Človek alternativní - člověk hloupý?

Kde končí člověk Normální a kde začíná člověk Alternativní? Nevím, těžko říct.  V každém případě - zmínka v článcích o lidech žijích alternativním způsobem života, názory či myšlením, vyvolá spolehlivě bouřlivou diskuzi. V ní nás ujišťují ti Normální, že bez masa musí každý zahynout, bez hromady léků a očkování proti všem známým (případně i pár neznámým) nemocem nelze přežít a domácí či alternativní porody jsou vraždy dětí. Jééé málem bych zapoměla na alternativní medicínu - dílo šarlatánů, která údajně vůbec nefunguje a když funguje, tak je to tutovka placebo. A stále se horšící stav přírody, ekologie a třídění odpadů je lež. No snad jsem na nic důležitého nezapoměla.

Člověk Alternativní je prakticky vždycky podáván jako jakýsi podivín žijící s kozami a kupou dětí na samotě v polorozpadlém domečku či v bytě se zanedbanými dětmi, ohroženými chorobami a zaostalostí. Je to bytost (bez ohledu na vzdělání) hloupá, zpátečnická a hodná odsuzování. A diskutéři to oné osobě omotané v batikované kytlici (mám dojem, že taková vládne představa Normálních) hezky vytmaví. No však i odborníci v článku to píšou, jak je škodlivé myslet Alternativně!!!

Já nejsem ten správný batikovaný Alternativec, jsem spíš na hraně Normál versus Alternativa s velkou náklonností k A, za kterou dokážu směle zkřížit zbraně v bouřlivých diskuzích proti skeptikům. Pochopitelně marně. I když já uznávám, pokud se týká klasické medicíny, její užitečnost v určitých případech, protistrana většinou nepustí za svoji hranici ani mastičku, ani bylinku. Nevadí. Budiž mi zadostiučiněním, kolik lidí, když je jim ouvej, se nakonec obrací k metodám (podle nich) šarlatánským:-))). Extrémismus, ať už na kterékoliv straně nakonec ničemu neposlouží, spolupráce a zdravý rozum je to, oč tu běží! 

Je hloupé a omezené dávat všemu, co se označí jako tzv. alternativní, nálepku "ŠPATNÉ". Je hodně lidí, kteří jsou Alternativní a nemají potřebu se o tom šířit a tím pádem nechávají víc prostoru rozmnožování dezinformací formou placené reklamy. Ne té přirozené, ústně šířené, ověřené vlastní zkušenosti, ale té všudypřítomné, která vám do hlavy vypálí díru, protože miliony, vložené na její výrobu a vysílání se přece musí vrátit. Alternativci jsou lidé možná rozumnější a přemýšlivější než mnozí Normální. A vůbec není pravda, že to co Normální nabízí je lepší, chytřejší a kvalitnější varianta života. Nevidím samé zdravé, šťastné řady zastánců Normálnosti. Tak nevím, nevím, kdepak je ten zádrhel?

Autor: Milena Zelenková | středa 30.11.2011 9:30 | karma článku: 12,87 | přečteno: 1942x