Zemětřesení v Haiti žádné oběti nemá

Těch více než padesát tisíc mrtvých dětí, žen a mužů na karibském ostrově Hispaniola jsou smutnou vizitkou neschopnosti tamních politiků a zejména jejich zahraničních spojenců. Posledních několik desítek let nedělali nic jiného, než znásilňovali a okrádali obyvatele a přírodu Haiti.

Zemětřesení o síle a intenzitě jaké zažilo v tomto týdnu Haiti by v jiné zemi a s jiným režimem velmi pravděpodobně nezpůsobilo až na pár odřenin a zlomenin žádné ztráty na životech. Humanitární katastrofa, kterou nejchudší země amerického kontinentu zažívá, je způsobena zločinným chováním haitských politiků a jejich spojenců zejména v USA, Kanadě a ve Francii.

Debilita a neschopnost mezinárodní politické reprezentace se projevuje i nyní, kdy naprostá většina zemí posílá do Haiti nekoordinovaně a nahodile pomoc, která ve velké většině případů pomůže pouze k dalšímu bohatství šéfům jednotlivých Haitských guerill. Ty koneckonců už nyní za pomoci mačet, které jako humanitární dar dovezla na ostrov Čína, ovládají obchod s životem v troskách Port-au-Prince. Lidé nemají vodu, jídlo a ani naději na změnu. A mezinárodní politici včele s Barackem Husseinem Obamou se předhánějí v trapných a ještě trapnějších výstupech v televizi, přičemž jim nejde o nic jiného, než o nějakou pitomou cenu za mír.

Impotence světových velmocí se v případě Haiti ukazuje v plné síle. Místo toho, aby okamžitě ustavili protektorát nad touto zemí a snažili se jí dát do pořádku, pomáhají i nadále Haitským zločincům. A političtí zločinci v Haiti vraždí, kradou a znásilňují dál. A ruce od krve mají v tomto případě i OSN, USA, EU, Rusko i Čína. Nikdo obyčejným lidem na Haiti nijak nepomohl.

Zemětřesení na Haiti žádné oběti na životech nezpůsobilo. Všechny mrtvé mají na svědomí političtí zločinci. A je úplně jedno kde bydlí. A proto apelujte na své politiky a nevyhazujte peníze z okna. Naprostá většina humanitárních pomocí totiž pomůže jen k rozšiřování impéria zločinců a lidé v Haiti i jinde budou umírat dál.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | sobota 16.1.2010 13:47 | karma článku: 31,66 | přečteno: 2519x