Škoda ministra Prymuly!

Profesor Prymula měl jako ministr, přes všechny své nedostatky, dosud nejlepší předpoklady pandemii covidu-19 v naší republice zvládnout.

Profesor Prymula nepochybně svoji roli ministra nezvládl. Nikoli po profesní stránce, na tu byl vybaven dokonale, ale proto, že nebyl připraven na naše politické hnojiště a hyeny z našich médií. Kolegové z vlády od něj dali ruce pryč po první zprávě o schůzce na Vyšehradě, někteří dokonce hrozili odchodem z vlády. Opozice se tradičně chová jako smečka vzteklých psů. Řve a plive kolem sebe jedovaté sliny, bez ohledu na to, v jak kritické situaci se právě nacházíme. Stejně tak se chovala při první vlně pandemie a na jejím destruktivním chování se ani dnes nic nezměnilo

Vůbec nechci omlouvat jeho chyby. Ale republika je dnes v nebývalé zdravotní krizi. Hrozí jí scénář, který se odehrál na jaře v Itálii nebo ve Španělsku. Zahlcení zdravotních kapacit, stovky nebo i tisíce mrtvých.  Proto si myslím, že profesor Prymula, profesí epidemiolog a hodností plukovník měl ty nejlepší předpoklady náš boj proti pandemii úspěšně svést.

Podle jarních zkušeností z nejvíce zasažené Itálie si naopak myslím, že měl být naopak ještě razantnější a měl lidem sdělit nezkreslené informace o kritické situaci. Pokud totiž nejsme schopni respektovat dosavadní doporučení a nařízení, viz například pražská náplavka plná návštěvníků před několika dny nebo další excesy, logicky musí přijít ještě tvrdší příkazy a současně drakonické sankce za jejich neplnění. Jde přece o lidské životy, o mnoho..lidských životů.

Redaktoři Blesku dnes vesele tančí na Prymulově politickém hrobě. Ale až v redakci Blesku nebo jeho dalším kritikům někdo blízký na virus zemře, jejich sólokapr se promění v pláč.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Šarapatka | středa 28.10.2020 8:50 | karma článku: 28,16 | přečteno: 598x