Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se postupně dle zákona staly z okradených občanů zloději

I když jsem se k tématu restitucí již nechtěl vyjadřovat, útočná diskuse na předchozí článek mě nutí k další argumentaci. Obzvláště, když potenciální koaliční partner považuje tuto nespravedlivou protekční zákonnou úpravu za uzavřenou.

Kolem roku 1950 se ke katolické církvi hlásilo 77procent populace a celkem bylo u nás asi 95 procent věřících. Komunistický režim postupně odebral vlastnická práva i církvím a převedl výnosy z tohoto majetku na stát. Pokud lze při špatném hospodaření státu s tímto majetkem, mluvit o výhodě nějakého neoprávněného profitu pro jednotlivé občany, týkal by se tento neoprávněný profit pouhých pěti procent nevěřících (nevlastníků z té doby) a také několika procent věřících z chudších církví. I zde lze však též předpokládat, že předci těchto nevěrců také robotovali a platili desátky, tedy i oni měli určitý podíl na tvorbě tohoto tehdy státem uzurpovaného majetku.

Další vývoj po roce 1950 zaznamenal úbytek občanů, veřejně se hlásících k nějaké víře a tento úbytek překvapivě ještě zrychloval i po sametové revoluci. Za pouhých deset let od roku 2001 do roku 2011 poklesl počet věřících z 32 procent na 12 procent populace. I přes tak prudký úbytek vznikl zákon, který má celý tento obrovský majetek převést pouze na tuto přežívající malou skupinu všelijak organizovaných věřících v široké názorové mozaice.

Zákon tím tak zároveň nerespektuje právo občana na vlastní filosofickou víru, která není církevně organizovaná. Tuto mnohem větší skupinu původních majitelů, či jejich potomků naopak zákon neoprávněně trestá nařízenou platbou. A to ve výši desetkrát větší zátěže na občana, než činí vyrovnání v katolickém Polsku. To vše pod heslem „Co bylo ukradeno, musí být vráceno“. Je paradoxem, že se pod tímto heslem organizuje zlodějna na většinu populace původních vlastníků a jejich dědiců. Navíc to nařízení o splácení krádeže, vlastně označuje ty vlastníky za zloděje. My církevně neorganizovaní občané ale bohužel naloupeno nic nemáme, takže si na ty jejich budoucí církevní seance musíme ty nařízené miliardy vypůjčit.

 

Některé argumenty mamonu chtivých věřících:

Plaťte, protože jste z toho majetku roky profitovali. Nepřipouští si, že oni na tom našem také profitovali, ale platit máme jenom my.

Plaťte nám okradeným, Němci přece také platí válečné reparace. Zde raději bez komentáře.

Proč nechcete platit, vždyť jde pouze o 200Kč na osobu za rok. Takže i nevěřící kojenec má být krácen, aby se za jeho peníze mohl někdo s větší okázalostí klanět ke svému božstvu. Víme však, že částka bude násobná.(odkaz)

Státní dluh restitucemi nenabobtná o úroky, protože bude hrazen ze státních dluhopisů na hranici inflace. Příklad demagogie. Jejich emise jsou z principu omezené a mohly by se právě použít na umořování současného dluhu, kde jen na úrocích nyní platíme přes 70mld ročně.

Budeme se starat o bezmocné, staré… Někde určitě ano. Všichni nejsou lační a zaslouží úctu. A není jich málo, ale takoví bohužel nerozhodují. Nemají ty správné lokty. A peněz spadlých z Kalouskových nebes, bude opravdu hodně. Proto častěji půjde spíše o tunelování, nákladná setkání, lety první třídou, drahá terénní auta (zdůvodněná kontrolou hospodářství), dobrou krmi a kvalitní mešní víno. Z již vytvořeného ráje pozemského se pak snadněji přestoupí do toho ráje nebeského.

Autor: Milan Prokop | čtvrtek 14.11.2013 10:06 | karma článku: 20,50 | přečteno: 978x
  • Další články autora

Milan Prokop

Školství? Brrr

Počet studentů vysokých škol již dosahuje 50-60% populace. Dle rektora Masarykovy univerzity v Brně je prý třeba tento počet ještě navýšit snad až někam k sedmdesáti procentům. O určitém Kocourkově takových úvah je tento článek.

2.4.2015 v 21:01 | Karma: 24,57 | Přečteno: 798x | Diskuse| Ostatní

Milan Prokop

Tak asi ta světová válka bude

Aby byla válka, musí někdo válku z nějakého důvodu chtít. Aby ji ten někdo chtěl, musí být přesvědčen, že tu válku i vyhraje.

6.3.2015 v 20:55 | Karma: 43,74 | Přečteno: 9585x | Diskuse| Politika

Milan Prokop

Tak nevím

Ukrajina polarizuje společnost. Aby také ne, když do probíhající války se tak vehementně zapojila média. Kdo má však pravdu? Příznivci politiky USA či naopak jejich odpůrci?

27.2.2015 v 14:40 | Karma: 27,42 | Přečteno: 853x | Diskuse| Politika

Milan Prokop

Zase jsem se spletl

Zase jsem se spletl, když jsem myslel, že na to Američané s tou Ukrajinou přišli sami. Pak jsem si přečetl příspěvek pana Dofeka na „novinky,cz“ a nestačil jsem se divit. Je v něm toto:

1.2.2015 v 20:38 | Karma: 22,98 | Přečteno: 1196x | Diskuse| Společnost

Milan Prokop

Babiši prosím, zadluž nás víc a nakupuj

Jestli něco nesnáším, je to náš státní dluh. Roky se trápím z jeho neustálého bobtnání, ale nyní si myslím, že je vhodné ten dluh i navýšit.

25.1.2015 v 14:36 | Karma: 16,24 | Přečteno: 1064x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik