Novotný je lhář a falešný hráč...........

………….domnívám se. Nemám v úmyslu vystupovat v roli obhájce kohokoliv, ale to co jste předvedl pane Novotný v on-line diskusi Novinek.cz je opravdu úsměvné, lépe řečeno alarmující. Pane Novotný, slíbil jsem Vám tento článek a plním tedy slib, pokuste se i vy odpovědět na zcela jednoduchý dotaz, vždyť jste přece čestný muž.

Včera mezi 14 a 15 hodinou probíhala on line diskuse se senátorem Novotným. Nikdy jsem neměl potřebu účastnit se podobných akcí, ale tentokrát jsem ve 14.08 odeslal jednoduchý dotaz, který by určitě položil každý, kdo má o této kauze povědomí :

 

„Můžete vysvětlit proč jste celou záležitost nedotáhl za asistence policie, svědků, nebo záznamové techniky do takové fáze, aby nebylo pochyb o uplácení a místo toho jste vytvořil mediální kauzu ?“

 

Rychlost, nebo spíše pomalost s jakou se objevovaly odpovědi pro mne byla malým zklamáním.Nicméně jsem si byl jist, že můj, nebo obdobný dotaz kohokoliv jiného bude zodpovězen mezi prvními, je to přece zásadní otázka. Namísto toho se však řešilo jak „Boženka a kolektiv lidí z práce….“ panu senátorovi věří, jak „Josef přeje mnoho sil do soudního boje…“a podobné úsměvné servility, na které jste pane Novotný samozřejmě ochotně odpovídal. Stejně jako na stále stejný dotaz „kdo byli oni neznámí senátoři“ („…jistě chápete,že nemohu odpovědět. Probíhá vyšetřování a já ho nemohu narušovat….“).

 

Pane Novotný, pokuste se mimo výše uvedeného dotazu odpovědět na pár dalších. Vzhledem k tomu, že jste přece představitelem toho nového, čistého politického stylu, určitě Vám to nebude činit potíže.

 

-         Pokud jste si, jak se zmiňujete v diskusi „..plně vědom, že prokázat u nás(?) korupci je      

velmi těžké..“, proč jste nepostupoval tak, jak je popsáno v mém dotazu ? Bylo by to přece velice jednoduché.

 

-    Proč s dramatickou naléhavostí doufáte, že existují záznamy z kamer,které vše potvrdí, když jste takovéto naprosto průkazné záznamy mohl sám zabezpečit včetně zvukového záznamu a neudělal jste to? K čemu ta hra „…policie pátrá v záznamech,pátrají i novináři…“, když dobře víte, že žádný průkazný materiál, který by bezpochyby dokázal Vaše slova nemůže existoval.

 

-         Co Vám dává právo urážet senátora KDU-ČSL Jílka (vámi označeného jako svědka),

který jednoznačně popřel, že by měl o jakémkoliv pokusu o uplácení povědomí. Argument  „..on byl volitelem V.Klause a proto si asi nic nepamatuje..“ je hodně zákeřný. Pokud by obdobný „argument“ použil proti Vám, asi byste se velmi ohrazoval a poukazoval na demagogii a účelovost

 

-         Co Vám dává právo bez důkazů snižovat pohnutky pana Snítilého tvrzením „…že on

má ochranku,aby se vyhnul dotazům novinářů……………..domnívám se“,tedy že jeho pohnutky k volbě byly nečestné, zatímco Vaše nepodložená obvinění je nutno brát jako jednoznačný fakt.

 

Během psaní tohoto otevřeného dopisu si uvědomuji, že jsem se pravděpodobně nechal vlákat do Vaší hry, ve které si užíváte mediální pozornosti. Moc dobře víte, že stejně tak,jako se nepodaří dokázat nic z Vašich obvinění, nepodaří se ani úplně dokázat, že jste si vše vymyslel. Proto si můžete v klidu pronášet vzletná, ale prázdná prohlášení typu „Pokud se prokáže,že jsem si vše vymyslel odejdu z politiky“. Proto udělám už jen dvě věci, které si zasloužíte. Odešlu tento otevřený dopis i do Vaší e-mail pošty a následně Vám už nevěnuji na svém blogu ani řádku. Nestojíte za to, v diskusi novinek.cz jste mi to dokázal.

 

Ať už jsou Vaše pohnutky jakékoliv, způsob který jste zvolil je právě tím, proč je situace na naší politické scéně tak vyhrocená. Obviňování bez důkazů, činěná záměrně tak, aby jejich autor sice nic neprokázal, ale aby ani jemu nemohla být prokázána lež tomu určitě nepomohou.

Autor: Jiří Medula | sobota 23.2.2008 11:06 | karma článku: 31,92 | přečteno: 1603x