Řecké zdravé hranolky....

MÁTE OBROVSKOU CHUŤ na bramborové hranolky,ale bojíte se smažených pokrmů? Mám pro Vás tip na "zdravé hranolky "v troubě !  

Moje děti neustále žadoní abych jim doma připravovala smažené hranolky. I přes to že je po smažení umísťuji na papírový ubrousek abych zabránila nadměrné konzumaci olejů obsažených v hranolkách,stejně se tomu nedá na sto procent vyhnout.

Dnes mám pro Vás recept na zdravé hranolky u kterých je sice délka přípravy delší ale ocení ho lidé ,kteří mají problém se zvýšenou hladinou cholesterolu a glyceridů v krvi!

POTŘEBUJEME:

1kg brambor
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl,pepř
pečící papír

POSTUP:

 

Očištěné brambory nakrájíme podélně na hranolky.
Troubu předehřejeme na 200°C.

Na plech umístíme pečící papír,aby se nelepili a nepřipalovali a bramborové hranolky,které jsme v misce promnuly s olivovým olejem ,měl by se dostat úplně všude přemístíme na plech s pečícím papírem.

Kdo chce může je mírně osolit i opepřit.

Vložíme do trouby,nejlépe s horkým vzduchem a pečeme asi 40 až 50 minut.

Jakmile jsou hranolky opečené dozlatova,hned servírujeme.

Vím,že se jedná o delší dobu přípravy,ale na druhou stranu uznejte,že se stravujete lehčeji a zdravěji,než při přípravě hranolek ve fritéze!

Kdo z Vás drží dietu,můj recept na zdravé hranolky určitě ocení!!!!!

"KALÍ SAS OREKSI"

"DOBROU CHUŤ" všem přeje vynalézavá Majka.

Autor: Míla Michková Kavvadia | středa 22.6.2011 13:48 | karma článku: 17,19 | přečteno: 2328x