Dočkáme se vůbec v této banánové republice rozsudku v kauze Rath?

Po dvou letech a třech měsících od zatčení tehdejšího poslance a hejtmana Davida Ratha s krabicí se sedmi miliony byl dotyčnému nyní vrácen cestovní pas a dokonce již se ani nemusí hlásit probačním úředníkům. Jsme tak svědky pokračování divadla v přímém přenosu, na konci kterého se dost dobře můžeme dočkat úplného zproštění viny pana Ratha a tím pádem odškodnění za údajně nepřiměřeně dlouhou vazbu, kterou musel hlavní herec této komedie podstoupit. Kdy se ale za touto trapností zatáhne opona je ve hvězdách .. a možná ještě dál. To už možná pan Rath bude demokraticky zvoleným prezidentem v příští přímé volbě .. a pak si nás - slovy klasika - koupí všechny.

Celá kauza je výsměchem všem slušným lidem žijících v této zemi. Ani za dva roky a tři měsíce od chycení při činu není schopen zdejší justiční systém vynést rozsudek. Jsem si naprosto jistý faktem, že neskutečná liknavost případu je dána právě osobou pana Ratha, vysoce postaveného, vlivného expolitika a člověka majícího delší prsty než je v kraji zvykem.

Kdyby se totiž podobný případ stal řadovému občanu, tak už dávno sedí v kriminále. Nikdo by se s ním příliš nepáral. Hold tak to na tom světě chodí - všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější.

A tak zatímco v jiné alespoň elementárně slušně zaběhnuté kulturní zemi by se občan typu Ratha kál a omluvil se, v našem Absurdistánu se spekuluje o jeho návratu do politiky a kandidatuře do zastupitelstva.

A tak zatímco na Západ od nás by se média a novináři ptali na to PROČ TO PROBOHA TAK DLOUHO TRVÁ, u nás se naopak pan Rath - tu z fotografií, tu z obrazovky - vesele pitvoří. Je přece POŘÁD NEVINNÝ, a presunkce neviny je přece základním principem právního státu. A NÉ že NE :-).

A tak zatímco většina spoluobčanů si musí denně tvrdě vydělávat na svůj chléb, a sekundárně, prostřednictvím daní, i na chléb naší justice, pan Rath se svými právníky hledají cesty pro jeho odškodnění. A že bude sakra tučné, o tom snad nemůže být debaty.

Ale už DOST negace.

Přej a bude ti přáno :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Rostislav Mihel | úterý 5.8.2014 18:52 | karma článku: 25,73 | přečteno: 980x
  • Další články autora

Rostislav Mihel

Očkovací taškařice

22.1.2021 v 9:15 | Karma: 23,51

Rostislav Mihel

Vítězství demokracie v Podolí

7.11.2016 v 13:36 | Karma: 17,11

Rostislav Mihel

Invaze xichtů

6.9.2016 v 8:36 | Karma: 32,23