Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

USA a Británie chce "potrestat" Sýrii. Ale za co a proč?

Dnes jsem se dočetl, že kvůli vyjádření min. zahraničí Johna Kerryho, že jsou "neochvějné důkazy", že syrská vláda použila chemické zbraně, je už prakticky o útoku rozhodnuto. Prý možná bude stačit krátký a rychlý úder. Kdyby případ nepřipomínal neochvějná tvrzení o chemických a jaderných zbraních v Iráku, šlo by taková tvrzení brát vážně.

Ale když po těch všech lžích za posledních 50 let uvážíme, že vlastně žádné důkazy nejsou, a přesto je voláno po válce...? A hlavním aktérem je výherce nobelovy ceny míru - znovu připomínám, že je čas oprášit perpetum mobile resp. pohon na vodu nebo deutérium, protože to je skutečnější a střízlivější pohled na svět, než války, ke kterým stačí mít podezření. Doslova jsme se mohli dočíst, že Kerry považuje otálení s povolením přístupu kontrolorům OSN za podezřelé chování. A tedy důkaz. Už je prý "pozdě". Chemické zbraně údajně nebude možné s takovým opožděním odhalit, protože "Asad již zřejmě zahladil stopy.".

Takový přístup je velice zarážející od dospělých lidí. 

Navíc celé kauze kontrují fakta, která rozhodně stojí za povšimnutí. Viz níže. Například dle vyjádření českého experta na chemické zbraně, není možné jejich použití zakrýt. .. zdroj

Nejsou moc viditelná v médiích, zatímco nepodložená tvrzení o důkazech, "které budou v příštích týdnech zveřejněny", mají prim. 

Myslím, že jde snadno prokázat, že ať už je pravda v tomto konfliktu jakákoliv, je znát silná zaujatost a cenzura informací v médiích (včetně českých). Čistě už z toho důvodu, že některé informace prostě zvěřejněny nejsou.

Fakta z druhé strany

- Povstalec z opozice vládě Assada přiznal, že povstalci mají chemické zbraně. Tedy samotný povstalec to přiznal. Tato informace nebyla prakticky v žádných médich. (zcenzurováno).. zdroj

- Unikly e-maily mající prokazovat plán, že užití chemických zbraní mají zinscenovat USA, a svést je na Assadův režim (zcenzurováno).. zdroj

- Článek tureckých novin popisuje, že u zadržených povstalců hnutí Al-Núsra byly nalezeny chemické zbraně. Konkrétně Sarin. (zcenzurováno) ..zdroj, zdroj2 (Zaman, v turečtině)

Minulý týden přinesla turecká média informaci, že tamní tajné služby zadrželi džihádistické aktivisty z fronty al-Núsra, bojovníky proti syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi, kteří se prý snažili propašovat z Turecka do Sýrie menší množství chemické bojové látky. Většina západních médií, které straní rebelům, ale tuto informaci nepřevzala.

zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/osn-trochu-chemikalii-v-syrii-asi-pouzili-ale-kdo_272288.html 

Dokonalé lhaní

A státníci mohou tvrdit "máme důkazy" ale zpětně svá tvrzení popřít anebo pouze sdělit, že "byli pomýleni" nekvalitní komunikací tajných služeb. Opravdu zajímavé, co se nakonec ukázalo jako jediný důkaz o vlastnictví zbraní hromadného ničení v Iráku. Nejen dle zpravodajských služeb (CIA) šlo o vysoce nevěrohodnou osobu, "profesionálního lháře".

Nicméně určitá míra nekompetence umožňuje zakrýt vědomou lež. Považovat nevěrohodný zdroj jako "neochvějný důkaz" je něco dost jiného než si celý důkaz vymyslet. Jeho relevance pak může být zdrojem pochyb. Proto John Kerry a jiní státníci mohou vědomě využívat nekvalitní zdroje jako důkaz čehokoliv. Během studené války to bylo na denním pořádku. Utkvělou představou určité skupinky zpravodajců, že Sovětský svaz má nějakou super-zbraň.

Válka v Sýrii byla prý naplánována již v roce 2001

A myslím, že jde o vědomou lež, protože i vyjádření velitele NATO Wesley Clarka potvrzuje, že již v roce 2001 byl plán zaútočit na Sýrii, Irák, Írán, Libyi a další tři země. To mu bylo prý osobně řečeno. Vzhledem k tomu, že jde o generála velícího svého času NATO, mají jeho slova poměrně silnou váhu.

2. března 2007, v rozhovoru s Amy Goodman, vypověděl, že 10 dnů po 11. září 2001 se při návštěvě Pentagonu dověděl o rozhodnutí vojenského a politického vedení administrativy George W. Bushe provést preemptivní útok na Irák bez jakýchkoli příčin či důkazů; a o pár dní poté o rozšíření tohoto plánu, které počítalo s invazí armády USA do sedmi zemí během následujících pěti let, kromě Iráku např. do Libye, Sýrie a nakonec Íránu.

http://www.czechfreepress.cz/amerika/general-wesley-clark-v-usa-byl-proveden-statni-prevrat-video.html

Rozebíral jsem tento plán v dřívějším článku na základě knihy Velká šachovnice od Z. Brzezinskeho, poradce Baracka Obamy. Tam jasně ukazuju, že se v pozadí za politickou rétorikou nezdá, že by byl jakýkoliv zájem o použití chemických zbraní či tamní svobodu. Ostatně nikoho nerozčiluje zřejmě mnohem tvrdší režim panující v Saudské Arábii.

A nikoho nepohoršovalo, když vědomě nechaly USA použít Irák chemické zbraně proti Kurdům resp. Íránu. Ještě jim je prodaly. Taková minulost se už teď nehodí do krámu, když veřejnost J. Kerry dojímá, jak je použití chemických zbraní v Sýrii "největší ohavností, která nesmí zůstat bez odpovědi". Je to čistá politika. Rétorika. Lekce pro lidstvo se ponaučit od manipulatelnosti ( frázemi, stereotypy nebo i sofistikovanou propagandou)?

Protože veřejné mínění dokáže takovou válku zastavit. Politici musí kalkulovat. Někdy se války dokonce hodí k odvrácení pozornosti od jiných kauz. Ale že by válka v Sýrii měla být kvůli odvrácení pozornosti od nelegálních praktik NSA při špehování, tak to jistě jediný důvod nebude.

S válkou v Súdánu si také prezident Clinton nelámal příliš hlavu, jak jsem se pokoušel před časem ukázat v následujícím videu:

Autor: Jiří Míka | úterý 27.8.2013 14:25 | karma článku: 26,04 | přečteno: 1707x
  • Další články autora

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

Státní úřad pro kontrolu léčiv nedoporučil očkovat děti 12 až 16 let booster vakcínou. Ministr Válek se rozhodl ministerstvem zdravotnictví vakcínu schválit a jít tak proti rozhodnutí státního úřadu na kontrolu léčiv.

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

Odborníci, politici i novináří začali používat nové významy českých slov. Nejznáměji "nemocný" = "zdravý" (čti "má pozitivní test"). Nově byl změněno význam slova "neočkovaný". Tím je člověk neočkovaný a lidé s 2. dávkami.

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

Hrozné jak se změnila mluva lidí. Válek válí: "Chronici půjdou do kytek. Ovšem, ano, nebudou tolik umírat lidi na covid,” ... "Půjdou do kytek".. jak to může takhle vyslovit?

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Proč byla přenesena povinnost prokazovat se na provozovatele?

Záměr je jasný. Donutit provozovatele přisvoji si pravomoce správního úřadu. Nelze kontrolovat vše, tak vytvoří situaci, kdy přitlačí provozovatele ke zdi, aby za ně dělali práci.

2.11.2021 v 22:37 | Karma: 24,08 | Přečteno: 679x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Novozélandská policie odhalila pašeráka KFC

Nový Zéland je v lockdownu a někteří se rozhodli pořídit si fastfood potraviny. Policie odhalila v podezřelém voze 3 kyblíky kuřat, 10 salátů coleslaw a nespecifikované množství hranolků. Hrozí jim 6 měsíců vězení a pokuta 4000$.

27.9.2021 v 19:45 | Karma: 19,28 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

V ODS plnil roli Klausova vlčáka. Kousl a nepustil, vzpomíná Vondra na Macka

1. května 2024  16:31

Miroslav Macek měl podle Alexandra Vondry (ODS) celou řadu kontroverzních názorů, se kterými on sám...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...