Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pohádka o zlém tatínkovi a dobré mamince, neboli děti otců zbavené.

Byl jednou jeden zlý tatínek, který nadevše miloval svou jedinou dcerku. Byl ochoten pro ni obětovat to nejcennější – odloučení od vlastní rodiny, rodičů, všeho přibuzenstva, kamarádů a odešel za zaměstnáním do zahraničí, jen aby si rodina udržela svůj životní standard a měla vše, na co si vzpomene. Jelikož se tomuto zlému tatínkovi žilo bez dcerky velmi těžko, neváhal strávit každý týden devět hodin ve vlaku, jen aby viděl svého milované dítě doufaje, že jednoho dne se za ním celá rodina přestěhuje, on konečně opustí podnájem a vytvoří si nový domov obklopen svou rodinou.

Čas pomalu utíkal,uplynuli měsíce, roky a neustálé cestování se stávalo čím dále, tím více únavnějším,  stresujícím. Nakonec se stěhování nekonalo a rodina se rozpadla.Zlý tatínek zůstal v zahraničí sám, no nadále pravidelně jezdil za svou milovanou dcerkou, kterou měl, dle soudního rozhodnutí, právo vidět každý druhý víkend. 

Tyto víkendy trávili s dcerkou u babičky a dědečka zábavou a sportem- společně hráli karty, fotbal,basketbal,ping-pong,chodili do muzea,do kina, do lesa, na dětské hřiště, do akvaparku, na hory...

Záhy však zlý tatínek ukázal svou pravou tvář, když se u něho začala projevovat snaha vychovat z devítileté dcerky slušného člověka a dát ji do života slušný základ pro další vývoj její osobnosti.

Naštěstí měla dcerka svou dobrou  maminku, která dělala vše pro to, aby tento rafinovaně ďábelský plán zlému tatínkovi nevyšel a při sebemenším náznaku milované dítě vychovávat -  kárat ji při nepatřičném chování, upozorňovat na nevhodné chování vůči babičce a dědovi, vysvětlovat ji, že lhát se nemá…dcerku okamžitě a bez zbytečných otázek od zlého tatínka odvezla pryč, kdykoliv ji tato zavolala.

Jeho několika hodinové cestování na setkání se nakonec zredukovalo na pár hodin pobytu s dcerkou, případně  se s dcerkou nesetkal vůbec, jelikož se dobrá maminka rozhodla, že dcerku musí před zlým tatínkem chránit, omezit pobyt s ním na minimum a nejlépe vzpomínky na zlého tatínka z paměti dítěte vymazat úplně.

Usoudila, že soudní rozhodnutí je jen cár papíru, který není povinná respektovat, že je proti zájmu dítěte trávit čas s tatínkem, babičkou a dědou. Toto se nakonec potvrdilo i při soudním jednání, které inicioval zlý tatínek formou návrhu na výkon soudního rozhodnutí, kdy spravedlivá a nestranná pani soudkyně  plně podpořila dobrou maminku, kdy ignorovala předložený důkazový materiál – řadu trestních oznámení o maření soudního rozhodnutí, žádosti o pomoc podané na Sociální odbor městské části, na Odbor rodiny a ochrany práv dětí. Svým rozhodnutím potvrdila, že jediné právo zlého tatínka je měsíčně posílat peníze na účet maminky a to, jestli dcerku vůbec ještě někdy uvidí je výhradně na rozhodnutí dobré maminky,či na vůli nezletilé dcerky bez ohledu na soudní rozhodnutí o styku otce s dítětem, bez ohledu na mezinárodní dohody o právech dítěte na oba rodiče, bez ohledu na konvence o rovnosti práv obou rodičů.

Nakonec dobrá maminka dcerku před zlým tatínkem uchránila úplně, když se dcerka sama,bez jakéhokoliv přičinění a snahy maminky, rozhodla tatínka vzdát úplně, vypudit ho ze svého života a přestat se s ním stýkat nadobro.

V každé správné pohádce má dobro zvítězit nad nepravostí a zlobou, každá správná pohádka má mít šťastný konec. V tomto případe se však žádný šťastný konec nekoná…Možná proto, že toto žádná pohádka není.

Je to neutěšený příběh desítek, možná stovek zoufalých a nešťastných otců, kterým nepomohla státní moc a celý její aparát mající ze zákona povinnost dohlížet na dodržování práv nezletilých dětí a hájit jejich zájmy. Je to příběh otců, kteří svůj boj se zlobou a nenávistí prohráli, protože byla proti nim použita zbraň nejúčinnější, zbraň, proti které žádný milující otec obranu nemá – vlastní dítě. Ve svém životě ztratili to nejcennější co ještě měli, ztratili smysl života, lásku, všechny iluze. Zůstali jim jen video pásky, fotky v rámečku, fotky na obrazovce počítače, na displeji mobilu…     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rudolf Masarovic | sobota 13.7.2013 10:10 | karma článku: 25,95 | přečteno: 1962x
  • Další články autora

Rudolf Masarovic

Příběh anděla, který se lidstvo nemělo nikdy dozvědět.

Rok co rok čtu články o životním jubileu Sira Nicolase Wintona a rok co rok si říkám, že napíši článek vyjadřující mé pocity,vděčnost,aby jsem vzdal poctu tomuto neuvěřitelně skromnému filantropovi,zachránci stovek a stovek dětí.

20.5.2015 v 11:30 | Karma: 21,37 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ostatní

Rudolf Masarovic

Nový výzkum: Česko má nejlepší potraviny ve východní Evropě!

Skvělá zpráva pro naše občany-dle Aktuálně.cz jsou české potraviny co do kvality a bezpečnosti nejlepší z postkomunistických zemí. Celosvětově jim pak patří 23. místo. Prý to vyplývá to z letošního žebříčku Global Food Security Index časopisu The Economist, sestaveného analytiky z The Economist Intelligence Unit. Polsko, jehož potraviny jsou mnohdy považovány za výrazně méně kvalitní, skončilo jen o tři příčky za Českou republikou. Slovensko skončilo na 31. místě s 69,8 body....

23.9.2014 v 10:45 | Karma: 24,29 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Ostatní

Rudolf Masarovic

Není důležité vyhrát, ale nasr...toho, kdo vás porazil.

Tak jsem si dnes přečetl v novinách vyhlášení o nehodě naše mocipána - „Prezidentovo zranění je bolestivé, vyléčení může trvat týdny.“ Okamžitě mě napadla řečnická otázka – „A co zranění občanů této země zapříčiněné chováním prezidenta?“ Vyléčení tohoto typu zranění bude zřejmě trvat daleko déle...

31.10.2013 v 13:36 | Karma: 32,75 | Přečteno: 2363x | Diskuse| Společnost

Rudolf Masarovic

"Babiša nepustíš,komouš ti nevadí.Víš kolik má takový Babiš peněz?"

Tak jsem si dnes přečetl rozhovor s předsedou ČSSD, B.Sobotkou a nestačil jsem zírat...

24.10.2013 v 14:52 | Karma: 21,03 | Přečteno: 1501x | Diskuse| Společnost

Rudolf Masarovic

Švédští rockeři si uctili památku československého hrdiny II. s.v.

Už se Vám někdy stalo, že jste při hledání informací na netu natrefili na něco, co jste vůbec nečekali a co Vás překvapilo do té míry, že jste se rozhodli se o tuto informaci podělit s ostatními? Mě se právě toto přihodilo před pár dny, poslouchaje písničku švédské heavy metalové kapely SABATON- „Far from the Fame“. Je to skladba o našem hrdinovi prvního a druhého odboje- generálovi, RNDr. Karlovi Janouškovi, který působil v československém letectvu v RAF a který se stal Generálním československým inspektorem letectva, tedy prvním mužem československého letectva. Za jeho zásluhy mu byla, jako jedinému Čechoslovákovi, anglickým králem Jiřím VI. udělena hodnost „Air Marshal“ a vysoký anglický řád „Knight Commander of the Honourable Order of the Bath“ .

22.10.2013 v 11:02 | Karma: 18,90 | Přečteno: 923x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Na jihu Ruska vykolejil nákladní vlak. Po útoku zvenčí, tvrdí Moskva

14. května 2024  8:14

Sledujeme online V jihoruské Volgogradské oblasti v úterý vykolejil nákladní vlak, podle ruských železnic je na vině...

Dárek pro starostu Řeporyjí. Před úřad mu aktivisté vysypali kupu hnoje

14. května 2024  7:27,  aktualizováno  7:39

Aktualizujeme Před městským úřadem v pražských Řeporyjích se v úterý ráno objevila hromada hnoje. Starostovi...

V Česku se loni s obtěžováním setkalo 63 procent LGBT+ komunity, nejvíc z EU

14. května 2024  7:06

V Česku se loni s nějakou formou obtěžování včetně výhrůžek násilím nebo urážlivých komentářů kvůli...

Šéf americké diplomacie dorazil do Kyjeva. Blinken chce ujistit Ukrajince o podpoře

14. května 2024  6:32

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v úterý dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V...

Velký byt
Velký byt

Heřmanského, Heřmanův Městec, okres Chrudim
2 990 000 Kč

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1673x
Jsem člověk středního věku,který má širokě spektrum zájmů-od literatury,hudby,sportu až po cestováni a poznávání nových lidí,kultur.Začal jsem psát od 29.06.2013, tak doufám, že si mé články někdo přečte a případně je i ocení.Přeji všem to nejlepší a krásný den!

Seznam rubrik