- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Moje děti neustále žadoní abych jim doma připravovala smažené hranolky. I přes to že je po smažení umísťuji na papírový ubrousek abych zabránila nadměrné konzumaci olejů obsažených v hranolkách,stejně se tomu nedá na sto procent vyhnout.
Dnes mám pro Vás recept na zdravé hranolky u kterých je sice délka přípravy delší ale ocení ho lidé ,kteří mají problém se zvýšenou hladinou cholesterolu a glyceridů v krvi!
POTŘEBUJEME:
1kg brambor
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl,pepř
pečící papír
POSTUP:
Očištěné brambory nakrájíme podélně na hranolky.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Na plech umístíme pečící papír,aby se nelepili a nepřipalovali a bramborové hranolky,které jsme v misce promnuly s olivovým olejem ,měl by se dostat úplně všude přemístíme na plech s pečícím papírem.
Kdo chce může je mírně osolit i opepřit.
Vložíme do trouby,nejlépe s horkým vzduchem a pečeme asi 40 až 50 minut.
Jakmile jsou hranolky opečené dozlatova,hned servírujeme.
Vím,že se jedná o delší dobu přípravy,ale na druhou stranu uznejte,že se stravujete lehčeji a zdravěji,než při přípravě hranolek ve fritéze!
Kdo z Vás drží dietu,můj recept na zdravé hranolky určitě ocení!!!!!
"KALÍ SAS OREKSI"
"DOBROU CHUŤ" všem přeje vynalézavá Majka.
Další články autora |
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...