Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hovno je hnědé.

Ale nehnědněme  již příliš? Tuto otázku si občas kladu, ale v rámci posledních událostí téměř denně. Vox Populi, Vox Dei - Hlas Lidu Hlas Boží. Nebojte se, nejsem starý latiník a starými Řeky či Římany vás nebudu obtěžovat. Žvandat budu o tom, co se děje právě teď, v tom našem pupíku. Pardon, pupku Evropy, jak si o sobě občas říkáme. A sprostej budu taky jenom trochu.

Víte, nějak mi na tom hlasu lidu něco skřípe. Je to pravda již pár let, co národ cinkal klíči. A cože to tenkrát chtěl? Pokud mne paměť staříka neklame, tak svobodu. Včetně svobody volební. A bác ho. Obojí dostal a teď neví co s tím. Hlavně neví, co si počít se svobodou. A hledá neexistující kompromis. Chce svobodu, tedy tu svojí, osobní. Ale o zbytek ať se postará stát. Je bohužel krutou pravdou, že čtyřicet let předchozího režimu vymazalo veškerou politickou kulturu. Včetně tehdejších politických stran a hlavně jejich představitelů. To je lidí, jejichž profil, názory i zázemí voliči znali.
Stejně tak bylo, krátce po změně režimu jasné, že z vedení státu zmizí lidé, kteří v čele režimní výměny stáli. Ti nadšenci, kteří riskovali. Pana Havla oceňuje svět,  leč hlas lidu, který mu druhdy tleskal, najednou hovoří o zrzavém šaškovi, který za to může. A je to.
No a teď tu máme od pádu starého režimu neřešený problém s cikány. Pardon, Rómy, nebo ještě korektněji: s nepřizpůsobivou menšinou. Problém neřešený tak dlouho, až pohár trpělivosti majority přetekl. A teď hlas lidu volá po tvrdé ruce. Stát mu ji nenabízí a tak se přimkne k té, která se tváří, že jeho přání vyslyší a vyplní. A tragédie je v tom, že toto stát stále nechce slyšet. Nabízí další a další komise, nabízí vznik pořádkových jednotek policie. Do prdele, to státu pořád nedošlo, že v tomto případě hoří? Pan Uhl a jeho krafy proti plotu v Matiční je dávno zapomenutý odvárek. Bohužel. To byl první signál, že je něco v nepořádku. A první signál majoritě, že, krom voleb, není zajímavá. Pan Čunek, paní Řápková, ti všichni byli fuj a smrděli. Protože řešili to, co řešit neměli. A ejhle. Najednou už fuj nejsou. Jejich postupy se náhle stávají doktrínou oficiální politiky. Hezké. Ale co se změnilo ve skutečnosti? Jak je v Čechách zvykem, média pořádají hon na čarodějnice. Tedy v tomto případě na pana Kohouta. Problém je v tom, že to lid už nepapá a je mu úplně jedno, jestli pan Kohout ve svých pěti letech trhal mouchám nožičky a půlil žížaly nožíkem, který šlehnul fotrovi.
Někdy si připadám jako paranoidní maniak, ale opravdu chce tato vláda, tento stát, aby se do parlamentu
dostala krajní pravice? Ještě pár šikovných zásahů represivních složek, pár bezzubých prohlášení , ještě trochu vylepšit cenzuru a ovlivnit soudce a je to tady. Pitomý transparent Evropo povstaň vynesl podmíněné tresty. Kolik vynese třeba heslo Povstaň, povstaň Veliké město pražské? Možná vám to přijde směšné, ale jakmile bude ultrapravice v parlamentě, budou mít všichni její poslanci bezbřehou imunitu, stejně jako ti stávající. Nerad bych se dožil pochodňových průvodů a podobných šou (show). Nějak na to nemám pajšl.

Tak co říkaj, pane Khon, pane Roubíček, co říkáte vy všichni ostatní?

Autor: Michal Slavíček | úterý 27.9.2011 8:17 | karma článku: 5,73 | přečteno: 401x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

Asi naivně se domnívám, že diskuse je vzájemný hovor dvou či více osob k danému tématu (resp. problému), ze kterého by mělo vyplynout vzájemné porovnání a vyjasnění si jednotlivých názorů a pokud možno alespoň nástin řešení diskutovaného problému. Zároveň je třeba si uvědomit, že ne každý názor, k danému problému vyřčený, má stejnou váhu. Fundovanější pohled na konstrukci jaderného reaktoru bude mít jaderný fyzik a k mísení a kynutí těsta zase pekař. Nicméně oba mohou přinést zajímavý pohled na "parketu" toho druhého. Ale každý z nich má právo na svůj názor i právo tento vyřknout a obhajovat!

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

Berte antidepresiva, berte homeopatika, berte... berte... berte.....Nebo chvíli přemýšlejte. Svět přeci nestojí na vás co jedinci a ani jím co jedinci nepohnete. Ale sami se sebou pohnout můžete. Tím, že budete přemýšlet. Vypněte televizi, zhasněte a uložte se na své oblíbené lože. Zavřete oči a ve zkratce si promítněte svůj dosavadní život. A budete-li při této projekci objektivní a sami k sobě poctiví, zjistíte, že pasíva i aktíva jsou celkem v rovnováze. Pak vás to přejde. Tedy to spláchnutí.

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Objev století

Program SETI asi všichni znáte. Nejmodernější technika sleduje hlasy z vesmíru, ale odpovědí je ticho. Obrovské ticho ze všech stran. Hovoří jen hvězdy, ale po signálech inteligentních tvorů není potuchy.

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

Jak si tak čtu povolební reakce, ať už ty mediální, či jednotlivců v diskusích, nestačím se divit.A čemuže to? Jak ona (média) či oni (konkrétní lidičkové) se (ne)dokáží vyrovnat s tím, jak prvé kolo voleb dopadlo. A jak se hledá viník či důvod, proč to dopadlo jak to dopadlo.

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

PUSY držet!

A nebo uvidíte. Hned vás smáznem a příště zamáznem. Takto bohužel vypadá situace s cenzurou na iDnes. Nemá smysl se na ní obracet s protesty, protože sama proklamuje, že na ně neodpovídá. No budiž, je to její médium.

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Politolog: Dělníci opustili levici a míří k populistické tyranii většiny

2. května 2024

Vysíláme Letošní evropské volby by mohly překreslit politickou mapu starého kontinentu. Posilují totiž...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  9:52

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy