Turecko by mělo být členem EU

a to co nejdříve. Neboť svou kulturou, historií i současností do Evropy patří. Se všemi svými klady i zápory.

Turecko bylo historicky vždy součástí evropské kultury a vzdělanosti. Konstantinopol, Byzanc, Cařihrad či Istanbul měl svým vlivem na evropskou kulturu a vzdělanost zřejmě mnohem zásadnější vliv než Řím. A většina národů bez rozdílu na jazyk či náboženství pod mírumilovnou vládou Osmanské říše kvetla a rozvíjela se. Přínos Turecka pro vývoj Evropy je jednoznačně pozitivní.

Turecko je moderní demokratickou zemí, kde vedle sebe v míru žijí lidé různých národností, kultur a náboženství. Turecko je ekonomickou silou, kterou Evropa potřebuje. Hospodářský růst Turecka převyšuje ostatní evropské země. Turecko patří k pionýrům v oblasti inovací, vědy i výzkumu. Turecko přijalo nejvíc uprchlíků ze všech Evropských zemí a je zárukou, že se zvrhlíci z různých obskurních uskupení dál do Evropy nedostanou.

Tak jako jiné země v Evropě i Turecko čelí civilizačním problémům, kterými jsou zejména zastaralé představy o nacionalismu a čistkách či genocidách s nimi spojenými a nepřátelské propagandě. Turecko se proti těmto jevům statečně brání a Turecko se jim ubrání.

Turecko zkrátka do Evropy spolu se svým medem, který se kolem úst maže těžko, se svými seriály, na které se nedá nedívat a se svým smyslem pro humor, patří. Turecko by mělo být do EU přijato co nejdřív. Už včera bylo pozdě.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | pátek 3.6.2016 14:01 | karma článku: 19,07 | přečteno: 1495x