Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neznám pana Prokopa, jaký režim pro něj je nejlepší, bude to nový eurosocialismus? Domívám se, že problém dnešní nespravedlnosti nejsou křesťané (co podle Nera zapálili Řím), ale nepořádek s peněžními světovými hráči, kteří svůj názor v mediích snadno prosadí. Jejich jediným odpůrcem jsou čestní lidé, a to nejsou jen katolíci.

Katolická církev zůstává s trpícím Kristem ve všech lidech. On říká :"Co jste pomohli tomu poslednímu, pomohli jste mě." Tak já vám "okradení občané" chtěl jen říct, že křesťani, za sebe katolíci, jsou na vaší straně. Kristus je váš, my si ho nemůžeme schovat jen pro sebe. On žil jako chudý, na útěku před Herodem a bezdomovec. No a podle mého názoru je potřeba dát církvi co nejvíc, aby mohla bojovat i ve větších médiích, která dnes patří jen těm nadnárodním koncernům nebo komu.

Jenomže vy se katolíků asi musíte bát, dyť my sme ti křižáci a upalovači. V historii to však bylo jinak. Koho nutil k víře a upaloval sv.Václav co vykupoval otroky, sv.Vojtěch co musel utíkat před naší českou neposlušností či svatá Anežka se Zdislavou, když pomáhali nemocným. Styďte se, že věříte těm komunistickým lhářům (jejich lež je z marxismu doporučený postup) a hrabete si jen pro sebe. Bůh je dobrý. Nabízí nám, ať si vybereme život nebo smrt. Život podle jeho slov je krásný nejen na zemi. Pojďme s ním. Bože pomož našemu národu vybabrat se z tohoto chaosu. Dej ať se svědomití občané dají dohromady a opět ožijeme jako národ!

3 1
možnosti

Milý pane Prokope! Svedl jste mě svým nadpisem opět ke psaní. Majetek to je podle marxismu ale svinstvo. Jenže člověk, aby mohl žit toš někdy potřebuje si vypěstovat ten zemák, se zelém už to bez chemie ide dneska hůř. Nový pořádek zrušil soukromé vlastnictví, chleba dál bude jenom pro ty, keří půjdou s "okradenýma občanama". To je nová demokracie pro všechny. Jenom je potřeba ty "neokradené občany" zlikvidovat. Po r.1948 u nás zavražděno jen necelých 10000?

O co se snaží komunisté v KSČM, ČSSD i v jiných stranách? Tož zebrali to a nechců to vrátit.  V prvním kole se jim nepodařilo ty katolíky dost zdecimovat, i když 20.století jich vyvraždilo nejvíc za historii. Oni zas cosi chců! Dáme další kolo?

2 1
možnosti

J49o16s65e42f 21P84o73t51r

14. 11. 2013 20:30

Český národ trpí schizofrenií.

Tento týden tady jeden bloger popisoval svůj poby na Tchajvanu. Všichni tchajvanci milují evoropskou kulturu, a podle autora blogu  všichni znají a milují Prahu  - kterou považují  za obraz evropské kultury.

Ptám se.

Proč asiaté jezdí do Prahy, proč je Praha uváděna mezi deseti nejkrásnějších měst světa? Je to kvůli Paláci kultury, nebo kvůli  Tančícímu  domu?

Ano správně jste mi všichni odpověděli, že je to kvůli  barokní stověžaté Praze. \jnže, kdo postalil v období baroka chrámy, kostely,  kláštery, paláce? Husité, mimozemšťavé, lid a národ, samozřejmě byly to katolická církev a postavila to z výnosů svých polí, lesů a i z oddpustků.

Zapamutujte si, že pro geniální vzepětí katolické církve  patří Praha mezi 10 nejkrásnějším měst světa. Už slyším, že preláti to nestavěli, ale lid a národ. Zkuste dát zedníkovi lžíci a fanku a poslat ho bez plánů a vedení postavit palác. Vznikne maximálně kozí chlívek a to ještě s děravou střechou. A  pokud se týká toho národa a chtěli byste aby barokní Prahu vlastnil napůl stát (jako sv. Víta) a stojíte za pravdou padni komu padni, pak byste museli čtvrtku nabídnout  do Bavorska, kde žijí potomci těch, kdo tu barokní Prahu taky stavěli

1 1
možnosti
Foto

Někteří se pohoršují nad tím, že dnes není tolik věřících jako kdysi. Takovým bych připomněla, že kdysi bylo náboženství vnucováno už malým dětem, ve školách to byl povinný předmět. Na ty, kteří nechodili do kostela, se hledělo přes prsty. Proto bylo tolik lidí v církvích, proto bylo tolik věřících, proti dnešní době. Buďme za tu dnešní rádi.

2 3
možnosti
Foto

A tak Vám povím jeden příběh:

Byly řádové sestry jednoho školského řádu. Bohužel, v padesátých letech byly internovány, pronásledovány, ze školských a výchovných zařízení vyhnány. Ale najednou tu byly ústavy pro dementní děti, kam se nikdo moc na práci nehrnul. I soudruha napadlo, že by tam mohl poslat ony řádové sestry, tam nemají co zkazit a navíc bude vyřešena i péče o ty děti. A tak se stalo. Bylo to v době, kdy se toto postižení dělilo na tři stupně - debilita, imbecilita a idiocie, kde idiocie bylo to nejtěžší postižení. Tito lidé neudrželi ani moč a stolici, v podstatě o sobě pořádně nevěděli, jejich inteligence byla prakticky neměřitelná, ale žili. Byli to tzv. "ležáci".

A stalo se, jako mnohokrát před tím a po tom i jinde, že tam vtrhla šťára eStéBáků, kteří hledali nějaké ty nelegální tiskoviny, samizdatovou literaturu. Znáte to, jak to tenkrát probíhalo.

Šťára nic moc nenašla, ale příslušníkům to nedalo a ptali se i dětí, jestli s nimi dobře zacházejí a tak. A jedno z těch dítek, postižené tou lehčí formou, tehdy označovanou jako debilita, se dalo s takovým příslušníkem "do řeči". A přišla otázka od eStéBáka: "A co do kostela, chodíte?" A dítko se na něj bezelstně podívalo a zcela vážně mu odpovědělo: "No, jasně, všichni chodí do kostela. Jenom idioti nechodí."

Takže asi tak a přeberte si to, jak chcete ;-)

1 0
možnosti
Foto

Blábol útočící na závist a rozdmýchávající nenávist. Nic více, nic méně. Nemám chuť reagovat na podobné, stokrát vyvrácené nesmysly.

Pokud máte zájem přečíst si mé názory, navštivte můj blog, kde se otázce vyrovnání státu a církví věnuji v několika článcích, kde i pro úplné pitomce vysvětluji, jak se věci mají.

3 2
možnosti

Pro úplné pitomce jistě ;-D

4 0
možnosti

J67a66n 49H75o16r79a

14. 11. 2013 11:17

Velmi dobrý útok na ty nejnižší lidské pudy. Povězte, Vy mudrlante, kolik by asi dle Vašeho odhadu bylo dnes v našem státě věřících nebýt té komunistické éry (v mnoha hlavách a obávám se, že i v té Vaší, dosud neskončené), která otáčela víru východním směrem...

4 1
možnosti

Podle jednoho kněze u nás působícího je zde víc věřících než v Polsku. Jenže věřící u nás odmítají instituci církve a proto i církevní restituce v jejich rozsahu

5 1
možnosti
Foto

O92t82a34k58a24r 15S45e70k11l

14. 11. 2013 10:59

Pořád dokola. Právně uzavřená věc , můžete se vztekat, protestovat či nesouhlasit. To je tak jediné , co s tím můžete dělat.

Retroaktivita  smluv bývá v zavedených demokraciích věc neprováděná.Slouží pouze komunistům , Okamurovcům a podobným obskurním spolkům k jitření veřejnosti a sbíraní hlasů.:-)

3 2
možnosti

Myslíte? Stačí, aby 101 poslanců zvedlo ruku pro NE ;-). Retroaktivita je sice neprováděná, ale provést ji lze a v případě, že se zákonem nesouhlasí 80% občanů státu....

3 2
možnosti

Na rozdíl od Vás, ti vaši soukmenovci nám zajistili, že každý rok (a ještě dalších 17 let) budeme minimálně splácet cca 45 miliard za OZE.  Tak a těch 45 mld si vydělte 10 milony obyvatel a spočítejte si kolik je to na hlavu za jeden pouhý rok a násobte to sedmnácti.

Rok 2012 jsem zaplatil 5 400,- , letos 7 500,- a teď mudrujte.

4 0
možnosti

Pokud platíme za jednu blbost, to není argument pro to, abychom platili ještě za jinou...

3 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik