149| Nadpis není problém (2/3)

Stačí si vybrat, např.: "O Jarušce II.", "To už tady bylo!", "Jak to nedopadlo!", "Proč?"... Že nevstoupím 2x do stejné vody? Jak kdo, já se v ní plácám už potřetí! A nerozumím ničemu: ději, ženám a vlastně ani sám sobě...

A tím by mohl příběh o sestřičce - hráčce skončit. A já mohl jít spát (stejně už je zítra: 02:06). To bych si to ale hóóódně ulehčil. Ne, budu na sebe tvrdej a popíši vám události posledních dnů ... a vy nebuďte měkcí  a zkuste se mými traumaty pročíst k lepším zítřkům... Zajímavé, jak málo stačí k tomu, aby svět zkrásněl a život zase dostal smysl: jen jedna sympoška - hráčka! Hned zapomenu na blížící se nepříjemnosti a že jich je: zubařský zákrok, pokuta za rychlost, vytopená koupelna, hádka s kolegou a na vrcholu nepříjemná operace kamaráda. Vlastně ne, tu už o chlup předstihl strach z blížícího se letu na konec světa!

Ne vše, co si jeden naplánuje - vyjde. Mně docela často nevychází nic. Dnes mi například nevyšlo setkání s Jaruškou u vlaku. O to víc se těším na večer. Úderem deváté se přihlašuji na "hry" a filtruji hráče. Hledám ji a nacházím! Už ji mám, už ji zdravím! Jaruš nezahálí - hraje, relaxuje a ještě stíhá odpovídat: já napíši 3 věty, ona 3 slova a hromadu závorek - ))))))))))))))). Prý je to symbol úsměvu. Směje se furt, baví ji číst mé žvásty. Mně zase baví číst na sebe chválu. Už mám její mailovou adresu - posílám jí povídku. a přidávám i pár, pečlivě vybraných fotek (sice asi 10 let starých, zato bez břicha. Jo, to jste slyšeli, že lidské tělo roste jen do 25 let? Bohužel břichu a prdeli to nikdo neřekl.) Odměnou mi je její fotka a krátký mail. A zítra další, už delší! A pozítří též. Její texty nelze číst - její texty si musím zasloužit! Připadám si jak objevitel neznámého písma, než stvořil převodní tabulku! Myšlenky skákají z tématu na téma jako malí klokánci. Než pochopím, už jsme jinde. Slovosled unaveného štamgasta vracejícího se z hospody a napřeskáčku písmenka ve slovech dělají z četby dobrodružství ... a všude samé ))))))))))))). Nahrazují ostatní interpunkci. O to víc jsem chválen! Jak málo stačí. Pár teček, občas čárka - jako morseovka. A jsem za borce.

S jídlem roste chuť. Mám neodolatelnou touhu slyšet její hlas. Dávám návrh: zavoláme si? Překvapivě je přijat. Píšu jí své číslo, až bude moci, prozvoní mne. Prý hned zítra... Je sobota. Rentgenuji mobil pohledem, však bez úspěchu - můj anděl nevolá. Mám po náladě. Navíc nevolá ani kámoš? Měl by to mít za sebou (jasně, že operaci). Chcete perličku? Ve městě je 10, možná 15 nemocnic a milion obyvatel. Jaká je asi tak šance, že se ti dva potkají na sále? 1:15 000 000? Nebo ku 7 a půl milionu?  Shodneme se, že nevelká ... přesto (ač se neznají) na chodbě se potkají! 

Večer na hrách: "Proč jsi mi nebral mobil? Psala jsem ti ... a 2x volala?" To není možné, myslím si a kontroluji historii diskuzí. Její nálada klesá k nule. Ještě prolítnu maily a ... už to vidím! Záměna 7. a 8. číslice. Jak je to možné? Nevím, někde udělali soudruzi chybku. Spokojen s jejím nalezením, píši omluvný mail. A čekám na zazvonění. Jenže to nepřichází. Ani v neděli, ani v pondělí. Až v úterý lakonická zpráva: "Není nám souzeno (((((((naštval si mě ... a spousta (((((((((((" = tzn. hněv. 

Uběhl týden, dva, tři - stav setrvalý, beze změn. Jaruška prolítla mým životem (nebo počítačem?) jako kometa ... a už jí není. Všechno v životě má prý svůj smysl: Já si to nemyslím. Možná proto, že smysl naší 3 týdenní komunikace nechápu... Nakonec nemusím také všechno chápat, že?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Vít | sobota 9.11.2019 6:00 | karma článku: 7,76 | přečteno: 197x
  • Další články autora

Milan Vít

37 / Dopis 16 leté dceři

Proč jí vzkaz z konce blogu nepředám osobně, tedy ústně, v úterý na slavnostním obědě. Důvody jsou dva: za prvé mi to přijde o fous slavnostnější a třeba někomu pomůžu vyjádřit i jeho pocity.

29.1.2024 v 6:30 | Karma: 14,01 | Přečteno: 354x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

35 / 100 let

Důležité termíny dnešního příběhu: bankomat, výročí, strategie, etika, etiketa, drtivá porážka ... u zubaře.

21.3.2023 v 6:55 | Karma: 9,10 | Přečteno: 197x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

34 / Už jsem i já prozřel...

... už i já pochopil, že to sprosté slovo, ta proradná "inflace", dorazila i do mé garsonky a usadila se mi v peněžence. Následující text vznikl jako mailík poslaný kamarádce k pobavení u ranní kávy. Uvidíme, třeba pobaví i vás.

20.3.2023 v 6:30 | Karma: 19,10 | Přečteno: 628x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

33 / Jak se nás moc nesešlo

Rád splknu u piva se „starými kámoši“ ... jsem ochotnej věnovat přípravě srazu čas, pár peněz, najít termín a místo, byť nikdy nevyhovím všem. Ale není to žádnej vědeckej úkol hodnej dizertační práce, na malej bločeg to snad dá.

24.10.2022 v 6:06 | Karma: 10,22 | Přečteno: 280x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

32 / Dvojím pohledem

1 příběh očima 2 postav. Málokdy se shodnou, takže ve výsledku tu jsou příběhy dva. Mým maximem byl pohled 6 ex-spolužáků na třídní sraz. Dnešní téma je obyčejné: začíná víkend nezletilé dcery trávený u otce.

18.10.2022 v 7:20 | Karma: 9,67 | Přečteno: 323x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. května 2024  9:36,  aktualizováno  9:52

Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem,...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

U izraelské ambasády ve Stockholmu se ozývala střelba, policie uzavřela okolí

17. května 2024  9:18

Policejní hlídka ve Stockholmu v noci na pátek kolem 02:00 slyšela nedaleko izraelské ambasády...

KOMENTÁŘ: Politika, kde se nemluví, ale střílí. Jak zamezit, aby přešla i k nám

17. května 2024  9:16

Středeční atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je bolestným symptomem nemocné doby. A...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem "exot". Myslím jinak, konám jinak a také jinak píši! Věřím, že nejsem jediný, že jsme aspoň dva, doufám, že existuje "můj ideální" čtenář. Čtenář, který si sedne s kávou k počítači, najde si "mě" a čte... zapomene na čas, kafe mu stydne a bábovka osychá. Když dočte, zdolá kávu na 3 loky a jde konečně něco pořádného dělat!

 

A kdo jsem já? Zcela jistě:

 

Muž spíš starý - nežli mlád, spíše chorý - nežli zdráv! Spíš jsem těžší - nežli lehčí, spíše píši - nežli řečním! Spíš jsem zvíře - nežli kráska, všechno sním a ještě mlaskám! Chci být vtipný a ne smutný - předsevzetí: nebýt trapný! Dnes jsem tu a ... zítra? Kdo ví?