Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

Pan Fiala se poněkud křečovitě snažil, brebentil patrně slušnou angličtinou o přátelství, radosti, naší iniciativě, Havlovi, paní Albright, pan Biden shovívavě poslouchal ten příval chvály a snahy.Inu dobrá.

Patrně to vůbec nebylo špatné, když následně tady u nás v Česku dokonce i obrkritik současné vlády slovní kulometčík Havlíček to neshodil ze stolu.Paní Schillerovou jsem neslyšel.Inu dobrá.

Ale....když jsem uslyšel pana Fialu jak jako čtyřletý klučík vykládá panu Bidenovi jak vzpomněl na sovětské tanky v roce 1968, hrkající českými silnicemi, nebyl jsem si jist, zda-li si to v tom vyspělém věku nepopletl s dětskými kočárky.Evokovalo mi to prohlášení pana Klause Václava, který rovněž co by čtyřleté dítko iniciativně stavěl pražské barikády v roce 1945.

To jiný monarcha, pan Putin, dokonce v pokročilém věku loví amfory staré 2000 let sotva do moře skočí.Ve svém milovaném hokeji střílí jednu branku za druhou pukem do prázdné brány, ochráněn hned dvěma bývalými sovětskými hokejovými representanty, aby snad pan Putin neupadl. Dokonce i pan Macron uveřejnil foto, kdy boxuje do pytle, maje svaly jako Frištenský. Inu dobrá. Doba je taková jaká je.

A dál ? Třeba křest knihy „Spiknutí“, napsanou dvěma hochy patrně za intenzivního diktování pana exprezidenta Zemana zhrzeného domněnkou, že jistí pánové ho chtěli pohřbít zaživa a odebrat mu jeho prezidentská práva.“Zrádní a nechutní“ pánové jsou vyobrazeni na titulní straně knihy společně s panem exprezidentem, který se na ně dívá jako Bůh vševědoucí a vševidoucí pochopitelně shůry.Squadra prezidentových věrných pochlebovačů ,/ kteří by byli stejně věrní komukoliv a kdykoliv tomu kdo má a měl moc/, křepčí, juchá a oslavuje dokonce pod taktovkou kardinála Duky v Arcibiskupském paláci v Praze.....Ubohé.

Připomíná to knihu kterou napsal uražený magnát televize Nova, Vladimír Železný, „Štvanice“, kterou se neúspěšně bránil nařčení z machinací v televizi. Později musela Česká republika zaplatit za jeho kauzy a faly americké společnosti CME 10,5 miliardy korun. Co myslíte důchodci ? Hodily by se vám dnes ? Morálka? Etika ? Kdepak.

Česko musí CME zaplatit 10 miliard korun | iROZHLAS - spolehlivé zprávy www.irozhlas.cz

Ale taková je v mnohém čeká politika.Osobní zášť, horoucí ego, radost když se politického soupeře podaří zesměšnit, zmagořená touha po jakémkoliv vítězství založeném na nepravdě a lhaní.Buď vždy s dravci, nikdy s obětmi, opovrhuj smolaři a skláněj se před úspěchem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michael Pálka | sobota 20.4.2024 18:09 | karma článku: 16,71 | přečteno: 636x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 15,24