TOP09 chce vládnout s ČSSD

Nejdříve rozbíjel systematicky vládu Miroslav Kalousek a teď se slova ujal i Karel Schwarzenberg. TOP09 je stranou budoucnosti a chystá už teď vládu s ČSSD.

Na české politické scéně se v současné době odehrává souboj o to, jak bude vypadat budoucí vláda a tedy i směrování země. Na jedné straně se formuje blok eurosocialistický, který je tvořený zejména ČSSD, TOP09 a částí ODS. A na straně druhé blok neofašistický.  Ten tvoří zbytek ODS, který je stále věrný Václavu Klausovi, Věci Veřejné, KSČM a různé partičky, které více či méně vzhlíží k současnému českému prezidentovi, jako jsou Solidarita, Svobodní a  DSSS.

Souboj těchto dvou skupin je jednoznačně patrný i na blozích, diskusích a komunikace veřejnosti k jednotlivým tématům. Ať už to byla a je role bývalého prezidenta Václava Havla, rasová nesnášenlivost vůči cikánům, vztah k přistěhovalcům a cizím kulturám obecně, ale například i problematika navrácení majetku církvím.

Eurozónu čeká brzký kolaps. Míra nasranosti české veřejnosti stoupá. A témata, u kterých se není potřeba hádat, došly. Zřejmě proto budou volby a nebo převrat co nevidět. A proto mobilizuje jedna i druhá strana. A proto se TOP09 snaží rozbít vládu za každou cenu co nejdříve. Její koaliční potenciál totiž klesá a ČSSD je jediná bohatá nevěsta. Registrované partnerství TOP09 a ČSSD v tuto chvíli může porazit pouze něco nového. Nějaký nový Berlusconi, Pinochet a nebo Babiš?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | čtvrtek 12.1.2012 14:42 | karma článku: 16,54 | přečteno: 1247x