Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Umíme si vládnout ?

Ne. Místo politiky nastoupilo hokynaření. Nemáme tradici demokracie, způsob myšlení který je k tomu nutný se budeme ještě hodně let učit. Magnu chartu  s myšlenkami lidského spravedlivého  jednání podle zákonů nemáme ještě pod kůží  

Protěžování osobních zájmů, představa o vlastní výjimečnosti, udržování klanu podporovatelů za všech okolností, lhaní, výmluvy, žádná empatie, představa o sobě jako o vyvoleném jedinci atd. A pak česká signifikantní vlastnost. Závist. Ten z druhého tábora měl dobrý nápad ? Zamítneme, shodíme to ze stolu, pošlapeme-on by získal plusové body, ne já .Mne je třeba obdivovat. To si všichni pamatujte.

Psychopaté vládnou.Jak říká Dr.Koukolík-úspěšní psychopaté jsou ve vládě, neúspěšní ve vězení.
Kam zařadit  exprezidenta Klause, exprezidenta Zemana, expremiéra Babiše ? Nu to je vaše věc... Myslím, že vůbec není náhodou, že všichni jsou a byli profesí ekonomové. A ze současných byť  nevládních mágů ?  Okamura je ještě přehrává... A pochopitelně mnoho dalších. Ale...nestávají se tyto vlastnosti, vlastnosti tak zvaných psychopatů, stále více obecnými vlastnostmi lidské populace ? A to populace především mužské .

Jednání současných vládních hybatelů naší politiky i politické opozice  je směšné. Ale patrně jejich oslnění vlastní nepostradatelnosti je tak pevné , umanuté a nevyvratitelné, že oni sami si tu směšnost, tu divadelní derniéru mizerných herců neuvědomují. Co řící na šestihodinový projev Babišův, na sedmihodinový projev Okamurův i na projevy ostatní, kratší jenom o pár chvil, které nic neřeší,  nemohou řešit.

K smíchu je, když v televizi vidíme jak se k několika hodinovému spánku kdesi ve svém kamrlíku ukládá paní Schillerová, Havlíček, balí se do spacích pytlů, aby si zase další den vyslechli totální nesmysly a sami podobné nesmysly zpitomělým poslancům  také pověděli. Proboha-ta dřina ! A obětování se jedině správným myšlenkám a lidem. Vždyť přece my chceme pro lidi to nejlepší, což to nechápete? !

Máme 108 hlasů, jsme ve většině, opozice nemá šanci, usmívá se Fiala a ostatní vládní poslanci. K čemu jsou potom všechny projevy ? Je nepsaným zákonem, že poslanci vládní strany hlasují tak jak jim jejich mocní kážou a nesmí je ani napadnout aby hlasovali jinak. Stejně tak poslanci opozice. A jdou tak proti článku ústavy, že by všichni poslanci měli hlasovat podle svého nejlepšího svědomí. Je možné, aby mělo všech 108 vládních poslanců na závažné věci zcela shodný názor ?

Potom ovšem jakékoliv spaní-nespaní, agresivní dlouhodobé projevy jednotlivců, kritika jakýchkoliv vládních návrhů je zcela zbytečná. Mohou se domluvit dopředu vyprázdnit sněmovnu a nedělat ze sebe a z nás pitomce. Tito lidé-poslanci, místo aby se snažili o to , aby se věci hnuly ku předu, zůstávají pouze u nadávek, agresivních útoků a kritiky kohokoliv z opačného tábora. Nejde jim o věc, jde jim pouze  o sebe a o své místě na slunci. Jedna stran řekne plus A, druhá okamžitě minus A. Obě strany jenom kecají , že jsou odpovědní svým voličům atd.

Současná pětikoalice si ale také patrně neuvědomuje, že svým postupem v celé řadě otázek nahrává k nespokojenosti značné části obyvatelstva tak, že pokud bude ještě pár dalších měsíců hrát podobně neslaně nemastně jako doposud, koleduje si o vítězství ve volbách Babiše a ANO.A znovu se díky neschopnosti současné vlády dostane k rozhodování ve státě tolikrát zprofanovaný Babiš i s jeho lhaním a oddanou kamarilou.

Politickému přetahování, zdůvodňování politických a ekonomických kroků, lidé  nerozumějí. Ani nemohou rozumět. Neznají souvislosti, neznají zákulisní jednání, jsou jim předkládány polopravdy a nepravdy. Poslouchali jste v rozhlase někdy pořad "Pro a proti" ? Před několika lety se dr.Grygar dohadoval s nějakým umanutým kmánem, který tvrdil, že země je placatá a ne kulatá....jedna jediná sice směšná  věc, která ale byla v tomto pořadu, alespoň většině snad jasná.

Na štěstí nejsem ekonom, ale vysvětlení-nevysvětlení o zrušení EET, jako jeden z prvních kroků současné vlády, mě připadá nesmyslné a hloupé. Okamžitě se najdou tisíce podnikatelů, kteří budou falšovat svoje příjmy, dávat je na nejnižší možnou hodnotu, aby až půjdou do důchodu začali skuhrat-"jak to, že mám tak malou penzi "? Přídavek našim maminkám na každé dítě 350 000 kč na tři roky -Romky mají v průměru děti čtyři, no tedy děkuji pěkně:- děláme to jako jediná země na světě. Američané -ekonomicky nejsilnější stát světa, neplatí na narozené děti ani dolar. Vláda tam  řekne:  "Dítě ? To je váš problém." Mateřská dovolená je v USA dva měsíce a neplacená. Platba přídavků na dítě. Stát bude po čtyři roky hradit přídavky na dítě těm darebákům , obvykle mužům, kteří neplatí a kašlou na to. Místo aby jim sebrali auta, řidičáky, chaty, domy.

Za úvahu na zlepšení našeho rozmláceného rozpočtu by stálo i platba za vysokoškolské sudium.25 000 kč se platí za rok studia v Nizozemí na příklad. V Anglii mnohem více. Jaká částka by přišla do našeho státního rozpočtu, když máme 300 000 vysokoškoláků  si spočítejte sami. Mnozí dokončí studia u nás a frknou do zahraničí, alespoň ti by nějakou částku platit měli. A stejně tak nyní v době rusko-ukrajinské války by měli ruští studenti a těch je u nás kolem 8000 , platit školné , i když studují v českém jazyce a v tom případě školné platit nemusí. Nelze se chovat gentlemansky k agresorovi.

Autor: Michael Pálka | sobota 9.9.2023 21:14 | karma článku: 17,49 | přečteno: 463x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 625x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

Před několika dny jsem v Brně vyslechl přednášku o válkách a jejich příčinách. Sál byl nabitý, přednášející dobrý, udržel pozornost, střídaly se obrázky s komentáři.

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik