Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nikdo mne nepochválí. Tak se pochválím sám.

Když si čtu komentáře pod mými blogy, fascinuje mne zavilost některých jedinců. Nebaví se o názoru, který napíši, ale o tom, že Jančík nemá právo na názor, protože je zloděj, tunelář, korupčník a podvodník. A protože jsou za ním KAUZY. Na to odpovídám: Kecy bez bližší znalosti věci!.

Co mi vlastně pořád dokola předhazují?

Že jsem za povodní přejel městského strážníka. Naprostá blbost. Měl jsem rozepři s městským strážníkem, to ano. Došlo pouze k hádce. To jistě. Pak se z toho stal neskutečně nafouknutý případ. Co se mne a toho pána týká, věc jsme ukončili se vzájemným respektem. Byla to lapálie, oba jsme byli ve stresu a unavení, prostě se potkali dva, kteří neměli svůj den. Ostatně byly povodně a nervy pochodovaly, někdy i plavaly.

Dále tu máme nákup pozemků od Českých drah mezi Smíchovským nádražím a křižovatkou Na Knížecí. Dodnes lituji, že ten projekt nevyšel. Kdybychom opravdu pozemky získali pro Prahu 5, dnes by v celém prostoru nebyl nevzhledný obří odpadkový koš, ale moderní čtvrť. Tehdy jsem se nevyjádřil k tomu, proč nákup nevyšel. Teď to klidně mohu říci. Mnoho lidí v ODS mělo plné zuby úspěšného Jančíka a chtěli mě praštit přes prsty. Proto České dráhy vycouvaly z jednání. A ti, kdo mne kritizují, by se měli zajímat o další osud těchto pozemků.

Prodej domu v Zubatého ulici. Tehdejší nájemníci byli několikrát na jednání buď u kolegy Horáka a posléze u mne, aby se přihlásili do připravovaného prodeje domu. Ať se nyní tváří jak chtějí, ve skutečnosti zájemci o koupi nezískali nikdy dostatečnou podporu uvnitř vlastního domu. Osmnáct nájemníků napsalo dopis, že dům koupit nechtějí a zůstalo 6, kteří o dům měli zájem, ale neprokázali finanční zajištění koupě! Proto byl nakonec dům v řádné soutěži prodán třetí osobě.

Studium práv v Plzni. Mám to, co student mít má: kompletní index, vysvědčení, mám všechny svoje hlavní práce (diplomovou i doktorandskou) a jsem připraven je znovu a znovu ukazovat těm, kdo je chtějí vidět. Veškerá řízení na toto téma byla pro mě úspěšná. Kdo pečlivě sledoval tento případ, ten musí vědět, že na mém studiu nebyly shledány žádné nedostatky. To, že této kauzy chtěl někdo využít politicky, si domyslete sami.

Mrtvé duše v ODS. Nesmysl. V Praze 5 opravdu přibyli za mého působení členové, ale byli to reální lidé, kteří fungovali ve straně a v jejích strukturách. Platili členské příspěvky, účastnili se jednání, pracovali jako dobrovolníci v kampaních. Několikráte byli tito členové ztotožněni nezávislými orgány ODS, to znamená, že byla prokázána jejich existence. Faktem je, a to klidně přiznávám, že řadu z nich jsem k tomu, aby se angažovali, přiměl či přemluvil. Potřebovali jsme tehdy posílit, být aktivnější, po velkých volebních úspěších předchozích let hrozila nejednotnost ve straně a rozkol. Mnoho lidí chtělo rozhodovat o všem, jako například pan František Laudát, nyní pražský činitel TOP 09. A i když tito lidé nezískali většinovou podporu, chtěli stále větší pašalíky. Řešením bylo svolat všechny členy a zjistit, za kým skutečně stojí členská základna. To se také stalo a moje křídlo vyhrálo. To je celé tajemství. Tomu se ostatně říká umění politiky. Že to někteří nejsou schopni přijmout? To nedokazuje mojí, ale jejich malost. Za mého působení ODS 3x vyhrála komunální volby (1998, 2002, 2006) měla vždy poslance v Parlamentu (Rozehnal, Laudát), měla senátora 2x (Škaloud) a také europoslance (Češková). Oblastní sdružení vždy hospodařilo s vyrovnaným rozpočtem a po mém odchodu byla ODS Prahy 5 bez dluhu!!!

Agentura Praha 5. Bez mučení přiznám, že tohle je věc, která se nepovedla, kterou jsme rozhodli špatně a kterou jsem měl zastavit dříve. Ale nešlo o kriminální záležitost, což ostatně uznala i policie a státní zastupitelství. Více jsem se k tomu vyjádřil zde a nemám moc, co bych dále dodal.

Protože oblíbeným sportem je trefovat se do Jančíka a řezat ho, kde se jenom dá, shrnu také pár věcí, které se v letech 1998 až 2010 podařily. Ať se diskutující i novinářští hysterikové vzteknou. Tak tu máme, jen namátkou rekonstrukci pěší zóny Anděl, rekonstrukci chodníků a Zborovské ulice (se stromy, ale ne v betonových monstrech), rekonstrukci Tilleho náměstí na Barrandově, výstavbu v prostorách bývalých továren kolem křižovatky Anděl, všechny základní školy mají nové kotelny, hřiště s umělým povrchem a rekonstruované budovy, včetně tělocvičen, rekonstruovali jsme parky a 62 dětských hřišť, je zde park Sacre Coeur, včetně výstavby skvělého dětského hřiště, úžasný prostor na Dětském ostrově, fontána „Propadliště času“ před Justičním palácem, tramvajovou trať na Barrandov, řešení automobilové dopravy na Smíchově (tak zvaný malý smíchovský okruh), novou tělocvičnu v ZŠ v Radlické ulici, rozsáhlé opravy 16 mateřských školek, úspěšnou a finančně dostupnou privatizaci bytového fondu, rekonstruovanou polikliniku v Kartouzské ulici a tak dále.

Věřte mi, že bych mohl pokračovat desítkami další akcí, jejichž výsledky již všichni v Praze berou jako naprostou samozřejmost, ale které bylo nutné prosadit, často velmi tvrdě. Protože vždycky byl někdo proti. Památkáři, ekologisté, experti na to, co „si lidé myslí“ (ty mám fakt nejradši), spolustraníci, kteří záviděli úspěch, opozice (ale té bych to nevyčítal – opozice je tu kvůli tomu, aby byla proti a kritizovala). Kdybych nejednal tvrdě, polovina těch akcí by se nikdy neuskutečnila.

Shrnu-li to: Investovali jsme většinu prostředků z privatizace, dotací a dalších zdrojů zpět do bytového fondu, škol a občansky potřebných zařízení. Po mém odchodu 31. 7. 2010 zůstalo na účtech MČ Praha 5 okolo 800 milionů korun a z toho 200 milionů v rezervním fondu! Máte za to, že je to špatná bilance? Máte za to, že je to tunelování? Máte za to, že je to zlodějina? S hořkostí musím dodat. Co z toho zbylo!

Až mi moji kritici najdou někoho, za kým zůstaly tak hmatatelné výsledky a tak výrazná změna kvality života v městské části, kterou vedl, tak ať mi ho představí. Rad si s ním popovídám o receptu na úspěch, pomoci občanům v nouzi i běžném životě i o okopávačích kotníků.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Jančík | středa 28.11.2012 7:34 | karma článku: 14,38 | přečteno: 985x
  • Další články autora

Milan Jančík

Ministrem financí bude Jan Fischer s dluhem z kampaně aneb...

...Zemanovo prezidentské poděkování. Je to korupční jednání nebo není, pane vrchní státní zástupče?

8.7.2013 v 16:49 | Karma: 18,70 | Přečteno: 625x | Diskuse| Politika

Milan Jančík

Pane Béme: Praha byla na povodeň připravená dobře…

Teď by snad alespoň někteří patologičtí stěžovatelé mohli uznat, že hlavní město bylo dobře připravené na povodně. Tedy v rovině technické. Výstavbu celého systému protipovodňových bariér mnoho lidí označovalo za vyhazování peněz. A vida – letos zjevně zabránily značným materiálním a možná i lidským ztrátám.

4.6.2013 v 13:17 | Karma: 27,42 | Přečteno: 2544x | Diskuse| Politika

Milan Jančík

Jak udělat povodně ještě „povodňovitější“

Plošné uzavření školek a škol, které vyhlásil na pondělí magistrát a zastupující primátor Tomáš Hudeček z TOP09, bylo zbytečné a jenom mnoha lidem udělalo již tak velmi obtížnou situaci ještě složitější. Není divu, že některé městské části prostě neuposlechly a zařídily se po svém.

4.6.2013 v 7:09 | Karma: 17,06 | Přečteno: 1416x | Diskuse| Společnost

Milan Jančík

Zrada plodí zradu aneb dráždit Kalouska se nevyplácí

Na pád pražské koalice ODS a TOP09 je třeba se dívat z poněkud širšího úhlu. Ten nabízí hned několik velmi zajímavých možností, jak svržení primátora Bohuslava Svobody vyložit.

24.5.2013 v 12:19 | Karma: 38,40 | Přečteno: 8630x | Diskuse| Politika

Milan Jančík

Nesmysl Politiky na webu Česká pozice

Redaktor Jakub Kálenský na webu Česká pozice zveřejnil 20. května 2013 rozsáhlý článek o politickém projektu „Uzdravme naši politiku“, kde jsem označen za jednoho z autorů a hůře dokonce sponzorů tohoto konceptu.

23.5.2013 v 8:43 | Karma: 9,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  20:09

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to nebyl úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Jeli sklízet melouny, autobus s nimi po srážce s kamionem vyletěl ze silnice

14. května 2024  20:02

Nejméně osm mrtvých a na 40 zraněných si na Floridě vyžádala nehoda autobusu, který převážel...

Hrozí Gruzii běloruský scénář? Kampaň LGBT fašistů, tepe premiér protestující

14. května 2024

Premium Gruzii v posledních týdnech svírají protesty proti zákonu o zahraničním vlivu. Jde však o mnohem...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1408x
Jsem, nebo snad byl jsem (? - uvidíme v budoucnosti) kontroverzní politik, který byl a je rád kontroverzní. Protože kontroverze je dlouhodobý a urputný spor a takové spory mě baví. Čili mě baví být kontroverzní. Byl jsem starostou na Praze 5, což mnoho lidí nerado vidělo. Co bylo, to bylo, ale pořád mám pocit, že mě občas napadne něco, co by mohlo někoho jiného zajímat. Jsem pravičák a nestydím se za to.

Seznam rubrik