Sebeobrana není agrese

Izrael už 4 dny ničí objekty, ze kterých se šíří smrt. Proč to dělá?

Na světě je spousta lidí, kteří se rádi smějí. Dospělí vyprávějí dětem pohádky a mají radost, když pokojně usnou a mají úsměv na tváři, který je provází jejich sny. Je normální, když se lidé radují. Je to přirozeností téměř všech národů. Existuje jediná výjimka - část národa, který si říká Palestinci.

Zatímco většina Palestinců normálně žije, pracuje a pokud má nějakou bolístku na těle, léčí se v izraelské nemocnici, část Palestinců žije v permanentní nenávisti. Od malička se učí pouze modlit a nenávidět. Neznám Korán natolik, abych prokázal, zda nenávist je či není muslimům předepsaná, ale předpokládám, že spíš ne. Osobně znám mnoho vyznavačů tohoto náboženství a jsou to v podstatě mírumilovní lidé, kteří nehlásají nenávist.

Pod kůží zarytá nenávist jedné skupiny Palestinců vede k zločinu páchaném na těch, které nenávidí. Takto vypěstovaní lidé už ani neví proč nenávidí. Prostě je to tak. Nenávidí a neví proč. Snaží se zabíjet a zabíjejí a ve své podstatě neví proč. A když jim někdo řekne, že není důvod nenávidět a zabíjet, tak zase neví proč a nenávidí a zabíjejí dál. A když se ten samý, neustále zraňovaný a zabíjený ozve a začne se bránit, teprve tehdy zpozorní. Nemají strach a nejsou naštvaní, ale mají naopak radost. Mohou totiž nenávidět a zabíjet dál a ještě ve své nenávisti a zabíjení získávají popularitu a "mlčící" spojence.

Co na to ostatní "mlčící"? Ti, pro které nenávist a zabíjení není životním stylem, tolerují a nevidí to, co příznivci Hammásu dělají. Mlčí a pod rouškou humanitární pomoci dodávají do Gazy i jinam zbraně a receptury na jejich výrobu. Nejmodernější formou podpory terorismu ze strany "mlčících" je jeho financování. 

A co se stane v okamžiku, kdy se zraňovaný a zabíjený národ ozve? "Mlčící" si vzpomenou na to, že existuje pojem agrese a sebevražedné kroky Hammásu označí za humanitární katastrofu. Televizní stanice v "mlčících" zemích stále dokola ukazjí mrtvá těla zabijáků a zraněnou ručičiku holčičky, kterou jsem se stejnou rukou viděl už na záběrech odjinud a z jiné doby.

Jak to bude pokračovat? Sejde se mírová konference, zastaví se pod tlakem světové veřejnosti sebeobrané kroky Izraele a začne to znova. "Mlčící" zase vyzbrojí nové vrahy, pro které je nenávist životním stylem.

Mě nebaví nenávidět, a proto jsem pro boj s vrahy. Jsem pro trest smrti a souhlasím s jeho vykonáváním tak, jak to Izrael v těchto hodinách provádí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Matuška | úterý 30.12.2008 12:16 | karma článku: 44,20 | přečteno: 6586x