Svoboděnko má,

co se s tebou stalo, kam jsi zmizela, lásko moje? Minimálně jedna ztracená generace, 40 let drilu, stádní výchovy a absolutní intolerance jiných, než „pokrokových“ názorů zřejmě nestačilo, a než jsme se stačili nadýchnout svobody, už je to tu zas.

Až tak mne nebolí žargon politiků, kteří bojují za… a povedou nesmlouvavý boj s … (račte si dosadit sami dle své nátury a svědomí), ač bych slyšel spíše na vytvoříme …. či upřednostníme…. (o tečkách viz výše). Co mi však opravdu vadí, je znovu se vyklubavší, bolševiky do nás tolik vtloukaná intolerance k jiným, než vlastním (právě státotvorným) názorům. A rétorika je stejná. Místo argumentů urážky, zesměšňování, znevažování a osobní útoky. A naše masmédia, či lépe řečeno v našem státě působící média, tuto hysterii podporují, ba dokonce často spouštějí. Snad je moje asociace s McCarthysmem jen výplod mozku senilního starce, ale proč ty hony na čarodějnice? Proč jim není dána ve stejné šíři možnost se obhájit a jejich argumenty jsou předem shrnuty do koše a jediné tiskové řádky? Ať už jsou to lumpové nebo ne, přeci mají stejná práva jako ti právě oblíbení Mirkové Dušínové, o kterých se zítra dočteme, že to vlastně byli podvodníci z Bratrstva kočičí pracky? Ale asi jsem se příliš zavzdušnil a zabrousil do sfér „vysoké politiky“, o které nemám šajna. Vlastně ani o té „nízké“ a navíc mám pochybnosti o tom, zda ta vysoká není nízká a naopak.

Tak se radši odšpuntuju a vrátím zpět mezi spoluobčany. Mezi ty politiky tak oblíbené obyčejné lidi, na které po volbách zvysoka kašlou. Tady snad mohu alespoň trochu svobodně dýchat. Ale ouvej. Ta intolerance je tu zas. Pejskaři proti kočkařům, antianimalisté (to slovo jsem právě vymyslel a vím, že není správné, leč zvěrobijci se mi nelíbí taktéž :-))  ) proti oběma, řidiči vůči chodcům a cyklistům, cyklisté vůči řidičům a chodcům, chodci proti řidičům a cyklistům. A ze všech stran slyším jen zakázat, omezit, zrušit. Vystavovat průkazy, ověřovat, prověřovat, trestat. Jen ne to: „zkusme se domluvit na rozumném spolužití“. Místo toho agrese, sprosťárny a podrazy. A když není ausgerechnet po mém, tak je to lumpárna, švindl a navíc zaplacený z mých daní. A když už jsme u těch daní, všimli jste si toho, že se jimi ohánějí nejvíce ti, kteří jich odvedli nejméně? Ale už dost bylo pesimismu v tomto článku, po slunném a teplém podzimu, bílých, krásných a šťastných Vánocích přijde luzné jaro a všichni se budeme na sebe usmívat a své srdce poneseme na dlani. ČEZ zlevní sazby, Zelení budou propagovat stavbu dálnic a betonová lobby se bude zasazovat o zavedení koňských povozů, o což se bude přetahovat s ČD.

Kdy jste naposledy viděli koně?

P.S.
Tak se podívejte nahoru vpravo, tam mám fotku.

Autor: Michal Slavíček | středa 6.10.2010 7:37 | karma článku: 8,69 | přečteno: 590x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09

Michal Slavíček

Objev století

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02

Michal Slavíček

PUSY držet!

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03