Z veterinárního kufříku 3...

S veterinářem dr.M. klábosíme v jeho ordinaci, na stole pochrupuje psí spáč, který čeká na vyčištění zubů a doktor jenom sem tam mrkne zda se mu zvedá hrudník, aby pejsek neusnul na věky.

Na hovor však příliš času není. Do dveří se dere další nemocný pejsek, tentokrát ale...ejhle pejsek, foxteriér, kterého moc dobře znám, protože mi ukradl a v mžiku sežral klobás-špekáček, když se proháněl na naší společné zahradě a já se na  pár vteřin otočil. Schroupal ho s radostí  v oku.

Foxl neklidně pobíhá po místnosti, čichá doktořinu a moc dobře si uvědomuje, že tady to obvykle není žádná legrace, a že ten pán v bílém mu jisto- jistě zase něco provede. A nervy hrají a  svěrače nějak povoluji, pejsek se nahrbí a s úsilím se tak trošku maličko vyčůrá. A jeho pán můj dobrý známý se   jaksi zahanbeně, omlouvá...

"Ale", řekne doktor," to se nedá nic dělat, proto jste přece tady, abych mu k  tomu  normálnímu čůrání pomohl. Dejte mi ho tady na stůl". A jde a utře na podlaze to malé cvrnknutí.

Foxlík  už v letech, se celý třepe a koulí očima. A jde to ráz na ráz .Injekce anestetika, foxl zařve docela naštvaně a zcela nečekaně, chvíli se čeká , pejsek, ale je jenom nějak obluzen, kdepak na uspání to není, tak ještě injekce. A až po ní je pesán v limbu a pak přivázán a přikurtován za všechny čtyři nožky.  Leží  na zádech ,  vypadá odevzdaně a nemohoucně jako Ježíš Kristus na kříži.

Přichází doktorova žena Dáša, která za ta leta prakse svého muže  je dokonale vycvičená na to co má dělat,  držet svorky, navlékat jehly na šití, koukat odkud kape krev, protože letitému doktorovi už tak dobře neslouží zrak. A jde se na to.

Doktor provede se skalpelem řez, katetr, nejde to jednoduše, je to všechno malé a uzoučké, močová roura se propláchne a ještě jednou a ještě, nadzvedne se kost penisu, kterou pes má na rozdíl od nás mužů.
" A je to tady" říká paní Dáša, jeden kamínek , druhý kamínek a ještě jeden, tři malinké kousky močových kamínků. které zamotaly hlavu tomu pejskovi.

"Jo" říká doktor, " propláchneme to antibiotiky a zašiju to"..

Je vidět, že je spokojen, nachystá si potřebné a usměje se ..

"Trochu to odlehčím. tak tohle se skutečně stalo" pokračuje..
" Na medicíně v šerém dávnověku skládala zkoušku z anatomie jedna studentka. I dostala od zkoušejícího otázku: 
"Řekněte mi co tvoří podklad topořivého tělesa pyje "? Předesílám, že to nebylo na veterině, ale na lékařské fakultě. A roztřesená studentka. prohlásila" :
"Je to os penis" -kost penisu pane profesore", prohlásí rozechvěle adeptka medicíny....
Načež anatom suše odvětí ."slečno, anatomii sice neumíte , ale vaše zkušenosti bych chtěl mít. "!

"Tak jsme hotovi" ,  řekl dr.M .,přijďte  za týden na vytažení stehů.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | sobota 13.11.2021 21:08 | karma článku: 13,22 | přečteno: 410x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 11,74

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06