Václav Klaus a jeho dezinformace o Covidu 19.

Podle ministerstva zdravotnictví mezi dezinformátory v této věci Václav Klaus patří.Že se proti tomu pan exprezident ohradí, se vzhledem k jeho povaze dalo očekávat.

Paní Angela Merkelová v německém parlamentu téměř se slzami v očích a velmi emotivně hovořila o striktních sankcích v době Vánoc .."omlouvám se vám" říká , "omlouvám se vám z hloubi svého srdce za dnešní opatření , ale pokud má být cena  590 mrtvých denně, tak to je z mého pohledu nepřijatelné." Její slova jsou doprovázena potleskem.

Pan Klaus naopak hovoří o Covidu 19 s přezíravým pohledem člověka, který si osobuje rozumět všemu, který nutná opatření naší vlády kritizuje jako zastrašování, vyvolávání strachu, omezování občanských svobod, vysmívá se nošení roušek,  srovnává tyto lidi povahově s vítači imigrantů. logičnost toho mě uniká, patrně nošení roušek má vliv také na rezavění zemské osy. Mluví o chaotických příkazech a nepotřebných zákazech, Covid je podle pana V.K. varianta chřipky, považuje řadu opatření  proti Covidu za nesmyslná, jako třeba pohyb lékařů v nemocnicích ve "skafandru" ,  atd. Svoje  nepodložené výmysly vkládá do jakýchsi knížek, které vypotil ještě s kolegou Weiglem a  pivařem Jaklem.

Pan V.K. se nezmíní o smrti kolem 9500 našich občanů zemřelých na corona virus,  nezmíní se o denních více než 100 úmrtích našich lidí na tuto nemoc,  o  nemocných, kteří trpí v nemocnicích, nezmíní se  s účastí o personálu nemocnic a lékařích, z nichž stovky už tento virus překonali a někteří zemřeli, věnuje se jen a pouze vymyšlené kritice téměř jakýchkoliv opatření proti šíření tohoto viru, a to nejenom u nás, ale kdekoliv ve světě. Prosazuje svoje vidění a svoje nepodložené chiméry, bagatelizuje vážnost situace. Nezmíní  se  však o tom, že počtem úmrtí na Covid jsme dokonce předehnali USA s jejich 280 000 mrtvými. Pochopitelně v přepočtu na počet obyvatel. USA má  asi  33 x více obyvatel než naše republika. Tedy, patrně naše zavedená opatření byla nedostatečná, a proto by měla býti prodloužena a zpřísněna. Ovšem podle pana V.K.by to byl  nesmysl, zveličování věcí a útok na naše osobní svobody.

Pan Václav Klaus tedy jistě mezi dezinformátory patří. A je to tím horší, že je to člověk dostatečně známý,  který má,  pro   mne nepochopitelně,  jistě docela dost obdivovatelů.V tom vidím velké nebezpečí pro úspěšné zvládnutí Covidu u nás.Jeho názory v tomto směru lze kvalifikovat jako nesmyslné, ale počet lidí, které těmito nesmysly pan Klaus osloví, a kteří s ním souhlasí, může být vysoký.Pokud k tomu připočítáme ty, kteří vidí  lehkomyslně jenom sebe, systém "žít a užít teď a hned ", mně se nic nemůže stát, rýmečka sem rýmečka tam, pak mně vychází rovnice, že pan Klaus je minimálně od začátku výskytu koronaviru  u nás člověkem, který je brzdou pro tento stát a škodí lidem tohoto státu.

Je pro tento stát zatracenou chybou, že v čele státu stojí a stáli,  a to hezkých pár let pánové  pan Klaus, pan Zeman a kontraverzní pan Babiš-ekonomové. Nahoru se dostali jistě i  svými schopnostmi,  ale také  uměním mixovat a přesvědčit svými myšlenkami  mozky mnohých lidí. Dostalo se jim uznání mocných, ale i nemocných -slávy, pochlebování, byli a jsou ve světle ramp. A odtud se těžko odchází . Vítěz chce být vítězem napořád. Ale ten den přijde. A v kapitole historie zůstane možná o nich jenom jedna jediná věta, ale nebude to věta ."Zasloužil se o stát ".Už Platon volal po osvíceném filozofovi v čele státu....Po Masarykovi, eventuálně Benešovi a nakonec Havlovi, bylo ale rozhodnuto jinak.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Pálka | čtvrtek 10.12.2020 19:18 | karma článku: 24,06 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Michael Pálka

Xaver Veselý a Pavel Novotný...

23.5.2024 v 19:08 | Karma: 24,70

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,74

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,95

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,34