Jak cestovat v USA.

Pokud chcete co nejširší poznání za vaše poctivě vydělané peníze, kterých, pravda, získané poctivou prací není nikdy dost, pak jednoznačně zvolte americkou autobusovou společnost Greyhound.

Tento šedý chrt si to sviští po amerických silnicích ve dne v noci, ve svátek nebo pátek a zaveze vás do všech koutů této velké země.Americká města a městečka jsou vaše.V jednoduchosti je krása.Terminálů této společnosti je v USA přehršle a vám stačí pouze jeden z nich navštívit, zablekotat na madam svoji nedokonalou angličtinou, že chcete Amerika pass na 1, 2 týdny případně měsíc, nenapravitelní a zapálení cestovatelé s gumovou páteří a odolnými zadky, si to mohou prodloužit až na 60 dnů a zbavit se elegantně svých pár dolarů v peněžence, nicméně tím nejúčinějším a nejvhodnějším  způsobem. Povyražení vás bude stát od 150. do 500 dolarů. 500 dolarů je ovšem cena za 2 měsíce popojíždění.

Je to absolutně nejintenzivnější poznání USA, protože v autobusu se docela dobře vyspíte zachumláni ve svém vlněném svetru jízdou přes noc, vysednete v městě X, na terminálu si dáte horký čaj, nějakou tu placku na uklidnění žaludku, nebo si to sami nějak namixujete z připravených tekutin, cukru, kávy a pod.,získáte bleskový úsměv  bílých zubů vždy dobře naladěné  prodavačky, či obrovitého chlapíka, a to všechno za pár šupů, tedy dolarů. Případně si otevřete svoji železnou zásobu, pikslu fazolí za 50 centů.A město je vaše-jdete se courat do nového dne.A v noci se jede dále..chronickým nespavcům garantuji, že usnou jako pařez.Řidič vám jenom zachrchle do mikrofonu "no drogs, no guns...a za pár minut jste v pánu 
Greyhound má pochopitelně toaletu, umývárnu, toaletní papír  a kousek mejdlové tekutiny taky.Co si přát víc.I čekání na terminálech je zajímavé...pozorujete lidský potěr, chlapíky různých ras a národností,,tancující klučíky a holčičky, a to třeba v jednu hodinu v noci, spokojeně pochrupující pupkáče, madam koukající zaujatě do svých věčných mobilů. Občas projde policista a osloví podezřelá individua.Mne také... .rozhodně je to ale lepší a hlavně autentičtější než se dívat na nekonečné třítisícšestsetpadesátédeváté pokračování naší televizní ULICE......

Před spaním zavřít všechny kapsy na všechny knoflíky a zipy, které máte..Nikdy se mi nic nestalo, ale čert nespí.Pozor na chlad ! V autobusu je klimatizece neustále fungující a obvykle víc než je zdrávo.Jednoduše, je tam chladno.Dost. I v parném létě.Dva svetry na sebe nebudou na škodu.A kouknout se vedle koho si sedáte, či kdo si sedá vedle vás.Jak poznat nějakého chmatáka vám ale neporadím.

Greyhoundem jezdí americká střední až nižšší třída bílí, černí žlutí, latinos, indiáni....Táta s malým děvčetem, která otravuje tatínka dotazy celou noc, nebo mne jakýsi černý ukecaný gentleman s obrovskou židlí, kterou vlekl 500 km dál....Toma Hankse, nebo Angelinu Jolie tam ale patrně nepotkáte... Tak , šťastnou cestu !

Autor: Michael Pálka | neděle 5.2.2017 13:34 | karma článku: 25,32 | přečteno: 723x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06