Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

".... i snahu o prosazení české republiky na mezinárodní scéně."

Podle mého názoru jde MZ v první řadě vždy o prosazení MZ.

Při první kandidatuře mu šlo hlavně o uspokojení jeho ega a pomstu 10 let staré zrady, při této kandidatuře mu jde o uspokojení jeho ega a uspokojení jeho ega... neboť je tak velké. A možná mu jde ještě trochu o to, aby se v penzi nenudil a malinko si přivydělal.

4 0
možnosti
MP

Souhlas.Chtěl jsem se držet jenom projevu...proto jsem to nazval hereckou etudou, účelovým divadlem.

0 0
možnosti
Foto

Prezidentův projev jsem neslyšel, nevlastním televizi. Jsem tomu rád, protože bych se asi díval na prezidentův projev a vzhledem k tomu, že Zemana nemám nikterak rád, asi bych šel spát s menší otráveninou.

Nicméně – píšete, že „prezident také nemá pravdu v tom, že, zkráceně řečeno-kapacita zdrojů Země stačí zvyšujícím se potřebám lidstva.To není pravda a studie a nesčetná fakta to potvrzují.“ bych se vás rád zeptal, o kterých faktech mluvíte. Doba kamenná neskončila vyčerpávající těžbou světového kamene, devastací jeho neobnovitelných zásob. Doba bronzová také neskončila vyčerpáním bronzových nalezišť. Z alarmujících zpráv o vyčerpání toho kteého zdroje podle mě finančně a mocensky těží alarmisté; i to přemnožení je jen další lež, jejich blahoslavený Malthus...

..

Dále jste napsal: „Nicméně, v rámci spravedlnosti, tedy podle názoru mého, nelze prezidentu Zemanovi upřít intelkt, velkou houževnatost, výborné rétorické schopnosti a paměť...“

Podle mě – nepřeceňoval bych jeho intelekt; sečtělost není synonymem (i když je jeho intelekt asi nad průměrem populace, ale rozhodně to není genialita), ta paměť je tam klíčová. Stejně tak bych nepřeceňoval jeho rétorické schopnosti; snad dřív, kdy dokázal být i vtipný, ale stárne (nás všechny to taky čeká) a tyto jeho schopnosti se namnoze rovnají vulgaritě.

..

Pak jste napsal: „... A, snad se nemýlím, i snahu o prosazení české republiky na mezinárodní scéně.“ – řekl bych, že se hluboce mýlíte. Jméno ČR (dříve ČSFR) nám ve světě dělal Havel. Nevím, má-li v tomto ohledu Zeman nějakou ambici, ale spolu s Klausem prestiž naší země IMHO nepozvedl ani jeden. Nikdy a ničím.

6 0
možnosti
MP

Paní Donella Medows se svým manželem někdy v sedmdesátých letech minulého století napsala knihu "Meze růstu", kde dokazuje, že lidstvo využívá kapitál Země-přírodní zdroje, rychleji než je Země stačí obnovovat.Reakce byly skutečně rozporuplné, nicméně po čtyřiceti letech v roce 2015 jiný vědec Graham Turner, napsal, že závěry knihy se v čase bohužel skutečně plní.

Př.Lidstvo vyčerpává v současné době o 50% více přírodních zdrojů než je Země schopna unést.

Více než zdvojnásobení populace od poloviny 20.století, lidí je 7,5 miliardy,

Každoročně je zničeno na 130 000 km2 lesů-to je rozloha bývalé Československé rep., oteplování planety i vlivem průmyslové lidské činnosti a možné nedozírné následky v poměrně blízké budoucnosti, problém vody, smogu, zvyšující se množství CO2 a So2 v ovzduší, vymírání živočišných druhů, rapidní ubývání ryb v mořích vlivem extremních výlovů, atd., příkladů je nepřeberně.Anglický vědec Hawkins a toho je skutečně třeba brát vážně , dává lidstvu maximálně 1000 let...proto je třeba se pokoušet osídlovat jiné blízké planety.Dále na př.Living Planet report atd.

Jinak -blahopřeji, že nemáte televizi, tím si udržujete normální krevní tlak.

Havel -zcela souhlas.Klaus a Zeman oba kontraverzní, a to velmi.

0 0
možnosti

O 28. říjnu 1918 nebylo třeba znovu mluvit,

neboť co se stalo, by měl vědět každý absolvent základní školy, ale to kvalitní hodnocení projevu presidenta ČR Miloše Zemana, na konci článku skutečně sedí.

Karma.

0 4
možnosti
PJ

P73e30t50r 43J41í79l57e96k

1. 11. 2017 3:41

Co se stalo 28 října? To přeci vím, neboť na tento den bylo v kalendáři napsáno "Den znárodnění"

5 0
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 15,66
  • Průměrná čtenost 961x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik