Všechnofobové

Stalo se módou sezóny nenávidět. Král, který zemřel, je už dávno nahý, ale jeho pohrobci se z nudy plácají ve věcech, do kterých jim nic není, nebylo a nikdy ani nebude.  Zřetelně uvádím, že se jedná pouze o úvahu.

Čas od času se celý český internet zaplaví nesmyslnými informacemi, které mají demonstrovat, čím vším je "naše kultura" ohrožena. Není ohrožena ničím, pokud nechceme. Pokud nechceme, aby na nás tyhle dezinformace, polopravdy i vědomé lži působily. Naše kultura byla vždy rozmanitá, ovlivněná skoro každým, kdo se tu zastavil na jedno pivo a dal si knedlovepřozelo a nebo pečenou kachnu s červeným zelím.

Češky, Moravanky, Slezanky i jejich mužské protějšky byly vždy pohostinné, usměvavé, velkorysé a vtipné. Závist k nám zavlekl někdo jiný. Dříve jí tu bylo mnohem méně. A tak je potřeba si tyhle kořeny občas připomenout a někdy si sami sobě dát facku.

A hlavně nevěřit každé kravině. Selský rozum ano. Sedlácký mozek a přístup ne. Úsměv a ironie ano. Výsměch a pohrdání ne. Je to jednoduché.

A teď už jen heslovitě:

Evropa se nerozpadá a není v ohrožení.

Uprchlíci odkudkoliv jsou především lidé.

Sexuální orientace je právo každého a je jeho soukromou záležitostí.

Cikáni (nebo Romové, Sintiové a další) jsou také především lidé.

Odpad by se měl separovat bez ohledu na popeláře.

Vzduch by měl být dýchatelný a jeho čistota by se měla chránit.

Nenávist není žádná ctnost a nabádání k ní je zlo.

A teď si klidně můžou "Všechnofobové" i ostatní jít nakoupit. Určitě je někde na něco nějaká akce a sleva. Dobrou chuť a na zdraví!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | pondělí 29.2.2016 15:16 | karma článku: 12,75 | přečteno: 422x