Když diplomat řekne ano-aneb Václav Klaus...

Když diplomat řekne ano, znamená to snad.Když diplomat řekne snad, znamená to ne, když diplomat řekne ne, tak to není diplomat....

Když dáme řekne ne zamená to snad, když dáma řekne snad znamená to ano, když dáma řekne ano, tak  to není dáma....

To je staré,  známé a stále  půvabné rčení.Ale jak je to, když něco řekne, ba  tvrdí  Václav Klaus ? Znaje toho pána drahně let, byť ne osobně,  dovoluji si tvrdit, že v 90% případů je to tak divoká kombinace  nepřijatelných úvah, že z hlediska časového je zcela zbytečnou ztrátou času jeho soudy  nějak analyzovat. Pokud pan Klaus řekne " ano, je to tak", pak můžeme téměř s jistotou říci , ne, je to jinak. Země je přece placatá.Někomu se něco nezdá ? Posuďte sami.

"Šíření koronaviru je cenou za Schengen a Evropu bez hranic, Prymula vystupuje jako Mussolini,  svou agresí a arogancí vnucoval radikální opatření, Dr.Kubek je hrůzostrašná figura, pod polštářem vládních opatření je likvidována lidská svoboda a ekonomika,  je něco jiného, když já  Klaus Václav si nevezmu roušku a když si roušku nevezme ministr Prymula, strach ze  šíření koronavirové pandemie je  záměrný a slouží jenom k umlčení  opozice, jsou omezovány ústavní svobody, arogantní -údajně experti rozhodují pro cizí zájmy, nevěřím v roušky,  v rouškách není náš křik dobře slyšet, nemocnice nejsou přeplněné, jsou tam jenom pacienti kteří tam nemají co dělat" .. atd.

Pomíjím dobu minulou, kdy pan Václav Klaus ač ekonom, zcela popřel názory tisíců   kvalifikovaných klimatologů a biologů, že na oteplování naší planety má vysoce významný vliv lidstvo, naopak, že se naše planeta neotepluje, a vydal o tom  dokonce několik knih. Jistě by normálně myslícího člověka  nenapadlo, nechat si operovat slepé střevo elektrikářem, či léčit anginu pectoris ekonomem. Stejně by nenapadlo   klimatology zpochybňovat nositele Nobelovy ceny za ekonomii. A proč ? Ekonom nerozumí medicině, stejně jako nerozumí klimatolog odborné ekonomii.Výjimky jak vidno jsou ale možné.Pár lidí si myslí, že rozumí všemu.

Ohlupování důvěřivých ? Samozřejmě. Netořesitelná víra ve svou neomylnost ? Samozřejmě. Nebezpečnost ? Ano.Mnoho lidí  věří  v jeho sdílené nesmysly a v této době koronavirové sabotují nařízení, která jsou z hlediska lékařského nutná.Pan KLaus nechce vnímat, že v podstatě celý svět se topí v současnosti v podobných problémech a lékaři,  epidemiologové  a normálně myslící lidé nejvyspělejších zemí světa řeší tento problém podobně.Ano, sebestřednost a arogance tohoto muže je nebývalá. Rozdělení  a nejistota naší společnosti je také jeho zásluha.

Nicméně Václav Klaus nebyl nikdy veřejně vulgární a veřejně směšný.Jistě by nepálil trenky vyvěšené místo prezidentské vlajky, a to téměř za zvuků fanfár a salutování generálnéího štábu a  nedělal  by  takovou šaškárnu  triumvirátu odhodlanosti jako nedávno naši politici pod sochou  Masaryka-paní Pekařová-Pekarová z TOP 09, pan  Jurečka z KDUČSL a pan profesor Fiala Eman z ODS.

 

Autor: Michael Pálka | úterý 3.11.2020 9:58 | karma článku: 16,79 | přečteno: 519x
  • Další články autora

Michael Pálka

Xaver Veselý a Pavel Novotný...

23.5.2024 v 19:08 | Karma: 24,71

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,74

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,95

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,34