Je čas na bylinkovou klobásu

Žijeme v nejlepší době. Nehrozí nám žádné nebezpečí, ekonomice se daří, vládnou nám moudří lidé a příroda se probouzí. Zřetelně uvádím, že se jedná pouze o úvahu.

Za uplynulý týden jsem nepotkal ani jednoho uprchlíka. Nikde. V Německu byly v regionálních volbách na hlavu poražení odpůrci politiky Angely Merkelové. Rusko stahuje své vojáky ze Sýrie tak, aby bylo připraveno bratrsky pomoci jinde. České orgány činné v trestních věcech zadržely soudce, advokáta i pár dalších zločinců a odsoudily konečně jednoho komedianta, který své stand-up comedy na veřejných prostranstvích přežene. Kdesi v Praze je prý jakási Klinika, kterou stejně jako uprchlíky nikdo z kritizujících nikdy neviděl, ale nebýt jejich povšimnutí, ani bychom netušili, že je. Člověk se prostě dočte na internetových stránkách spoustu teorií a nestačí se divit. Jo a skončilo hlasování v anketě bloger roku a desítky spokojených čtenářů (většinou šlo o rodinné příslušníky) vynesly své oblíbence ke hvězdám. Vítězovi i všem třem vítězkám gratuluji. Ženy mě inspirují a patří do mého života, rád je čtu a rád je poslouchám. Je mi s nimi dobře a jsem rád, že jsou.  

Mojí babičku nic z toho nezajímá. Říkala mi jenom, že ten pan Babiš jí nezpůsobuje takové bolení hlavy jako ti lidé, co viděla v televizi v dobách před ním. A ještě říkala, že čápům nerozumí. A tak jsme se bavili o sýkorkách, které k ní na balkon chodí okusovat lůj. Blíží se jaro. A to je dobře.

Navštívil jsem v uplynulém týdnu pár míst v ČR a tak jen ve zkratce. V Ústí nad Labem se jeden zfetovaný člověk rozčiloval na vedle se motajícího alkoholika. Tomu došly argumenty, tak toho narkomana poblil. V Žatci je nejmenší chmelnice na světě zatím stále prázdná a o kus dál stojí druhá největší synagoga, která je také prázdná a navíc i zamčená. Už asi dlouho. Ale mají tam na náměstí ceduli, kde stojí knihovna mnohem výš než internet a tak jsem optimista. V Mostě na nádraží potkáte pochcaného bezdomovce, který rád vykřikuje a pije. Nevím jestli čte a ví, co je to čáp, halál a uprchlík, ale komentuje vše kolem sebe rád a dvakrát denně. A v Praze Vám na mnoha místech srovnají čakry, auru a dost možná Vás i odháčkují. Jen tak při čaji. Česká země je prostě v naprostém pořádku.

A protože prý komerční televize začaly vysílat dost dobré nové seriály, bude i po večerech klid a česká kultura bude i nadále vzkvétat.

Život je prostě fajn a tahle doba je nejlepší, která zatím byla. Jdu si dát bylinkovou klobásu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | čtvrtek 17.3.2016 8:35 | karma článku: 12,54 | přečteno: 189x