Sobota a Sobotka...projev pana prezidenta.

Jednomu komikovi předá "daj-li medaili", o druhého maníka málem přerazí berlu.Jak říkají Rusové."adna bukva  kakaja raznica".Jedno písmeno a jaký rozdíl  

Projev pana prezidenta jsem si poslechl se záznamu, a pak ještě přečetl, abych mu porozuměl, tedy při mém vzdělání.Pan prezident hovořil jako obvykle velemoudře, shovívavě a vemlovavě, ale o 28. říjnu 1918 jsme neslyšeli ani slovo.  Ve své kampani za znovuzvolení prezidentem zůstal věren své taktice "čelem k lidu" a jal se šermovati jmény cizích vědců  a jejich knih, v odlehlých vískách Česka a nejen tam, neznámých.Byla to dobře provedená herecká etuda na efekt. Štamgasti v hospodách a hospůdkách od piva a od masitého cveku jistě uznale pokyvovali hlavami v obdivu nad vzdělaností a osobními známostmi našeho pana prezidenta." MIlý Birut,", prezident Slovinska, přítel Gerhard....dalajláma však přítelem není.Svého času nebyl do Hradu vpuštěn, nelíbilo by se to strýčkovi SI-Ting-pchingovi, A prezident Trump to má u našeho prezidenta stále nahnuté.   Velkou část svého projevu prezident hovořil ke zkoprnělým diplomatům o jakési symbioze duše a vědy jako velemoudrý třídní k žáčkům první třídy gymnazia.

 Pan prezident také překvapivě prohlásil,  že se  v životě i mýlil.Těžko tomu věřit. Náš pan prezident se nemýlí, a to nikdy. Pokud si přelouskáte jeho knihu "Jak jsem se mýlil v politice" o jeho  omylech tam nic není, za  to se ale  dozvíte kdo je "zkurvený trpaslík" a jiné dehonestace.

Prezident také nemá pravdu v tom, že, zkráceně řečeno-kapacita zdrojů Země stačí zvyšujícím se potřebám lidstva.To není pravda a studie a nesčetná fakta to potvrzují.

Nicméně, v rámci spravedlnosti, tedy podle názoru mého, nelze prezidentu Zemanovi upřít intelkt, velkou houževnatost, výborné rétorické schopnosti a paměť. A, snad se nemýlím, i snahu o prosazení české republiky na mezinárodní scéně.

Autor: Michael Pálka | úterý 31.10.2017 22:12 | karma článku: 18,74 | přečteno: 1055x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06