Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Protiglobalizační demonstrace a precedent policejní brutality

Na G20 byla letos proti demonstrantů poprvé použita zvuková děla. Zvukové zbraně patří spolu s elektroparalyzéry k novým typům donucovacích zbraní policie, ačkoliv právě zvuková děla byla dosud používána jen v Iráku. VIDEO zvukového děla v akci na G20. 

Shlédl jsem videozáznamy z ulic při letošním zasedání G20 v USA z youtube i masmédií a nikde jsem neviděl nic, co by zavdávalo použití takových násilných donucovacích prostředků ze strany policie. 

http://u.tv/News/G20-protesters-blasted-by-sonic-cannon/f9d84be5-da01-48af-854b-4c075d3929a0

Kromě vyslaného kontejneru směrem k policii a hození nějakého pravděpodobně kusu kamene. Ale to dělají jen podivně vypadající zakuklení mladíci prakticky vždy oblečeni celí v černém stejně jako posledních 10 let. Pokud vám za poslední roky nepřišlo, že prakticky veškeré násilí ze strany demonstrantů je hrané divadlo policií/státem řízených provokátorů, pak doporučuji se vrátit k událostem prvního násilného incidentu a tvrdé reakce policie, a to k protiglobalizační demonstraci v Seattlu roku 1999. Ta se stala precedentem pro dodnes trvající brutalitu policie, a proto o ní více napíšu níže.

Já sice dokážu pochopit, že se člověk může nechat unést (sám jsem si zažil na jedné technoparty u Mlýnce zvláštně řešenou štížnost na vniknutí na cizí pozemek, kde se div nedostavila armáda zpacifikovat pidižvíky jako jsem já) , ale je asi možné říci, že prakticky veškeré násilí demontrantů je zinscenované divadlo pro média.

Umožňující dnes nasadit i kontroverzní zvuková děla, která mohou poškodit sluch.

PITTSBURGH, 24.-25.9.2009, zde probíhal před dvěma týdny summit G20, kde došlo ke shodě nahradit dolar novou světovou měnou a posílení vlivu MMF ve prospěch Číny (Reuters)


Zprávy o použití zvukových zbraní letos na G20 v USA byly zpočátku popírány (navzdory docela zjevným důkazům). Později se o tom ale i zmínila česká média: http://zahranicni.ihned.cz/c1-38506390-bic-na-demonstranty-bud-si-zacpou-usi-a-utecou-nebo-hrozi-ze-ohluchnou

Policie dokonce přepadla prostory místní univerzity a útočila na studenty (24. září 2009, Pittsburgh, USA):

http://www.youtube.com/watch?v=KNyV7UQJpyY

Policie vnikla do areálu školy a držela studenty v pasti a zároveň po nich policisté házeli slzný plyn a jinými způsoby je napadali. 

Vraťme se ale v čase zpět k té první velké protiglobalizační demonstraci:

Policie v Seattle 1999 zpočátku nezasáhla - měla rozkaz držet pozice

Skupina asi cca 30 mladíků (všichni oblečeni v černém) demolovala město Seattle, napadala i jiné demontranty, rozbíjela výlohy a jinak plenila a rabovala. Policie nehla ani prstem. Celé hodiny tuto skupinu anarchistů sledovala, aniž by zasáhla.

Později televizní reportáž (viz. přiložená youtube videa) odhalila, že tito anarchisté měli zdarma městem financované ubytování. Tomu se ani člověku nechce věřit. Proč byli oni jediní místo trestu odměňováni?

V dobách, kdy tito anarchisté byli v městem financovaném nájmu jistého domu a kouřili tam zřejmě trávu, tak město zničehonic vyhlásilo stav ohrožení, policie dostala konečně rozkaz zasáhnout a policisté pak pro změnu mlátili kohokoliv potkali. Mladé, staré, i místní, kteří vyšli ze svého domu a jen se jim vyskytli v cestě. Skoro bylo zjevné, že policie byla vycvičena být krutá a zaměřovala se na slabé, staré, ženy, jakoby policisté byli tak cvičeni - způsobovat hlavně utrpení bezohledu na důvody. 

Vznikl tak tehdy precedent represivních potlačování protestů, který trvá dodnes. Vše kvůli jedné dle mého očividně zinscenované události v Seattle roku 1999.

Více viz tato videa:

http://www.youtube.com/watch?v=_mAWslHmiok

http://www.youtube.com/watch?v=0POPVIX6sf0

http://www.youtube.com/watch?v=HgxR9hQ2cb0

Kdo a proč vydal rozkaz, aby policie jen přihlížela rabování a vandalství?

Chyba není na straně policistů ale na straně toho, kdo vydal rozkaz nezasahovat proti těm anarchistům, kteří zákon skutečně porušovali, a policie to jen sledovala, a nezasahovala. Tím sama policie porušila zákon, protože měla povinnost zabránit tomuto porušování zákona. Někteří svědkové těchto událostí popisovali, že zaslechli i policisty se divit, proč nemohou zasáhnout. To potvrdila i zpověď jednoho z policistů v televizním rozhovoru. Ale rozkaz je rozkaz. Přestože tato černá banda útočila i na lidi (reportéry, delegáty i ostatní poklidně demonstrující), tak měla policie rozkaz celé hodiny jen přihlížet.

Později k večeru se někdo zodpovědný asi zamyslel a řekl si "Safra.. možná by jim policisté měli říct, že nemohou vyrvat koš a hodit ho do výlohy banky. Možná by s tím policie něco dělat měla." a byl ve městě oficiálně vyhlášen přímo stav ohrožení. Z jakého důvodu byl náhle zvolen tak opačný extrém? Policisté se následně chovali jak zdivočelí psi puštěni z řetězu. Mlátili i místní obyvatele, kteří jen vyšli ze svého domu (na zápraží). 

Některé zadrželi a odváželi do zadržovacího táboru FEMA (Federal Emergency Management Agency) bez nároku na běžný právní proces (již v roce 1999 ještě před honem na teroristy). Úřad FEMA se sice typicky zabývá jen přírodními katastrofami a tak představa koncentračních táborů lidem připadá poměrně vzdálená, ale tehdy úřad FEMA opravdu poskytl prostory pro věznění "anarchistů" (mnoha lidí, kteří šli jen náhodou okolo nebo seděli na zápraží svého domu).

Policie ale odmítala zadržet onu skupinku agresivních anarchistů. Ty jediné agresivní. 100% nespravedlnost.

K večeru byl ve městě Seattle vyhlášen stav ohrožení (kvůli třicítce černě oblečených anarchistů?)

Nebyl žádný důvod k vyhlášení stavu ohrožení. Ani mlátit bezbranné pacifisty nebo náhodné kolemjdoucí. Policie měla zasáhnout proti té hrstce vandalů v černém oblečení (tzv. black block anarchists) a ten, kdo policii přikázal dát těmto pseudoanarchistům volnou ruku, porušil zákon. Policisté měli rozkaz za každou cenu držet pozice. 

Vše zinscenované (policisté převlečení za anarchisty). Brutální násilí policie na G20 letos pokračuje s opět zinscenovanými provokacemi anarchisty v černém. Tento princip je již od 1999 využíván jako precedens k následné brutalitě vůči všem přítomným.

Protože se tehdy podařilo zmanipulovat vhodnými záběry veřejnost natolik, že o většině věcí zmíněných v tomto článku vůbec neví, jako já donedávna nevěděl. Určitě se podívejte na videa v tomto článku. Nechtějí, abyste tyto informace věděli. Na případu Seattle můžete vidět ukázkově zdokumentovaný vzorec, který trvá dodnes.

Policejní provokátoři na letošní demonstraci G20

Na těchto záběrech můžete vidět policejní provokátory procházející se mezi demonstranty, se kterými se jako vždy ani nechtějí bavit:

Ani jeden z agresivních anarchistů v černém nebyl při zásahu v Seattle 1999 policií napadnut nebo zatčen. Místo toho jim dojednali náhradní ubytování, když novináři zjistili, že se skrývají v budově jim pronajaté městem(!), a že policie doslova odmítala zasáhnout (jít do toho domu a zatknout je). Neuvěřitelné! Ale pokud ovládáte anglický jazyk, pak výše uvedená videa youtube obsahují informace přímo z televizních reportáží a dostatečně přesvědčivě dokládají informace uvedené v tomto článku.

A nejsem negativista. Pokud shlédnete tato videa, která jsou víceméně pouze autentické dobové televizní reportáže o demontracích v Seattle, pak zjistíte, že je to ještě horší, než jak to popisuji.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Míka | středa 7.10.2009 12:56 | karma článku: 18,35 | přečteno: 2726x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...