Volit "marťany" nebo "nemarťany ?"

Je rozdělení kandidátů na českého prezidenta, a to podle Václava Klause.Václav Klaus doporučuje "nemarťany", tedy pány Zemana a Topolánka, protože mají zkušenosti z české politiky.Já nesouhlasím.

Vykutálených politiků, kteří se dostatečně dlouho máchali v českém řádně zkaleném rybníčku, a kteří také pomáhali ten rybník zakalit, bylo už skutečně dost, a to včetrně Klause Václava.Nemá význam vypočítávat všechny faly, přešlapy, úskoky i lži, které se uskutečnily v době jejich vedení, či na čem se tito pánové také osobně podíleli.  Všichni je známe. Problém je v tom, že jich bylo tolik, že na ně pomalu zapomínáme. Jmenovaní pánové by se mohli spojit v nové, tentokrát neopoziční smlouvě a  napsat novou Marťanskou kroniku.Jsem si jist, že by úspěch prodeje překonal všechna očekávání. Ray Bradbury by někde na obláčku jenom pokýval hlavou a prohodil :"to bych ani já nevymyslel".

Pánové se drželi a drží obecně známých psychologických účinků na dav. Buď silný, nepřiznej chybu a lži, pokud je to v tvém zájmu. To znamená téměř vždy. Ohýbání Ústavy k obrazu svému, tedy ke tvému prospěchu se ti může povést.Tak jen do toho.Dav věří těm, kteří se jeví jako silní.Buď takový jsi, nebo takového musíš dokonale zahrát.Jakákoliv tvoje nejistota je špatná. Ovlivňuje negativně tvoji pozici.

Důležitý je také zdvižený prst: "Dávejte pozor na to co teď  říkám ! Protože to říkám já." Kombinace s hrubostí až sprostotou je rozhodně velmi dobrá a působivá. Je lehce pochopitelná  mnohými lidmi, a to nejenom v hospodách a také ceněna.Tím okamžikem jsi pro ně  jeden z nich. Je to ale dobré poněkud umazat a tvářit se blahosklonně až usměvavě nedlouho před volbou prezidenta. Budete vnímán hodně podle posledního dojmu.Jako spravedlivý, moudrý, všeobjímající.Chlapáctví ve stylu Mirka T. a ten jeho populární úchop ruky, kterými se zdraví teenageři, tedy jakýsi objímající stisk pozvednutou dlaní, budící dojem chlapství, ryzosti a upřímnosti, může na mnohé zapůsobit.Vnímavější to ale odsoudí, že  je příliš filmový a  adolescentní.
Tedy... děkuji nechci. Žádný další prezident ekonom z líhně pražského Prognostického ústavu. Dejme šanci marťanům....

Dovětek :Před několika týdny jsem napsal mailem dotaz na Hrad jak  pokračuje kauza "Pan prezident x Peroutka".Zda-li se článek  našel nebo nenašel, pokud se nenašel, omluva pana prezidenta byla , či nebyla, finanční částka byla vnučce pana Peroutky zaplacena, či nikoliv a kým...atd. Odpověď jsem neočekával.Taky žádná nepřišla.

Autor: Michael Pálka | neděle 7.1.2018 19:07 | karma článku: 17,55 | přečteno: 568x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06