Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nacismus a proc se tolika lidem libil

Bushova rodina financovala Hitlera. Ne kvůli zisku,ale kvůli tomu,že Herbert Walker Bush byl pravověrný fašista, který dle BBC chtěl pučem svrhnout v USA vládu a nastolit nacistický režim. Zvlástní je,že nekteří tomu neverí a jiní po zjistení,že je to pravda, to zas nepovazují za důlezité. Je ?

Má například nějakou váhu se hasterit kdo koho financoval? V dobe kdy dle novych zákonů v USA je za teroristu povazovan človek,ktery byt jen nevedomky dal prispevek charite,ktera financuje teroristicke organizace?

Mezitím USA v Iránu financuje teroristickou organizaci MEK. Ze stejného důvodu proc USA financovali a zalozili Al-kaidu.

Tak bud jsem blazen já nebo je tenhle svet sílený.

Financování terorismu je dle zákona trestní cin,takze se tu merí dvojím metrem,kdyz pro stát to trestné není.Stát a bohaté,kterí mohou financovat klidne i Hitlera,a nikdo jim to nebude mít za zlé,prostē jen slapli vedle, to se stává?

Neustále démonizujeme Hitlera a je to dost pokrytecke vzhledem k tomu,ze nejen Bushova rodina ale mnoho dalsích lidí z této smetanky s Hitlerem sympatizovali vcetne ruznych lordů, bankeru a vcetne britské kralovské rodiny, kral Edward dokonce navstivil koncentracní tabor,pobobedval s Goeringem. Neprítel? Mnozí si to nemysleli.

Před ćasem jsem videl film Soumrak dne s Antoneym Hopkinsem v roli sluhy jistého britskeho lorda. Sice to nebylo hlavním tématem filmu,coz byl spíš podivný charakter tohoto sluhy,distingovaneno majordoma, ale ve filmu bylo zachyceno jak lord kteremu slouzil tak i jeho navstevy jiných váźených lidí spolu u vecere vyjadrovali souhlas s Hitlerovou politikou a nacismem a lord domlouval na svém zámku i schuzky s nemeckymi nacisty,cemuž sluha nevenoval zadnou pozornost ani jejich nazorum,ktere mohl slyset behem obsluhováni. Já tehdy také moc ne, ale teď se mi ten film v této souvislosti vybavuje.

Chybu vidíme v Hitlerovi, ale at uz byly tyto celosvetove sympatie k nacismu z jakehokoliv duvodu, tak Hitler byl evidentne pouze zrcadlem teto spolecnosti. Svést vse na Hitlera nemusí být to nejzásadnejsi ponaucení z 2.sv.války. Ponaucením by bylo pochopit,proc se miliony lidi jím nechalo zmanipulovat,a to nemluve o tech,kterí ho financovali od samotneho zacatku. Jestli je ponaucenim identifikovat nepritele a znicit ho pomoci bomb, tak jsme za celou lidskou historii nepochopili vubec nic. Nebo alespon nic hodnotneho.

Ve skutecnosti toto podlehnuti Hitlerovi zkoumala experimentalni psychologie. Kdysi jsem si o experimentalni psychologii koupil knizku a docela jsem se nestacil divit, jak moc jsou lide zmanipulovatelni. Experimentalni psychologie je zalozena na experimentech, kde akteri nevedi, ze se ucastni experimentu resp. neznaji jeho skutecny zamer.

Zejmena me zarazil jisty slavny experiment Stanleyho Milgrama, ktery se prave pokousel odhalit, jak se mohly miliony Nemcu pridat na stranu Hitlera a delat na jeho prikazy vsechna ta zverstva. Experiment odhalil, ze pokud clovek neco dovoli/prikaze/schvali autoritativni osoba, tak dotycny je ochoten jit za hranice lidskosti, citu... jakkoliv to nazvat.

V tomto experimentu se zkoumane osoby ocitaly v roli ucitele, ktery zkousi dite. Poklada mu otazky a pokud odpovi spatne, je instruovan ustredrit diteti elektricky sok. Silu elektrickeho soku si mohl zvolit dle vlastniho uvazeni. Zarazejici bylo, ze vetsina lidi (90%) byla ochotna zajit az na nejvyssi stupen, u ktereho bylo napsano vyrazne varovani, ze je zivotu nebezpecne. Dite skutecne nedostavalo zadne elektricke rany a celou vec pouze predstiralo, ale opravdu pri vyssich napetich kricelo, brecelo, prosilo, ze se uz experimentu ucastnit nechce, presto to vetsine lidi nevadilo. At slo o zeny nebo o muze (muzi byli v tomto ohledu drsnejsi).

Zkoumany byly ruzne varianty.. v situaci kdy dotycny dite vidi anebo ho slysi jen zvukem (v situacich, kde dite i videli pouzilo nejvyssi stupen pouze tusim 60% lidi). Zkoumany byly i varianty kdy je vice autorit anebo autority, ktere si vzjemne odporuji (to pak ty procenta dost srazilo dolu). Kazdopadne v situaci, kdy chlapik vypadajici jako studovany doktor v plasti (herec), kdyz na dotaz nekterych lidi, jestli mohou pouzit i ten nejsilnejsi stupen, jestli je to v poradku, tak tato autorita s klidnym hlasem ujistovala, ze je to v uplne v poradku, ze se nemusi niceho obavat.

Podle techto psychologu za vsim stoji predavani zodpovednosti za sve ciny na onu autoritu. Presne tak odpovidali nacististe souzeni v Norumberskych tribunalech , rikali "Jen jsem plnil rozkazy".

Zda se, ze o co by se lidstvo melo snazit je cesta meditaci nebo jinych technik jak uvolnovat mysl, protoze nase ego je zcela mechanicke, clovek je tak velmi strojove povahy, a premyslet o nasem premysleni muze byt cesta jak rozpustit nasi strojovost. Napriklad na neopetovanou lasku mame tendenci reagovat nenavisti... a to slo o osobu, kterou jsme milovali. To dost vypovida o tom, jaci jsme roboti.

Jestlit teda ma byt nejake ponauceni z Hitlera a davoveho silenstvi, ktere vyvolal, tak je to otevrena mysl, ktera je ochotna vyjet ze zajetych koleji, myslenkovych tendenci, at uz jde o rasismus nebo cokoliv jineho. Tendence nenavidet nebo se neceho bat je pro ego zcela typicka. Obzvlast na strachu je zalozeno mnoho subtilnejsich jevu nez jsou nejake velke veci. Pokud tedy opravdu se chceme povazovat za lidi, tak bysme sve chovani nemeli obhajovat instinkty (i treba v situacich, jak tu nekdo psal, ze povinnost zeny je rodit deti...povinnost, pry to tak je dano prirodou,kazdy by mel spis povinnost rozhodovat se sam za sebe!), protoze instinkty jsou typicke pro zvirata, ale jestli si my myslime, ze jsme neco vic, tak bysme se podle toho meli chovat. I pokud je to beh na dlouhou trat. Budeme to hlavne my, komu se ulevi, ne ten kdo nam vadi.

Nechci snad tvrdit, ze moje mysl v kolejich nejezdi, ale alespon se snazim vyhnout nenavisti, protoze ta nici a spaluje zevnitr (a cas od casu se snazim kontrolovat svou mapu reality). Nikdo nam nemuze vic ublizit nez my sami. Proste jsem zjistil, ze nenavist je neprijemny pocit. Jestli teda nekdo nenavidi muslimy, tak je to jeho problem, ne tech muslimu. Stejne tak kdo nenavidi Bushe.

Kazdopadne nenavist a rozdelovani na Ja a Ty je zdrojem vsech masovych psychoz a konfliktu. A tady nejde o to, ze kdyz na me nekdo pujde s nozem, tak se usmeju a reknu mu "Posluz si, klidne me zabij, protoze ja vim, ze i ty mas v sobe jiskru Boha" ale nebudu na zaklade nejakych tendencnich velmi zkratkovitych informacich byt zdesen z "islamofasistu" a jeste bezpremysleni prejimat toto nove slovo do sveho slovniku, kdyz jsem zadneho islamofasistu v zivote nevidel. A i ti co maji nejakou negativni zkusenost s muslimy by snad na zaklade toho nemeli hned souhlasit s cimkoliv proti nim namirenym, s cimkoliv.. nehledat na to co to je a souhlasit s tim. My tady mame radu problemu s Romy a jejich styl zivota neni to, co bych zrovna chtel sdilet, ale prece nebudu na zaklade nejake paranoii volat po tom, aby se z nich mucenim ziskavali informace, nekam je zavirat, aby na zaklade nejake konspiracni teorie bylo ospravedlnitelne cokoliv.

To je to co me privedlo k zajmu o USA a valku proti terorismu. Kdyz jsem cetl ty nazory Cechu v dobe po 11. zari na Neviditelnem psu. To byl doslova hon na carodejnice a lidi tam volali po genocide. Do te doby mi bylo USA naprosto ukradene, ale z nazoru obycejnych lidi jsem nabyl dojmu, ze lidi zesileli.

Uprimne receno me predtim ani vubec tehdy nezajimalo kdyz byl zvolen G. Bush, vzpominam si jen, ze se v mediich resilo, ze ty volby byly nejake divne, ale me to bylo uplne jedno, spis me otravovalo, jak furt v mediich resili ten zmatek kolem voleb. Uplne naopak, me to bylo uplne jedno. Co me skutecne ale otevrelo oci byly reakce normalnich lidi a taky ty zakony, ktere Bush zavadel po 11. zari. To kdyz rekl "Budto jste s nami nebo s teroristy". To jsem skutecne neveril, ze to takhle nekdo muze rict.

Jestli si nekdo mysli, ze jsem placen KGB, islamem nebo Kubou tak s tim ja uz nic nezmuzu, ale muzu si o tom myslet svy. Me to prijde zvlastne ujety, stejne jako to co se deje a predklada za seriozni.

Takze muzete si myslet, ze onim novym Hitlerem je iransky prezident, Usama, Saddam nebo kdo je aktualne v kurzu, ale faktem je, ze Hitleruv vzestup nebyl v utajeni. Jeho ideje, politika a financovani byla celosvetovou zalezitosti, ktera probihala zcela viditelne. Narozdil od "islamofasistu", o kterych nevime skoro vubec nic. Vsechno je tajne vsechno je spiknute, spici bunky atd. Hitler take tvrdil, ze je tu tajne spiknuti Zidu. To co je nepruhledne je prave onen udajny nepritel, zatimco Hitlerova politika a Bushova byla zcela verejna, vsem znama.

Herrman Goering behem soudniho procesu v Norimbergu rekl: "Koneckonců, jsou to vždy vůdci kdo určuje postoje a je jednoduchou záležitostí strhnout masy, ať už v demokracii, ve fašistické diktatuře, nebo v parlamentní či komunistické diktatuře. ...svobodný projev nebo ne, vždy lze lidi přimět aby dělali co vůdce chce. Je to snadné. Jediné co musíte udělat je říct jim že jsou napadeni a odsoudit pacifisty za nedostatek vlastenectví a vystavování země nebezpečí. Funguje to v každé zemi." (zdroj )

To v cem ja vidim opakovani toho, co se delo za Hitlera, je zpusobeno jen nekterymi lidmi... lidmi jako je Richard Perle, William Kristol, Wolfowitz, Donald Rumsfeld, McCain, Condoleeza Riceova, Ruddy Gulliany, Cheney, Libby (ten sice malem sel do vezeni, ale chudak dostal od Bushe milost), Kissinger, Zoelick, ale i take lidi ktery nejsou nikym voleni a jsou cleny tajnych organizaci jako je Rockefeller. To jsou skutecni architekti toho, co se deje. Stejne tak jako Hitler nebyl tou nejdulezitejsi postavou nacismu, tak ani Bush neni jediny, kdo stoji za soucasnou americkou politikou.Vymena Bushe za nekoho jineho nic nezmeni. Hitlery Clintonova bude dal pokracovat v jeho nacate praci. To uz sama rekla. Vsichni prezidentsti kandidati krome Rona Paula maji valku proti terorismu stejny pohled jako Bush.

Tech lidi je vic, ale tech skutecne ustrednich neni tak tolik (ostatni politici, soudci se jim bud nechali pomast, zastrasit anebo se proti nemu snazili bojovat..*). Skutecny mozek cele teto politiky je v organizacich jako je neokonzervatisticke Project for the new american century (PNAC). Mimochodem, na jejich strankach se muzeme docist, ze jeden ze signataru je Vaclav Havel. To ukazuje na jeho ukazkovou nezavislost, kdyz hovori o umisteni radaru v CR.

*) Vite, ze zakon Patriot Act byl v nekterych statech USA postaven mimo zakon? Federalni zakon byl tak oznacen za ilegalni. Ano nekteri se v Americe snazi Bushe brzdit, ale co tomu nepomaha je mentalita "ty nejses s Bushem, ty jses s teroristy?". Protoze tak nebo tak, at uz je to fasista nebo ne, tak to co dela je ilegalni, a to by se tak nemelo nechat. A kdyby slo jen o odposlechy... on vubec nerespektuje zakon, Cheney dokonce tvrdi, ze prezident je NAD zakon. Tady se proste tvrdi, ze protoze jsme ohrozeni, tak se da "legalne" (pravo od Boha) uplatnovat filozofie "Kdyz se kaci les, litaj trisky". Ale to rikal Stalin!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Míka | pondělí 25.2.2008 22:27 | karma článku: 17,40 | přečteno: 2137x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Proč klesá kondice žáků? Malotřídkám chybí tělocvičny, Praze a Ústí učitelé

22. května 2024  12:13

Po alarmujících výsledcích testování kondice žáků se Česká školní inspekce zaměřila na analýzu...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...