.

Proč si kazit náladu? Nejlíp se postarat se sám o sebe a svoji rodinu tak, jak to nejlíp půjde, svoje fyzické i duševní zdraví si nenechat kazit zprávami našich médií a koukat jen do té své peněženky. Protože je jasné, že se platy nahoře budou upravovat neustále, můžeme si o tom myslet a žvanit co chceme a pro ty, co mají hodně, není nikdy "dost hodně", vždycky je tu někdo, kdo má ještě víc, takže by bylo fajn přidat. Ono se taky všechno přece zdražuje, že?

Možná někdo na zveřejnění platů na Hradě skutečně netrpělivě čekal a teď ho zžírá nechutná závist, ale pro mě za mě, ať si tam berou kolik chtějí. Nakonec, ať tam sedí kdokoliv, jsou věci, které se nemění.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milena Zelenková | pondělí 9.1.2017 10:57 | karma článku: 28,04 | přečteno: 1454x