Jediné oko nezůstalo suché...

Když pan prezident po náležite gradaci divadelního váhání ohlásil výstřelem z Aurory svůj opakující se zájem o prezidentskou sesli.

A to nejen mezi pozvanými sympatizanty, kteří po slovech pana prezidenta "kandidovat znovu budu, ale dělám to jen k vůli vám", propukli v jásot a rozbíjeli si radostí málem židle o hlavu. Ale kdo zná Čechy ví, že vidina brzké žranice, hrála více než významnou roli.Nelze pochybovat o tom, že i strejci z českých a moravských vísek zamáčkli slzu vzteku či radosti, každý podle svého naturelu.I děti dostaly den volna, aby se z toho vzpamatovaly.

Pan prezident ví, pane prezident umí.Pan prezident zná své ovečky a ví jak mixovat.Pan prezident ví kdy říci vtip, čili bonmot a komu, aby ho druhá strana pochopila. To je bezpochyby obtížná práce, protože minimálně polovina národa, jak se pan prezident nejednou vyjádřil, jsou blbci, novináři téměř všichni.Pan prezident je muž z lidu.Má rád tlačenku jako já, pivo jako já, Becherovku jako Franta od vedle. A že měl virózu při prohlídce korunovačních klenotů ? Ač nemocný šel tam, je to chlapík! Pan prezident skvěle komunikuje, mluví z hlavy a jako schopný politik dobře ví, že pokud není co říci, je třeba si to vymyslet.

Pan prezident se nemýlí.Nikdy.Proto kniha "Jak jsem se mýlil v politice", připisovaná autorství pana Zemana, tehdy ještě ne prezidenta, je jistotně plagiát napsaný někým jiným.Dá se číst, člověk se lecco dozví.Třeba, že paní Buzková, jak se povídá ve sněmovně se ráno seznámí, v poledne se připraví, večer je hotovo...a, že on pisatel nikdy nebyl na kypré blondýný, ale na štíhlé tmavovlásky...tedy on a Buzková ne ! Pan Žantovský je "zkurvený trpaslík" jak ho nazývají extra slušní senátoři.

Ale jak jsem řekl , kniha se dá číst pouze s občasným přeskakováním textu, na rozdíl od pana exprezidenta Klause, jehož knihy "Prezidentský rok prvý až osmý" nebo tak nějak, jsou čtenáři zcela opomíjeny.Na otázku knihkupci v prodejně Levné knihy, vida dvě řady těchto knih ,každou po osmi korunách, kolik jich prodal, odpověděl :"za čtyři měsíce ještě ani jednu, pane ".

Pan prezident nám také v jedné ze svých mnoha vystoupení v televizi, kdy nám blbcům a nýmandům vysvětluje světové dění, odpovídá na čtené otázky roztřesených nezletilých dívek a vysvětluje vědu věd ekonomii, osvětlil, či vysvětlil anglické slovo "pussy", v jadrném českém překladu, poučil nás, že invaze na Ukrajině není agrese, nebo naopak, vysvětlil co je chřipka v dění na Ukrajině, a že sankce proti Rusku jsou k ničemu.

Nechť rozhodne národ v referendu o vystoupení z EU a NATO, /to kdyby se povedlo tak dá pan Putin panu Zemanovi zlatou medaili čestného občana Ruské federace dohromady s důchodem v rublech/.Že drží na hradě pana Mynáře už řadu let bez bezpečnostní prověrky je přece marginální, známá je kauza "Hitler je gentleman", kdy pan prezident, či Hrad má platit pokutu za nactiutrhání protože článek napsaný Peroutkou se nenašel, ale na Hradě platí -pan prezident se nemýlí, a to nikdy-platit nic nebudeme a omlouvat se také ne.Nelze nepřipomenout oživení v sále, kdy pan prezident v čínské televizi předvedl krtečka, po kterém Číňané prý šílí ..."veď je treba isť a lobovať", řekli by Slováci, tož poďme....

Můžeme se těšit na pravidelná vystoupení pana prezidenta v televizi ve spolupráci prý s manželkou pana neprověřeného Mynáře, jako komentátorkou..Třeba se dozvíme něco víc než to , že zemani jsou nezdegenerovaní chlapáci, kteří si to rozdávali se zdravými selskými děvčaty na rozdíl od šlechty, která zdegenerovala incesty mezi sebou, jak se vyjádřil pan Zeman coby kandidát na prezidenta v rozstřelu s panem Schwarzenbergem. Ať si nikdo nemyslí, že je to vlastní prezidentská propagace ...Tož fajn.

K tomu dobře sekunduje vyjádření pana Zemana o Šumavě, kdy jako ekonom, prosazuje názor laika, byť milovníka a objímatele stromů, proti názoru odborníků v oboru, o kácení či nekácení stromů napadených kůrovcem. Pan prezident a pan exprezident Klaus si myslí, že jsou první po Bohu. Je to stejné jako kdybych já neekonom kritizoval ekonomickou veličinu Miltona Friedmana...Nehledě na oduševnělou poznámku, kterou pronesl pan prezident v parlamentu o přeříznutí stromů, či aktivistek k nim přivázaných, dřevorubci...Ano bylo by to směšné, kdyby to nebylo tak trpké.

Přimlouval bych se za návrat pana Šloufa a bude to dokonalé.Nicméně.Myslím, že dost bylo ekonomů v prezidentské sesli.Prosím už ne.

 

Autor: Michael Pálka | sobota 11.3.2017 22:34 | karma článku: 28,17 | přečteno: 894x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06