Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svoboděnko má,

co se s tebou stalo, kam jsi zmizela, lásko moje? Minimálně jedna ztracená generace, 40 let drilu, stádní výchovy a absolutní intolerance jiných, než „pokrokových“ názorů zřejmě nestačilo, a než jsme se stačili nadýchnout svobody, už je to tu zas.

Až tak mne nebolí žargon politiků, kteří bojují za… a povedou nesmlouvavý boj s … (račte si dosadit sami dle své nátury a svědomí), ač bych slyšel spíše na vytvoříme …. či upřednostníme…. (o tečkách viz výše). Co mi však opravdu vadí, je znovu se vyklubavší, bolševiky do nás tolik vtloukaná intolerance k jiným, než vlastním (právě státotvorným) názorům. A rétorika je stejná. Místo argumentů urážky, zesměšňování, znevažování a osobní útoky. A naše masmédia, či lépe řečeno v našem státě působící média, tuto hysterii podporují, ba dokonce často spouštějí. Snad je moje asociace s McCarthysmem jen výplod mozku senilního starce, ale proč ty hony na čarodějnice? Proč jim není dána ve stejné šíři možnost se obhájit a jejich argumenty jsou předem shrnuty do koše a jediné tiskové řádky? Ať už jsou to lumpové nebo ne, přeci mají stejná práva jako ti právě oblíbení Mirkové Dušínové, o kterých se zítra dočteme, že to vlastně byli podvodníci z Bratrstva kočičí pracky? Ale asi jsem se příliš zavzdušnil a zabrousil do sfér „vysoké politiky“, o které nemám šajna. Vlastně ani o té „nízké“ a navíc mám pochybnosti o tom, zda ta vysoká není nízká a naopak.

Tak se radši odšpuntuju a vrátím zpět mezi spoluobčany. Mezi ty politiky tak oblíbené obyčejné lidi, na které po volbách zvysoka kašlou. Tady snad mohu alespoň trochu svobodně dýchat. Ale ouvej. Ta intolerance je tu zas. Pejskaři proti kočkařům, antianimalisté (to slovo jsem právě vymyslel a vím, že není správné, leč zvěrobijci se mi nelíbí taktéž :-))  ) proti oběma, řidiči vůči chodcům a cyklistům, cyklisté vůči řidičům a chodcům, chodci proti řidičům a cyklistům. A ze všech stran slyším jen zakázat, omezit, zrušit. Vystavovat průkazy, ověřovat, prověřovat, trestat. Jen ne to: „zkusme se domluvit na rozumném spolužití“. Místo toho agrese, sprosťárny a podrazy. A když není ausgerechnet po mém, tak je to lumpárna, švindl a navíc zaplacený z mých daní. A když už jsme u těch daní, všimli jste si toho, že se jimi ohánějí nejvíce ti, kteří jich odvedli nejméně? Ale už dost bylo pesimismu v tomto článku, po slunném a teplém podzimu, bílých, krásných a šťastných Vánocích přijde luzné jaro a všichni se budeme na sebe usmívat a své srdce poneseme na dlani. ČEZ zlevní sazby, Zelení budou propagovat stavbu dálnic a betonová lobby se bude zasazovat o zavedení koňských povozů, o což se bude přetahovat s ČD.

Kdy jste naposledy viděli koně?

P.S.
Tak se podívejte nahoru vpravo, tam mám fotku.

Autor: Michal Slavíček | středa 6.10.2010 7:37 | karma článku: 8,69 | přečteno: 590x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

Asi naivně se domnívám, že diskuse je vzájemný hovor dvou či více osob k danému tématu (resp. problému), ze kterého by mělo vyplynout vzájemné porovnání a vyjasnění si jednotlivých názorů a pokud možno alespoň nástin řešení diskutovaného problému. Zároveň je třeba si uvědomit, že ne každý názor, k danému problému vyřčený, má stejnou váhu. Fundovanější pohled na konstrukci jaderného reaktoru bude mít jaderný fyzik a k mísení a kynutí těsta zase pekař. Nicméně oba mohou přinést zajímavý pohled na "parketu" toho druhého. Ale každý z nich má právo na svůj názor i právo tento vyřknout a obhajovat!

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

Berte antidepresiva, berte homeopatika, berte... berte... berte.....Nebo chvíli přemýšlejte. Svět přeci nestojí na vás co jedinci a ani jím co jedinci nepohnete. Ale sami se sebou pohnout můžete. Tím, že budete přemýšlet. Vypněte televizi, zhasněte a uložte se na své oblíbené lože. Zavřete oči a ve zkratce si promítněte svůj dosavadní život. A budete-li při této projekci objektivní a sami k sobě poctiví, zjistíte, že pasíva i aktíva jsou celkem v rovnováze. Pak vás to přejde. Tedy to spláchnutí.

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Objev století

Program SETI asi všichni znáte. Nejmodernější technika sleduje hlasy z vesmíru, ale odpovědí je ticho. Obrovské ticho ze všech stran. Hovoří jen hvězdy, ale po signálech inteligentních tvorů není potuchy.

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

Jak si tak čtu povolební reakce, ať už ty mediální, či jednotlivců v diskusích, nestačím se divit.A čemuže to? Jak ona (média) či oni (konkrétní lidičkové) se (ne)dokáží vyrovnat s tím, jak prvé kolo voleb dopadlo. A jak se hledá viník či důvod, proč to dopadlo jak to dopadlo.

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

PUSY držet!

A nebo uvidíte. Hned vás smáznem a příště zamáznem. Takto bohužel vypadá situace s cenzurou na iDnes. Nemá smysl se na ní obracet s protesty, protože sama proklamuje, že na ně neodpovídá. No budiž, je to její médium.

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy