Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M53a51r26t10i70n 88Š25u32l54c

3. 11. 2020 13:43

Tak je to vaše věc, jaký klíč v posuzování předkládaných faktů používáte. Ale apriori odmítat pohled VK je jistě ku škodě. Pak jste více závislý na aktuálním tendenčním výkladu jevů a dění.

Klaus prostě umí číst čísla, chápat je v souvislostech a podívat se na problematiku z nadhledu.

Pakliže novodobý školní systém masově produkuje klimatology předem indoktrinované určitým pohledem na klimatické změny, je jasné, jaké budou převládající náhledy na aktuální čísla. Nicméně nezaškodí se na to podívat rovněž z většího nadhledu a zapochybovat, jestli člověk vůbec může takhle "poroučet větru, dešti". Vždyť klimatické změny probíhají od samého počátku planety.. která se ochlazovala či oteplovala bez ohledu na to, jestli tu už člověk vůbec existoval či na jakém stupni rozvoje se nacházel.

Pokuď jde o "daň za Schengen" ..je to přece naprosto legitimní výrok. Samozřejmě, že svoboda a masovost pohybu přispívá rychlosti šíření nějakého viru. Za všechno se platí nějaká daň.. za svobodu, za demokracii atd. Ale to neznamená, že se těchto svobod chceme vzdát. Ale určitě je dobré si některé věci uvědomovat, mít je pod kontrolou a v případě potřeby samostatně reagovat.

A pokud jde o koronavirus, určitě je dobré uvědomit si, co se skrývá za děsivými čísly. Že "nakažený" nerovná se "nemocný" ..a "nemocný" nerovná se "boj o život"... případně sčítat mrtvé a nerozlišovat úmrtí "s kovidem" a "na kovid". Chápat to v souvislosti a poměru ostatních, dnes běžně známých rizik...atd, atd..

Stojí za to, se nad takovými názory alespoň zamyslet, ať to říká Klaus nebo kdokoli jiný. Jenže v dnešní zhysterizované době (ať klimaticky nebo epidemiologicky) si málokdo z veřejných činitelů troufá prezentovat podobné, dle vašich slov, "nepřijatelné úvahy". Takže zaplaťbůh za těch pár jedinců, kteří mají sílu alespoň trochu se proti tomu tendenčnímu mainstreamu ozvat a možná trochu korigovat stádovité myšlení. Jen tak se dá dojít k trochu vyváženějšímu pohledu.

0 1
možnosti
MP

Netvrdím, že se na řadu věcí nedíváte správně...ale já skutečně odmítám řadu věcí, které tvrdí V.K. Jestliže sám, samojediný tvrdí něco co převážná většina vědců v té které věci tvrdí opačně, pak ovšem jsem na straně poznatelné současné vědy.VK si čísla velmi často bere pouze na podporu svého stanoviska a vytrhuje je ze souvislostí."Školský systém", píšete, "masově produkuje klimatology indoktrinované určitým pohledem na klimatické změny"-ne, klimatologie se studuje na matematicko-fyzikálních fakultach-tam musí ke všemu být skutečné důkazy podložené čísly, grafy a pod.žádné, nebo minimální úvahy coby, kdyby.. Koronavirus ?Znevažování významu tohoto onemocnění tak jak to prezentuje VK je nepřijatelné. Souhlasím ale, že VK oprávněně poukazuje na některé věci, které nejsou srovnávány správně./Suma úmrtí v jednotlivých zemích nic moc neříká-má to být položeno na jednici obyvatel a počet obyvatel v té které zemi, a pod./Souhrnně ale VK svými názory v různých oblastech prezentuje jenom svoje stanovisko, které nemá a také nemůže mít faktické oprávnění.Jedná se nu jenom o prezentaci vlastní osoby. Možná si to an i sám neuvědomuje.Ale svými názory škodí. Nevidím žádný "tendenční mainstream" jak píšete, když lidé poslouchají v té které věci kvalifikované odborníky.

1 0
možnosti
LC

Ještě kdybyste prozradil, kde VK tvrdil, že se planeta neotepluje. Rád bych si to načetl.

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se jedná o populistickou hloupost, můžete si být jist, že něco takového řekl. V tom si nedá ujít žádnou příležitost.

1 1
možnosti
Foto

Pravda, VK st. směšný není, ale jeho slavných 70 výroků k dobrému pobavení stačí.

1 2
možnosti
Foto

Doufám, že jste je získal zadarmo. Ono slyšet je přímo z ústa autora je pěkně drahé. Účast na takové estrádě stojí něco mezi 20.000 až 100.000 Kč. Rozdíl v ceně je odvislý od stupně inteligence. Ti hloupější musí platit víc. Nu, alespoň nějaká spravedlnost na tom světě.

0 0
možnosti
Foto

Já znám ten bonmot s dámou a diplomatem, že má ještě jednu část, a to úvodní:

Když generál řekne ano, znamená to ano, když řekne ne, znamená to ne. Když řekne snad, tak to není generál.

1 0
možnosti
Foto

Je opravdu chybou pana Klause, že mu hlupáci postavili pomník?

0 0
možnosti
Foto

Za života se pomníky vesměs nestavějí. Třeba to naznačuje nějaké přání. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 15,66
  • Průměrná čtenost 961x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik